Høstferie i feriehus i Danmark

Hold høstferie i feriehus i Danmark - Lei feriehus hos Sol og Strand og søk blant de mange feriehusene våre her.

Høstferie i feriehus i Danmark

Naturen om høsten

Naturen er vakker i Danmark på høsten, de brede sandstrendene med det brusende havet og de smukke, dype bøkeskogene er nydelige å gå tur i, når dagene så smått blir kortere. De åpne heder er fantastisk smukke, når varmen går av jorden og tåken legger seg bortover lyngen, som står med dyp lilla blomster på høsten. Tenk, at dere kan stå opp til en slik utsikt hver morgen - alt etter, hvor dere holder ferie i feriehus i høstferien.

Efterår, mor og børn i skov

 Høsten er også det beste tidspunkt, hvis dere har lyst til å prøve å finne rav. Har det vært pålandsvind, kan dere være heldige å finne et flott stykke, hvis dere ser grundig etter. Rav veier nemlig ikke særlig mye og ligger derfor ofte gjemt i tang eller under trestykker som er skyllet opp på stranden.

Bortsett fra fargene så er skogen også innbydende, da dere her kan samle sopp, bær, pors og en masse annet godt. Bruk sopp til et lekkert kveldsmåltid, sylt bærene og bruk porsen til hjemmelaget kryddersnaps. Det er kun fantasien som setter grenser, og så absolutt ikke feriehuset, som alltid er utstyrt med et velassortert kjøkken, så dere kan la den indre kokk komme til uttrykk!

Heden innbyr til lange turer, kanskje med et godt kamera i hånden, så dere kan ta deilige bilder av naturen og familien, plukke lyng og bare nyte den deilige og friske luften, med den helt særlige duft av lyng, hede og salt fra havet.

Shopping, kunst og byliv

I feriehusområdene er det alltid små og hyggelige byer, hvor tempoet utenfor sesongen er skrudd lidt ned. Det er kanskje ikke alle butikker og restauranter som er åpne, men de, som er det, hygger alltid ekstra mye for gjestene. De frister ofte med veldig gode tilbud på merkevarer, især tøy, som dere kanskje ikke finner i de større byene. De større byer har til gjengjeld alltid stort utvalg av alt innen fødevarer, tøy, elektronikk og brukskunst. Dersom været ikke passer til å slentre en tur på gågaten, har de fleste større byer også storsentre, hvor shopping er samlet under et tak - og dere ikke behøver utsette dere for dårlig vær i høstferien.

Rundt omkring i Danmark finner dere mange mindre verksteder og atelierer med spennende kunst og kunsthåndverk. Mange kunstnere har mere tid til å få en prat uten for høysesongen. Det er alltid veldig spennende å høre en kreativ sjel fortelle om tilblivelsen av et kunstverk. Og så er det jo prikken over i'en å ha historien om nettopp det stykke kunst som dere har med dere hjem i bagasjen sammen med kunstverket.

Efterår, æbler


 Kunstmuseene har dessuten mange spennende utstillinger om høsten. Om sommeren søker folk tradisjonelt mot stranden, så derfor fokuserer museene på de øvrige sesongene. Dere har derfor mulighet for å se spennende og ofte helt nye spesialutstillinger, når dere velger å holde høstferie i feriehus i Danmark.

Bylivet byr også på mange andre gleder enn bare shopping. Mange restauranter frister med lekre høstmenyer med råvarer som er typiske for årstiden. Dertil en god flaske vin eller spesialøl - det er da ferie! Har dere lyst til å fortsette bylivet enda litt, kan dere velge å finne en hyggelig pub eller brygghus. Danmark har mange engelske pubs og små husbryggerier med den helt riktige stemningen og god øl fra fat og ofte med levende musikk. Dere kan selvfølgelig også velge å kjøre hjem til feriehuset, nyte omgivelsene, fyre opp i vedovnen og nyte roen. Uansett hva dere velger, er dere sikre på, at det venter dere en flott utsikt, når dere står opp neste morgen!

Nedenfor har vi funnet en rekke feriehus, som gjør seg veldig bra til en høstferie.

 

Ferie i Danmark

Bestill sommerhuset for 2024 nå

Vurderer du et sommerhus i Danmark til ferien i 2024? Da må du ikke vente for lenge. Sommerhusferie i Danmark er svært populært, og jo lenger du venter, desto færre sommerhus kan dere velge mellom.

Sommerferie

Havet, stranden og lune sommerkvelder – det danske ferielandet byr på masse ferieopplevelser, hyggelig samvær og avslapping i feriehus.

Høstferie

Hold høstferie i et feriehus, hvor dere kan hygge dere med familien foran vedovnen, nyte skogens gylne farger og være aktive i naturen.

Juleferie

Saml familien i et feriehus i julen. Hygg dere med god mad, gløgg og ild i vedovnen. Vi har feriehus med plass til hele familien.

Nyttår

Fest og farger eller en stille nyttårsaften, hvor familien koser seg? Uansett hva dere gjerne vil, så er nyttårsferien i feriehus noe helt spesielt.

Vinterferie

Når vinterkulden er verst, har dere fortjent ekstra forkjælelse. Ta i feriehus og nyt et varmt spabad eller les en god bok ved vedovnen.

Påskeferie

Lukk våren inn og hold påskeferie i et feriehus. Slapp av og gi dere tid til å lete etter påskeegg, spise en god lunsj og nyte naturen.