Sommerferie

Nyt den danske naturen på sommerferie i feriehus. Danmark er et fantastisk sted å holde sommerferie og de mange spennende severdigheter gir opplevelser til hele familien.

Sommerferie

Sommerferie i feriehus

Sommerferie i feriehus betyr tid til å slappe av og være sammen med de, man er glad i. Det danske sommerland byr på en fantastisk natur, som er noe helt spesielt om sommeren. Etter måneder med kaldt vær, så er det nå deilig å komme ut og merke solens varme stråler. Utenfor venter mange morsomme aktiviteter for hele familien og i et tempo til enhver smak. Som supplement til en deilig natur er det også masse attraksjoner og spennende seværdigheter å besøke i Danmark. Det gir dere muligheten for å sammensette en ferie, slik at den passer akkurat de det, dere ønsker og har behov for En ferie dere kan se tilbake på med glede og en ferieform, som dere i fremtiden kan tilpasse til familien.

I forgrunden klitter med marehalm, i baggrunden sandstrand og dejligt blåt badevand

Aktiviteter i naturen

Noe av det beste ved Danmark om sommeren er de mange nydelige sandstrendene med deilig badevann. Disse oasene langs kysterne inviterer til både avslapping og aktivitet. La barna leke i strandkanten og bygge flotte sandslott med vollgraver rundt. Langs stranden kan dere samle spennende strandskjell og stein til dekorasjon og pynt hjemme som minne om en deilig ferie på stranden. Dere kan også prøve å fange fisk og krabber ved stranden. Når dere har sett nærmere på de flotte dyrene, er det en god idé å sette dem ut igjen, så de kan komme hjem til der, hvor de bor. En spennende nistekurv fylt med sommerens lekkerier er deilig å ha med på stranden. På stranden kan dere slappe av og hygge dere med å lese bøker og leke eller dere kan spille fotball, frisbee eller stangtennis. Hvis vinden er passende, kan det være gøy å fly med drage på stranden. Dere kan selv lave en drage hjemme i feriehuset eller besøke en av de mange butikkene i sommerlandskapet, som sikkert har flotte fargestrålende drager.

Ta en frisk dukkert i det deilige vannet ved stranden. Dere kan blåse opp badedyrene og bade sammen. Eller prøv å snorkle og se hvilken verden som gjemmer seg på havbunnen ved stranden. Etter en tur i vannet er det deilig å komme opp og bli tørket og hygge med å spise en god is. Går dere tur ved stranden, er det deilig å se ut over det vakre landskapet, men prøv å snu blikket mot føttene. Foran føttene deres kan dere kanskje være heldige å finne rav gjemt i tang og tre, som har skyllet opp på stranden. Eller hold øye med de spennende fossiler i form av sjøpinnsvin. De små sjøpinnsvin forteller en interessant historie om livet i havet engang og er tilmed nydelige dekorative suvenirer til å ha med hjem fra sommerferie.

Mor og far går hånd i hånd med deres to drenge på stranden. Far har et stort badedyr under armen

Det er plass til å være aktive, når dere holder ferie i feriehus. Dere finner mange ulike aktiviteter som passer til ethvert nivå og ønske. Når dere bor i skjønne naturomgivelser er det opplagt å bruke naturen som kulisse for en aktiv ferie. Ta på løpeskoene og ta en deilig morgentur langs stranden. Mange steder i naturen finner dere naturfitnessbaner, som er en deilig pause på løpeturen og en god anledning til å flytte trenngen utenfor. Dere kan også ta hyggelige turer på sykkel med hele familien på de mange sykkelstiene rundt i landet. Her er det mange skjønne naturopplevelser, og dere kan kombinere sykkelturen med deilig lunsj i det grønne. Hvis dere ikke selv har med sykler, er det mange steder, der kan leie sykler. I Danmark er det mange steder, hvor dere også kan prøve krefter med det mer krevende mountainbiking, hvor dere får opp pulsen og skal konsentrere dere om å holde balansen på syklen. Vil dere prøve å ride på ferien, er det mange steder, dere kan leie hest og så kan dere oppleve det danske ferielandet fra hesterygg.

Skal stranden og vannet være lekeplass, er det mange fine muligheter for fx windsurfing og kite-buggy. Det kan være morsomt å prøve aktiviteter, som dere ikke har mulighet for hjemme. Det kan også være spennende å prøve en tur i kano på de danske elvene. Vil dere være aktive og samtidig helt ned i tempo, kan dere ta på deilige vandreturer og evt. besøke noen av de nydelige danske skoger og nasjonalparker. Skjønne naturopplevelser blir ekstra sterke, når det er tid til å stanse opp og undersøke tingene nærmere. Kanskje er dere på jakt etter interessante funn i dyre- og planteriket eller kanskje er dere på jakt etter flotte utsiktspunkter, hvor dere kan få et lille hvil til en flott utsikt. I skogene er det deilig svalende og kjølig å gå tur under de store trekronene og kanskje samle flotte blader til spennende dekorasjoner. Her kan dere virkelig nyte freden og kanskje finner dere en deilig naturlekeplass, hvor barna kan kose seg.

