Påskeferie i feriehus i Danmark

Når de første spede solstrålene begynner å varme, kan dere ta en pause fra hverdagen og nyte påskeferien sammen med familien i et deilig og velbeliggende feriehus. Påskeferie i et feriehus betyr plass og tid til hygge, en god lunsj, male påskeegg og nyte naturen og samværet.

Påskeferie i feriehus i Danmark

Naturen i påsken

Solen er begynt å varme, og rundt omkring finner dere nydelige påskeliljer og pinseliljer. Bøkebladene i skogen holder på å springe ut og over alt er naturen ved at våkne fra hiet sitt. En påskeferie inviterer til å komme ut i naturen, så dere også selv kan komme ut av vinterhiet og få ny energi av luften og solens tidlige stråler.

Det er også årstiden, som som bekjent "gjør det, den vil", så på påskeferien kan dere forvente alt fra kulde og kanskje snø til sol og varme, så dere kan sitte på terrassen til feriehuset og bare nyte livet. Men for det meste er det heldigvis ganske vårlig. Nyt det ved å gå tur i skogen og se den springe ut, eller plukk påskeliljer, som kan lyse opp i stuen i feriehuset. Dere kan også gå en lang tur på stranden, hvor dere kan nyte havets bølger og vindens vildlg visesan, mens dere leter etter skjell og rav.

Aktiv påskeferie

Naturen i påsken innbyr til å bli brukt. Selvfølgelig skal dere da gjemme - og lete etter - påskeeggene ute i naturen. Rundt om ferihuset kan dere finne mange små og fine gjemmesteder, så både ung og gammel kan fornøye seg med å lete etter påskeegg. Det er jo selvklart, at det i feriehusområdene virkelig ER Påskeharen, som kommer med eggene. Dere skal sikkert ikke vente lenge før dere tidlig på morgenen eller tidlig på kvelden får besøk av en påskehare eller -kanin på tomten rundt feriehuset.

Butikkene i de hyggelige kystbyene slår opp dørene og gjør klar til en ny sesong. Dere finner typisk gode tøybutikker, sportsbutikker, brukskunst og kunsthåndverk. Dessuten er det mange interessante gallerier og arbeidende verksteder, som inviterer innenfor mens dere er påskeferie.

Påskeferien inviterer også til, at dere atter en gang kan kaste ut snøren og se, hva dere fanger etter at vinteren har hatt fatt i fiskevannene. Spesielt er det mulighet for, at dere kan fange gode og velsmakende havørret i tiden rundt påsken. Vi har laget en oversikt over fiskesjøer og fiskeparker, hvor dere kan komme ut og prøve lystfiskerlykken. Dere finner oversikten her - dessuten har vi en stripe feriehus, som egner seg fantastisk fint til lystfiskere. Derfor har vi lagt dem i en kategori for seg selv. Dere kan finne våre sportsfiskerhus i påsken her

Opplevelser for hele familien i påsken

Mens dere er på påskeferie i feriehus kan det være veldig hyggelig å ta på tur med familien og komme seg ut og oppleve en hel masse sammen.

Er dere til havet og til å se på fisk, kan det varmt anbefales at dere tar en tur på Nordsøen Ocenarium, hvor dere blant mye annet kan oppleve de store og uformelige, men samtidig veldig elegante klumpfisk på "åpent hav" - og dere kan også se disse bli fôret. På Fiskeri- og Søfartsmuseet kan dere se selene bli fôret og dere kan gå langs de mange akvariene og se fisk fra Nordsjøen. Samtidig kan dere gå på oppdagelse i historien rundt fiskeriet. Begge steder finner dere både innendørs og utendørs lekemuligheter til barn.


Vil dere heller bruke påskeferien på dyr på landjorden, kan dere oppleve disse i Aalborg Zoo - her kan dere se store elefanter, isbjørner og tigre eller nyte synet av strutser, giraffer og antiloper, som går side om side på savannen. I Ree Park kan dere komme med på Safari og se neshorn, giraffer og mange andre på kloss hold. Her kan dere også se geparder, og ved fôringen kan dere oppleve, hvor fort disse majestetiske dyrene kan løpe. I Odense Zoo kan dere oppleve flotte og blide sjøkuer, gå blant imponerende fugler og se store kongepingviner på den antarktiske utstillingen. I Givskud Zoo kan dere kjøre blant dyrene og på denne måten oppleve dyrene på en mere fri måte. Det absolutte highlight er, når dere kjører gjennom de ekstra sikrede portene inn til de frittgående løvene - det gir sånn litt ekstra hjertebanken og svette i håndflaten! I Randers Regnskov går dere også rundt blant frittgående dyr - og her gir det også ekstra spenning, hvis dere våger dere gjennom Kraniegrotten.

