Feriehusutleie i Danmark

Feriehusutleie er utrolig utbredt, og det er en av de mest populære former for ferie i Danmark.

Feriehusutleie i Danmark
alle feriehus i Danmark

Mange forbinder ferie i feriehus med varme sommerdager i barndommen, hvor ferien ble tilbragt i besteforeldrenes hyggelige feriehus ved havet. De voksne koste seg og slappet av og hadde tid til å leke med barna. Barna skulle ikke på skolen og nøt friheten i naturen i fulle drag. Middagsmaten ble servert på terrassen til feriehuset, man pratet og noen drakk øl. Etterpå kom bestemor med en skål rødgrøt med fløte. Danskene er vokset opp med feriehus som en naturlig del av ferien, der samværet med familien står i sentrum. Ferie i feriehus blir aldri umoderne, når man trenger til en velfortjent pause i hverdagens stress.

Familie ved sommerhus

Feriehusutleie vinner inntog i Danmark

I 1950-årene er det vekst i Danmark og middelklassen begynner å ha penger mellom hendene. Det blir bygget feriehus, hvor familien kan tilbringe helgen vekk fra byen. I 1960-årene kommer det for alvor fart på byggeriet av feriehus, og det fortsetter opp gjennom 1970-årene. Feriehusene er ofte typehus, som bygges av firmaer, og da mange i middelklassen er vant til små leiligheter i byen, legger man ikke stor vekt på komfort, men bygger smått og funksjonelt. Feriehuset er ikke så viktig, det dreier seg først og fremst om å komme vekk hjemmefra og ut i naturen, hvor man kan nyte havet og den friske luften.

I 1970-årene har mange danske stadig ikke råd eller lyst til å ha et feriehus, men de vil gjerne ha fornøyelsen av å holde ferie i et feriehus i Danmark. Samtidig står feriehusene tomme, når feriehuseierne ikke har tid til å holde ferie i dem. Idéen til feriehusutleie oppstår, og plutselig kan de, som ikke eier et feriehus, ta på feriehusferie, og feriehusene står ikke ubebodd i lange perioder. Feriehusutleie skal vise seg å være et konsept med fremtid i.

Pige ved hav

Fra simpelt feriehus til luksus i ferien

De første feriehusutleiebyråene ser dagens lys i 1970-årene, og fler komme til i 1980-årene. Takket være feriehusutleien er det plutselig blitt lett å leie feriehus og holde ferie ved de danske kyster. Feriehusutleien gir feriehuseierne flere penger, som de kan investere i feriehusene, slik at det blir attraktivt å leie dem. Feriehusenes standard blir derfor langsomt bedre og bedre, hvilket fremmer feriehusutleien. I 1980-årene starter en ny trend innen feriehus, som viser seg å være en suksess. Det er noe av en sensasjon, da de første feriehusene med innendørs svømmebasseng blir bygget. Spabad og sauna blir også en fast del av utstyret i mange feriehus. Både feriehuseiere og feriehusutleiere oppdager fort, at denne typen feriehus er meget etterspurt, ikke minst hos en ny type feriegjester, nemlig tyskerne.

I de neste par årtier fortsetter feriehusenes standard med å blil stadig bedre. I takt med at utleie av feriehus blir mer og mer populært, stiger feriegjestenes krav til feriehusene også. Det er ikke lengre kun danskene, som vil leie feriehus i ferien. Det begynner å komme feriegjester fra hele Europa til Danmark for å leie danske feriehus. Utstyret i feriehus skal derfor være i orden, møblene av god kvalitet, og det er blant annet oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel, så ferien i feriehus ikke skal brukes på huslig arbeid. Feriehus med svømmebasseng virket i 1980-årene som en unødvendig luksus, men har vist seg å være en veldig god idé, når man skal leie ut feriehus. Ferien i feriehus handler ikke lenger bare om å komme vekk hjemmefra, det handler i høy grad om å leie et feriehus, hvor det er litt luksus og wellness, så man virkelig føler at man skjemmer seg bort på ferien.

