Nyttår i feriehus i Danmark

Ta på ferie i feriehus i Danmark i år og vent med å komme hjem til neste år! Ja, dere leste helt riktig -feir nyttår i feriehus i Danmark!

Nyttår i feriehus i Danmark
Feriehuse i nytårsferien

Dere kan velge akkurat det huset som passer til det dere ønsker og har behov for - vi har små, hyggelige feriehus som passer perfekt til en rolig og hyggelig nyttårsaften for to, og opp til store og romslige feriehus med plass til den store festen. Vi har også feriehus med svømmebasseng, så dere kan også velge å feire nyttåret som et poolparty. Se vårt utvalg av feriehus med svømmebasseng her.

Nyttårsaften for to

Dere kan velge å holde en ekte ego-nyttårsaften bare dere to, og nyte hverandre, roen og de nydelige omgivelsene. Ta tid til å lage maten sammen, og ta dere tid til å nyte maten etterpå - dere har jo allikevel resten av året til det. Når det blir midnatt, kan dere skåle med hverandre og bare nyte starten på det nye året sammen. Neste morgen kan dere kose dere lenge med frokosten, før dere går en rask tur ut i naturen. Stranden, klittene og heden er så deilig mennesketomme den 1. januar.

Champagne og appelsiner på en træstub i sneen

Nyttår med familien eller med vennene - eller begge deler

Har dere bestemt dere for å holde en større fest er et feriehus også den perfekte rammen til dette. Ingen behøver kjøre hjem, og ingen behøver sove på en ubehagelig sofa, for dere har jo soveplasser nok til alle i feriehuset. Sitteplasser, bestikk og service er det også nok av. Kanskje er dere to eller flere barnefamilier sammen - så kan dere nyte at barna kan leke sammen og når de så er lagt i seng, kan dere nyte voksentiden sammen.

I mange feriehusområder er det forbudt å ha nyttårsfyrverkeri. Brannfaren er ekstra stor, ettersom det er mange hus med stråtak og det er ofte veldig tørt om vinteren.

Det er altså ofte en mere stille nyttårsaften i feriehus, med mindre dere velger et sted, der dere gjerne må ha nyttårsfyrverkeri. De rolige områdene passer spesielt til mindre barn og hunder, så er det ikke noen plutselige høye lyder, som kan ødelegge nyttårsfesten. Hvis dere har en hund som er veldig redd til nyttår, er det spesielt tilrådelig å ta den med i feriehus. Dere slipper for at gi hunden beroligende medisin og som en bonus får HELE familien en deilig ferie sammen i feriehus i Danmark.

Kvinde holder stjernekaster

Dansk nyttår

I Danmark er nyttårsaften tett på å være årets fest - alle gleder seg til å hilse det nye året velkommen. For de fleste danske startet nyttårsaften først riktig med nyttårstalen til den danske dronningen. Mange vedder også om, hva hun vil si i talen i år. Etterpå går man til bords, hvor den tradisjonelle, danske nyttårsmenyen er nyttårstorsk med sennepssaus. Især på Jylland er det også mange, som spiser ribbe med hvite og brune poteter og grønnlangkål. De yngre danskene er dog ikke helt så tradisjonsbundne nyttårsaften og lager den maten som de og gjestene dere liker. Til middagen er det mange som har på en festlig hatt og noen kler seg ut med skjegg, briller og lignende. Man sitter lenge til bords og mellom rettene er det mange som hygger seg med spill.

 Etter maten ser så godt som alle danske fjernsyn - for "Grevinnen og hovmesteren" er et absolut must for de fleste. Den lille filmen blir sendt kvart på tolv hvert år og er hvert år akkurat like så morsom som den var året før. Etterpå filmes klokken på Københavns Rådhus til klokken endelig slår tolv. Ved det første slaget starter det nye året. Så skåler man i champagne og mange spiser kransekake til. Det er mange som synes, at man skal hoppe inn i det nye året - så de står på en stol og hopper ned fra den, når klokken slår tolv. Andre mener, at det bringer hell å ha på seg gule underbukser, og atter andre kombinerer bare alt sammen og tror, at det på den måten gir ekstra mye hell.

Vi fra Sol og Strand ønsker dere og familien et riktig godt nytt år!

Ferie i Danmark

Bestill sommerhuset for 2024 nå

Vurderer du et sommerhus i Danmark til ferien i 2024? Da må du ikke vente for lenge. Sommerhusferie i Danmark er svært populært, og jo lenger du venter, desto færre sommerhus kan dere velge mellom.

Sommerferie

Havet, stranden og lune sommerkvelder – det danske ferielandet byr på masse ferieopplevelser, hyggelig samvær og avslapping i feriehus.

Høstferie

Hold høstferie i et feriehus, hvor dere kan hygge dere med familien foran vedovnen, nyte skogens gylne farger og være aktive i naturen.

Juleferie

Saml familien i et feriehus i julen. Hygg dere med god mad, gløgg og ild i vedovnen. Vi har feriehus med plass til hele familien.

Nyttår

Fest og farger eller en stille nyttårsaften, hvor familien koser seg? Uansett hva dere gjerne vil, så er nyttårsferien i feriehus noe helt spesielt.

Vinterferie

Når vinterkulden er verst, har dere fortjent ekstra forkjælelse. Ta i feriehus og nyt et varmt spabad eller les en god bok ved vedovnen.

Påskeferie

Lukk våren inn og hold påskeferie i et feriehus. Slapp av og gi dere tid til å lete etter påskeegg, spise en god lunsj og nyte naturen.