Har dere lyst på å merke historiens vingesus på påskeferien, kan dere gjøre dette på det spennende frilandsmuseum Hjerl Hede, som skildrer livet på landet i gamle dager. I Den Gamle By, som dessuten er et frilandsmuseum, kan dere oppleve, hvordan livet var i byen før i tiden. Begge museer har levendegjøring av historien som omdreiningspunkt - og begge steder føler man virkelig, at man selv er tilbake i tiden. På Vikingeskibsmuseet blir dere ført enda lenger tilbake i tiden. Her kan dere oppleve hele fem originale vikingskip, og barna kan bl.a. prøve seg med å skrive runer. Dere kan også lære mer om historien til arbeiderne på Arbejdermuseet, der barna kan prøve, hvordan det var å være arbeiderbarn anno 1930. Et annet veldig godt museum for barn er også Post og Telemuseet, hvor dere finner lekelandet "Ind i frimærket" - og så er det et stort pluss, at det er gratis åkomme inn!

Sød lille pige rækker en blomst frem

Påskeferie - utendørs og innendørs hygge

Påskeferie betyr først og fremst hygge sammen med familien, å få koblet av og nyte våren sammen. Når dere holder påskeferie i et deilig feriehus, kan dere både ha en masse hygge utenfor og nyte alle de deilige innendørs fasilitetene.

Det er jo noen særlige tradisjoner, som hører seg til, når det er påske. Spesielt det å male påskeegg er en hyggelig ting å kose seg med, mens dere holder påskeferie. Hvis været er kjølig, kan dere sitte inne og klippe eller male, tegne og kanskje lime fast perler på eggene. Er det derimod varmt i været, kan dere flytte de kreative syslene utenfor på terrassen til huset. Det er en hyggelig og morsom aktivitet for hele familien og samtidig en litt annerledes måte å hygge på. Dere må selvfølgelig heller ikke glemme å pynte opp feriehuset til påske. Små kyllinger eller kaniner og harer, påskeliljer og selvfølgelig de nymalte eggene deres vil få feriehuset til å emme av hygge og påskeferie.

Lille og meget koncentreret dreng maler påskeæg

Man kan jo heller ikke komme uten om maten i påskeferien. Det er noen retter, som bare hører seg til - herunder påskelam med mynte og egg i mange avskygginger. Det er jo også sesong for asparges, som jo smaker nydelig med litt lufttørket skinke og hollandés. Eller prøv rogn fra rognkjeks, som gjør seg helt fremragende med blinis, rødløk og creme fraiche. Barn vil elske å være med på kjøkkenet og tilberede maten. Det er det nemlig også veldig god tid til, når dere holder påskeferie og er vekk fra den hektiske hverdagen. Å bake sammen med barna er også alltid et hit, og de vil elske å bake pinnebrød med egg i - det kan dere så passende bruke som bordkort, hvis dere velger å holde en påskelunsj sammen med familien eller vennene i påskeferien. Dere skal bare skrive navn på egget og sette det oppå servietten på det fint dekkede bordet - og dere er klar til hyggelig samvær i påskeferien. Dere kan også prøvesmake årets påskeøl fra det lokale bryggeriet. Les mer om kulinariske opplevelser i Danmark her.

Ferie i Danmark

Bestill sommerhuset for 2024 nå

Vurderer du et sommerhus i Danmark til ferien i 2024? Da må du ikke vente for lenge. Sommerhusferie i Danmark er svært populært, og jo lenger du venter, desto færre sommerhus kan dere velge mellom.

Sommerferie

Havet, stranden og lune sommerkvelder – det danske ferielandet byr på masse ferieopplevelser, hyggelig samvær og avslapping i feriehus.

Høstferie

Hold høstferie i et feriehus, hvor dere kan hygge dere med familien foran vedovnen, nyte skogens gylne farger og være aktive i naturen.

Juleferie

Saml familien i et feriehus i julen. Hygg dere med god mad, gløgg og ild i vedovnen. Vi har feriehus med plass til hele familien.

Nyttår

Fest og farger eller en stille nyttårsaften, hvor familien koser seg? Uansett hva dere gjerne vil, så er nyttårsferien i feriehus noe helt spesielt.

Vinterferie

Når vinterkulden er verst, har dere fortjent ekstra forkjælelse. Ta i feriehus og nyt et varmt spabad eller les en god bok ved vedovnen.

Påskeferie

Lukk våren inn og hold påskeferie i et feriehus. Slapp av og gi dere tid til å lete etter påskeegg, spise en god lunsj og nyte naturen.