Hos Sol og Strand Feriehusdlejning har vi vært med nesten fra begynnelsen av feriehusutleiens barndom i 1970-årene. Vi er glad for, at vi kan tilby gjestene våre mer enn 40 års erfaringer og know how med feriehusutleie. Når dere leier feriehus hos Sol og Strand Feriehusudlejning, har dere mange muligheter for å sammensette nettopp den feriehusferien som passer dere.

Lei feriehus i Danmark

Den historiske utvikling i feriehusutleie betyr, at dere i dag kan leie feriehus overalt i Danmark. Sett dere sammen og snakk om, hvilken del av Danmark, dere har lyst til å oppleve på ferien. Dere vil helt sikkert kunne leie et feriehus, som lever opp til forventningene om en god ferie i det området, dere foretrekker.

Feriehus på Jyllands vestkyst

Den jyske vestkyst har alltid vært et populært sted å holde ferie i feriehus. Her ligger det store feriehusområder midt i nydelig natur langs hele Jyllands vestkyst. Leier dere feriehus her, har dere Vesterhavets bølger, frisk luft og lange brede sandstrender rett uten for døren. I de små kystbyene finner dere gode spisesteder, kafér og butikker. Det er mange feriehusutleiebyråer i disse områdene, der dere kan finne et stort utvalg av feriehus til leie.

Feriehus til leie i Skagen

Det er alltid populært å leie feriehus i Skagen, hvor dere bor mellom Vesterhavet og Kattegat. Uansett om dere velger å leie en ferieleilighet i Skagen by eller å leie et privat feriehus i Skagens natur, så er dere tett på deilige strender og masse severdigheter. Skagen by syder av liv og god stemning om sommeren, hvor sommerens feriegjester samles på den nydelge havnen for å nyte et godt måltid mat. Dere kan også leie feriehus i forbindelse med Skagenfestivalen, som er Danmarks eldste musikkfestival. Det er masse skjønne feriehus i Skagen og den profesjonelle utleie av feriehuse i området gir dere mulighet for å velge mellom ulike typer av private feriehus.

Sommerhuse mellem klitter

Feriehusutleie på Fyn

Leier dere Feriehus på Fyn, så har dere eventyrlige slott og herregårder og nydelige strender flankert av bøkeskog innen for rekkevidde. Familier med mindre barn vil nyte de meget barnevennlige strender, hvor bølgene er små og vannet er lavt, så barna kan plaske og leke i vannkanten. Dere kan ta på rundfart med seilbåt i det sydfynske øyhav eller leie feriehus på en av de hyggelige fynske øene. Hvis dere leier feriehus i nærheten av Odense, kan dere oppleve kultur og kunst eller ta en tur i zoologisk have.

Ferie i feriehus på Sjælland

På Sjælland kan finner dere kyster med kilometervis av barnevennlige sandstrender og nydelig, allsidig natur. Her kan dere være aktive naturen omgitt av skog, sjøer og fjorder. Leier dere feriehus på Sjælland, så finner dere alt hva hjertet kan begjære i ferien av severdigheter og kultur. Besøk f.eks. stemningsfylte slott eller ta på kunstmuseum. Dere kan også leie feriehus i nærheten av København og gå på oppdagelse i hovedstadens mange kulturelle og kulinariske opplevelser.

Lei privat feriehus på Lolland - Falster og Møn

Naturen på Lolland - Falster og Møn er vidt forskellig og hver av øyene har deres å by på i form av museer, opplevelsessenter og forlystelser. Feriehusutleie på Lolland - Falster og Møn gjør det lett for dere å finne drømmehuset til ferien. Uansett om dere er en stor familie, som har bruk for mye plass, eller dere gjerne vil bo i luksusferiehus på Lolland, Falster og Møn. På de tre øene har dere alt innenfor rekkevidde i ferien, hyggelige små byer, lange sandstrender og masse underholdning til hele familien.