Opplevelser i det danske sommerland

Rundt om i landet er det mange spennende attraksjoner å besøke. Om sommeren er det masse liv i feriebyene, der dere kan nyte en deilig stemning med utendørs servering på restaurantene og høre levende musikk. Ofte er det byfester, markeder og andre festlige arrangementer å samles om. Sommeren er også høysesong for alle de store attraksjoner og rutsjebaneturer under åpen himmel. Besøk de mange forlystelsesparker og tivolier, hvor hele familien kan merke det kiler i magen og le frydefult. Har dere lyst til å oppleve spennende dyrearter og være tett på eksotisk natur, kan dere besøke en av landets mange dyreparker og zoologiske hager. Her finner dere både store og små dyr, som alle sprer glede og forundring. I mange av dyreparkene er det dyr, som man kan klappe og kjæle med, og det er alltid veldig populært hos familiens yngste.

Sommerferie er også tid til fordypelse og til å nyte noe nytt. Besøk de mange spennende restauranter og kaféer rundt i landet, der dere kan oppleve lokale spesialiteter, deilige fiskeretter og selvfølgelig velkjente smaksopplevelser. Mange byer har fokus på lokale spesialiteter og dere kan derfor også ofte ta litt av den spennende nye smaken med hjem fra ferien. Besøk et av de mange opplevelsessentre og museer i landet og bruk sansene på en ny måte. Her blir interessante emner formidlet på en ny og spennende måte. Dere kan også besøke de små flotte galleriene, som dere finner forskjellige steder. Her er der ofte mulighet for å se arbeidende verksteder og for å nyte de flotte unika, som lages som ekte håndverk. De kulturelle opplevelsene venter på dere med besøk på spennende utstillinger og deilige konserter og forestillinger rundt om i landet.

Mor og datter cykler på sti med buskads i baggrunden

Ro og hygge i feriehuset

Når dere holder ferie, er det fint å bruke tiden på å komme ned i gir og i et roligere tempo. I feriehuset har dere mulighet for at være sammen som familie på egne premisser. Dere bestemmer selv måltider og opplevelser og når dere bare vil nyte hverandre i ro og fred i feriehuset. Dere kan starte dagen med nydelig frokost på terrassen og nyte at dere har god tid. Om sommeren bugner butikker og markeder med deilig frukt og grønt, som er et deilig supplement til en god frokost.

I hagen til feriehuset kan dere hygge dere på lekeplassen eller spille fotball på den grønne plenen. Her er det plass til å være sammen og la tingene ta tid. Dere kan også hygge dere med deilige danske jordbær med fløte på terrassen, mens dere kanskje spiller et morsomt brett- eller kortspill. Hvis dere har tatt med hunden, trenger den sikkert også til en god gåtur og det danske sommerlandskapet er nydelig å gå tur i. Her er det mange deilige skoger og med både hundeskoger og naturlekeplasser, kommer dere sikkert forbi et sted, der dere kan hygge dere i timevis.

Om sommeren er det deilig å være ute i varmen og nyte de lange lyse kveldene. Finn frem grillen og lag en god grillmiddag, hvor dere bare kan slappe av og kose dere med maten i lang tid. Dere behøver ikke å skynde dere hjem, for dere er der allerede og kan bare ta tingene i det tempoet som passer dere. Har dere kjøpt fisk på bryggen, kan det være morsomt å lage det hjemme i feriehuset og nyte en kanskje ny smaksopplevelse. Med et godt glass vin faller det ro over selskapet og dere kan føle, at dere er på ferie. Nyt den ekstra tiden sammen med barna til å få plass til de opplevelsene som det ikke er tid til i en travel hverdag. Lag brød på pinne og fortell morsomme fortellinger, mens dere steker brød over flammene. Når mørket begynner å senke seg, kan dere i skjæret fra bålet nyte den smukke stjernehimmel med de mange stjernebilder. Se om dere kan få øye på noen stjernebilder, som dere ikke kjenner og fordyp dere i mørket.

Når dere leier et feriehus hos oss, er det alltid mulighet for å velge til litt ekstra luksus. Det kan være, at dere vil oppgradere ferien med pool, spabad eller sauna. Så er det plass til ekstra avslapping og dere kan på den måten få wellnessopplevelser helt tett på i egne private omgivelser. Mange av feriehusene våre er også ekstra store, så hvis dere har lyst til å være fler om å holde ferie sammen, kan dere velge et av de ekstra store husene og nyte selskapet fra kanskje besteforeldre, søsken og venner. En ferie i feriehus er en god base for å bruke tid sammen, men stadig med mulighet for at dere alle hver især, kan oppleve det, som dere har lyst til på ferien.

Ferie i Danmark

Bestill sommerhuset for 2024 nå

Vurderer du et sommerhus i Danmark til ferien i 2024? Da må du ikke vente for lenge. Sommerhusferie i Danmark er svært populært, og jo lenger du venter, desto færre sommerhus kan dere velge mellom.

Sommerferie

Havet, stranden og lune sommerkvelder – det danske ferielandet byr på masse ferieopplevelser, hyggelig samvær og avslapping i feriehus.

Høstferie

Hold høstferie i et feriehus, hvor dere kan hygge dere med familien foran vedovnen, nyte skogens gylne farger og være aktive i naturen.

Juleferie

Saml familien i et feriehus i julen. Hygg dere med god mad, gløgg og ild i vedovnen. Vi har feriehus med plass til hele familien.

Nyttår

Fest og farger eller en stille nyttårsaften, hvor familien koser seg? Uansett hva dere gjerne vil, så er nyttårsferien i feriehus noe helt spesielt.

Vinterferie

Når vinterkulden er verst, har dere fortjent ekstra forkjælelse. Ta i feriehus og nyt et varmt spabad eller les en god bok ved vedovnen.

Påskeferie

Lukk våren inn og hold påskeferie i et feriehus. Slapp av og gi dere tid til å lete etter påskeegg, spise en god lunsj og nyte naturen.