Sparetips til opphold i sommerhus

Sparetips til opphold i sommerhus
Når dere bestiller et sommerhus hos Sol og Strand, betaler dere et depositum som dekker gjennomsnittsforbruket under oppholdet. Men ingen opphold er like, og heller ikke forbruket. Derfor har vi samlet en rekke med gode råd og sparetips som du med fordel kan ha i tankene når du oppholder deg i sommerhuset.

Hold varmen inne 
Sørg for at alle vinduer og dører er lukket, slik at varmen ikke sniker seg ut i kulden.

Samtidig kan dere med fordel trekke for gardinene/persiennene når mørket kommer, slik at dere får bedre styr på varmen.
Mens om dagen kan dere heller trekke fra gardinene/persienne, slik at dere får lys og varme gjennom vinduene.

Det kan også være en fordel om temperaturen er lik i alle rom på sommerhuset. Hvis det er rom dere ikke ønsker å benytte, eller ønsker en lavere temperatur i, må du holde disse lukkede.

Det klassiske vannsparerådet
Dere kan spare mye på å redusere vannforbruket, samt at dere reduserer bruken av varmt vann. Dermed sparer dere både på vannet og energien til oppvarmingen av det, og det merker du på forbruksregningen.

Bruk den billigste varmekilden
Hvis huset har en vedovn/peis kan dere med fordel tenne opp i denne, og kose dere foran den med tepper og varm kakas, og suppler oppvarmingen med denne framfor andre og mer kostbare oppvarmingskilder.

Tomgangsstrøm er bortkastede penger
Dette er råd som både store og små kan følge: Alt som ikke skal brukes kan kobles fra strømnettet. Selv om dere slår av lamper, Tv-apparater, spillkonsoller e.l. vil de fortsatt kunne sees på strømregningen, da elektronikken bruker tomgangsstrøm hvis du ikke kobler de fra strømnettet. 

Skru ned og fyll opp
Klærne blir faktisk rent på 20 grader, og på samme måte vil oppvaskmaskinen også greie jobben på lavere temperatur. Sørg for at vaske- og oppvaskmaskinen er helt fylt før du starter, slik at du ikke trenger å vaske i flere omganger enn nødvendig.

Sparetips til basseng/spahus
Sørg for at dekslet over bassenget/spaet er på plass når det ikke er i bruk. I tillegg anbefaler vi at døren til bassengområdet holdes lukket.

Viktig: Hvis dere f.eks. oppdager at det drypper fra kranen eller renner vann i toalettet hele tiden når dere er i sommerhuset, må dere ta kontakt med det lokale byrået og varsle de med en gang. Dermed kan vi raskt ta hånd om problemet.

Du finner kontaktinformasjon til det lokale byrået her.