Feriehus til leie på Bornholm

Solskinsøya Bornholm er et deilig sted å holde ferie i feriehus. Det er mange lekre ferieleiligheter og feriehus til leie på Bornholm, så dere kan finne det helt riktige feriehuset til ferien. Nyt de typiske bornholmske spesialiteter som f.eks. røkt sild, bornholmsk øl og sennep. Bornholms natur er særpreget og allsidig, og her finner dere også noen av Danmarks mest finkornede og nydeligste sandstrender. Lei feriehus på Bornholm og opplev alle de klassiske severdigheter så som Hammershus slottsruin, rundkirkene, Ekkodalen og Rokkestenen. Bornholm er mye mer enn det, så lei feriehus på solskinnsøya i Østersjøen og gå på oppdagelse i kultur, historie og mat. Det er avslapping og opplevelser for hele familien på Bornholm.

Rabatter og muligheter, når dere leier feriehus

Sol og Strand Feriehusudlejning har laget forskjellige tilbud til dere, så dere har mulighet for å holde en billigere ferie i feriehus og spare penger, når dere leier ferieleiligheter og feriehus.

Lei feriehus, når solen skinner og spar penger - Last Minute

Har dere ikke mulighet for å planlegge ferien i feriehus lang tid i forveien? Får dere plutselig lyst til å leie feriehus og ta på ferie i det fine været og med en gang? Vil dere gjerne spare penger, når dere leier feriehus? Så kan dere benytte dere av vårt Last Minute tilbud.

Benytter dere Last Minute tilbudet, kan dere komme på ferie i feriehus fort, og dere kan også spare opp til 40 % av den opprinnelige prisen på feriehuset. Last Minute gir dere mulighet for å leie feriehus billigere, og dere kan velge mellom alle typer av feriehus. Har dere ikke budsjett til å holde ferie i et stort luksusferiehus med svømmebasseng, så gjør Last Minute det mulig. Utvalget av Last Minute feriehus skifter hele tiden, og dere skal være raske, dersom dere finner et feriehus eller ferieleilighet i Last Minute tilbuddet, som dere vil leie, for det er rift om å leie feriehus med opp til 40% i rabatt.

Nyt ferien i feriehus - bare dere to

Er dere to, som vil på en deilig ferie i feriehus, så har vi laget tilbuddet 2-personers rabatt, der dere får opp til 25% rabatt på utvalgte ferieleiligheter og feriehus. Det er den perfekte mulighet for par, som gjerne vil nyte å være sammen og ha en ferie, hvor de selv bestemmer tempoet - uten barn eller barnebarn. Dere kan f.eks. leie feriehus i en del av Danmark, dere aldri har sett før og gå på oppdagelse i de små hyggelige byer og nyte naturen. Hiv en uke ut av kalenderen og skjem dere bort med et deilig feriehus og få 25% i rabatt. 2-personers rabatt gjelder selvklart for alle, som vil av gårde 2 personer på ferie i feriehus, uansett om dere er veninner, venner eller en foreldre, som vil ha kvalitetstid sammen med barnet sitt.

Kom helt ned i gir med Spar-Ferie

Hvis dere kjenner følelsen av, at dere akkurat har fått pakket ut kofferten i feriehuset og så skal dere hjem igjen, så er Spar-Ferie akkurat noe for dere! Spar-Ferie er et tilbud til de, som gjerne vil leie feriehus i en lengre periode og samtidig spare penger. Spar-Ferie dreier seg om, at dere leier feriehus i minimum fjorten dager. I den første uken betaler dere normalpris for feriehuset, men på alle de etterfølgende ukene får dere en skikkelig rabat. Dere kan leie feriehus i opp til 28 dager med Spar-Ferie, og tilbuddet henvender seg til de, som ikke vil mase i ferien. Spar-Ferie gir dere tid til å nå alt sammen, så dere både kan få tid til å slappe av, lese bøker og komme ut og oppleve den delen av Danmark, der dere holder ferie.

Lyst på et par dager i feriehus? Ta på Her-og-Nå-ferie

Får dere plutselig lyst til et par dager i feriehus, så har dere muligheten for å leie feriehus i et kort tidsrom med vår Her-og-Nå-ferie. Har dere ikke planlagt ferie, men solen skinner og dere har bruk for å komme litt vekk hjemmefra, så kan dere med Her-og-Nå-ferie spontant leie feriehus i en kortere periode. Når dere tar på ferie med kort varsel, så er det fint, at dere ikke skal bruke lang tid på transport til feriehuset. Det store utbud av feriehus til leie gjør det heldigvis lett for dere å finne et feriehus i nærheten av dere. Dere kan leie feriehus i 3-6 dager med Her-og-Nå-ferie, og dere bestemmer selv, hvilke dager i uken, dere vil holde ferie i feriehus.

Full trygghet, når dere leier feriehus

Hos Sol og Strand Feriehusudlejning har vi sørget for, at dere kan være helt trygge ved å leie feriehus og ferieleiligheter. Det betyr, at dere er sikret beste kvalitet og pris, og at vi står til rådighet med hjelp og veiledning, hvis dere får bruk for det før, under og etter ferien i feriehus.

Depositum - så er vann og strøm betalt

Dere betaler et depositum, når dere leier feriehus eller ferieleilighet. Depositumet går til til forbruket av vann og strøm i ferien, så dere ikke skal bruke ferien på å bekymre dere om en ekstraregning etter ferien. Når dere kommer hjem fra ferien i feriehus, får dere refundert det overskydende beløpet av depositumet senest to uker etter avreise. Hvis dere betaler leien av feriehus med kredittkort, blir beløpet overført til dette kredittkortet. Betaler dere depositumet via bankoverføring, skal dere opplyse kontonummer, når dere booker feriehus eller ferieleilighet. I 90 % av alle leiemål dekker depositumet forbruket i feriehuset eller ferieleiligheten. Venter dere mange uker på at restbeløpet går inn på kontoen, kontakt da Sol og Strand Feriehusutleie, så sjekker vi om de opplysningene, vi har, er mangelfulle eller ukorrekte.

Far, mor og barn på eng ved strand

Prisgaranti - dere får den laveste pris på feriehuset

Vi har prisgaranti på våre feriehus og ferieleiligheter. Det betyr, at hvis dere finner det feriehuset, dere vil leie, billigere i samme leieperiode hos et annet feriehusutleiebyrå, så matcher vi den lavere prisen. På den måten risikerer dere ikke å betale mer for leien av feriehuset eller ferieleiligheten hos Sol og Strand Feriehusudlejning. Hvis dere finner ut, at det feriehuset, som dere har leid, er billigere hos et annet feriehusutleiebyrå, skal dere kontakte oss skriftlig med dokumentasjon av den lavere prisen senest 24 timer efter, at vi har registrert leiemålet.

Kvalitetsikring - vi holder øye med feriehusene

Alle våre feriehus og ferieleiligheter er beskrevet i huspresentasjonen på vår hjemmeside, og det er viktig, at dere kan stole på denne beskrivelsen og den angivne standard av feriehuset. Derfor blir alle feriehusene og ferieleilighetene gått gjennom regelmessig av våre lokalbyråer, så dere er sikret at kvaliteten og standarden av feriehuset eller ferieleiligheten er, som vi lover. Hvis dere oppdager, at noe ikke er som det skal være i feriehuset, så skal dere omgående melde det til Sol og Strand Feriehusudlejning. Det er i vår interesse, at dere får den beste ferie, og vi står derfor parat til å hjelpe dere, hvis dere får bruk for det.

Avbestilling - hvis uhellet er ute

Vi vet, at livet noen ganger spenner bein og uforutsete situasjoner kan oppstå. Derfor tegner dere automatisk en forsikring hos Tryg reiseforsikring, når dere leier feriehus eller ferieleilighet hos Sol og Strand Feriehusudlejning. Forsikringen gjelder fra 1. rate er betalt, så hvis dere ikke har mulighet for å ta i feriehus, kan dere avbestille ferien, før dere starter på den. Forsikringen gjelder f.eks.hvis en av dere blir alvorlig syk og ikke kan gjennomføre ferien i feriehus. Dette gjelder også, hvis det er en av de nære pårørende, som blir alvorlig syk. Dere er også dekket, hvis en av dere blir sagt opp eller en av dere er arbeidsløs og kommer i jobb. Det er også mulig å avbestille ferien i feriehus, hvis dere opplever stor skade på eiendom f.eks. i forbindelse med brann, storm eller hærverk. Dere kan lese mer om avbestilling av leiemålet i de leiebetingelser, som dere får, når dere leier feriehus eller ferieleilighet hos oss.

Overdragelse av leieavtalen - send andre i feriehus

Hvis dere har leid feriehus, men blir forhindret i å komme på ferie av andre årsaker enne de, som sikrer, at dere kan avbestille leiemålet, så kan dere overdra leiemålet til andre. Det kan være svogeren og svigerinnen, naboene eller det flinke par fra golfklubben. Dere skal bare gi Sol og Strand Feriehusudlejning skriftlig beskjed, så sørger vi for, at etterfølgende avregninger blir sendt til de nye leietakerne.

Feriehusudleiernes Brancheforening - ankenemnd

Hos Sol og Strand Feriehusudlejning gjør vi alt, vi overhodet kan for å sikre dere en god og trygg ferie. Vi gjør vårt ytterste for å løse eventuelle problemer, som måtte oppstå under ferien i feriehus. Som medlem av Feriehusudlejernes Brancheforening er det en stripe krav og betingelser, som vi skal oppfylle, og det er med til å sikre dere beste service og kvalitet når dere leier feriehus og ferieleiligheter. Skulle det hende, at dere ikke er fornøyd med oss, da kan dere ta kontakt til Feriehusudlejernes Brancheforenings ankenemnd, som gir dere en uvildig vurdering av saken.

Feriehus med spesielle fasiliteter

Marinahus

Ferieboliger i stemningsfulle, maritime omgivelser med utsikt til lystbåthavn. Hold ferie i et marinahus, så er dere tett på hav og by.

Svømmebasseng

Lei et feriehus med svømmebasseng og nyt en dukkert i det varme vannet, uansett årstiden og uavhengig av vær og vind. Barna vil elske det!

Store feriehus

Skal hele den store familien på ferie sammen eller skal dere bruke et samlingssted til mer enn 12 personer? Se utvalget av store feriehus.

 

Ferieleilighet

Vil dere ha utsikt til vannet eller være tett på aktiviteter for barn? Dere kan få begge deler, når dere holder ferie i en ferieleilighet.

Gratis aktivitetssenter

Lei feriehus eller ferieleilighet med gratis adgang til aktivitetssenter. Det er ferie med gratis aktiviteter og moro for hele familien.

Luksusferiehus

Hold ferie på 1. klasse i et luksusferiehus med lekkert interiør, luksuriøse detaljer, masse utstyr, havutsikt eller wellness.

Rullestolsegnet

Rullestol er ingen hindring for en deilig ferie i feriehus. Se utvalget av rullestolsegnede feriehus over hele Danmark og finn din favoritt.

Sportsfiskehus

Er fiskestang og vadere en fast del av ferien, så lei et feriehus innrettet til sportsfiskere - tett på fiskeplasser ved hav, molo, bekk og sjø.

Feriehus tett på LEGOLAND®

Bo tett på LEGOLAND® i ferien, så er det festlige opplevelser like i nærheten. Dere får 25 % rabatt på inngangsbilletter til LEGOLAND®, når dere leier feriehus.

Lei feriehus

Les om feriehusutleiens historie, hvor dere kan holde ferie i feriehus i Danmark og hvilke rabatter, dere kan få, når dere leier feriehus.