Hold juleferie i et feriehus i Danmark

Unngå julestrev og mas i desember i år. Ta langt vekk til de nesten uendelige vidder, de brede sandstrendene og hyggen i et feriehus i Danmark.

Hold juleferie i et feriehus i Danmark
Juleferie i feriehus

Dere behøver ikke å bry dere om, om det da også er plass nok til gjester - dere kan bare velge det huset som passer akkurat til det, dere har bruk for og ønsker. Vi har feriehus til alle - smak og behag er jo forskjellig, og vi har også huset, som passer til dere og familien deres. Selvfølgelig også med plass til juletreet!

Dere kan få en deilig opplevelse ved selv å gå ut og felle juletreet og finne det helt riktige hjørnet i feriehuset, der treet skal stå. Sammen med familien kan dere kose dere med å pynte juletreet. Kanskje kan dere samtidig bake noen småkaker, så det ikke bare ligner jul, men også dufter av jul i feriehuset. Dere kan finne en oppskrift på lekre, danske julesmåkaker her - klar til å printe. Når juletreet så er pyntet, kan dere nyte de nystekte småkakene foran vedovnen, lytte til den sprakende ilden og nyte synet av treet mens dere lar roen og julefreden senke seg.

Dere kan også pynte opp feriehuset til jul. Over alt i Danmark finner dere hyggelige julemarkeder, hvor dere kan finne dansk håndverkskunst og især nisser. De danske nissene er små menn - eller damer - med en rød lue. Det er delte meninger om, hvor nissene bor og hva formålet med de egentlig er. Men ikke desto mindre er nisser og jul i Danmark uatskillelige.

Dere kan også gå en god lang tur ut i naturen på en frostklar dag. Det finnes neppe noe nydeligere enn å se de frostkledde trerne og naturen i all alminnelighet blinke i sollyset. Spesielt på lyngen legger frosten seg som små perler, som glimter i solen. Med litt hell har dere også snø, så dere kan bygge en snømann eller -dame. Det er gøy for hele familien og det utvikler seg ofte til en snøballkamp.

Nedgang til stranden mellem klitter med sol og sne

Dansk jul

Julen i Danmark er ikke bare julekvelden og de følgende juledagene. For de fleste danske starter julen allerede den 1. desember eller den 1. Advent, alt etter hvilken dag som kommer først. Så blir det staset opp til jul i hjemmet, som dufter av julebak og man hører julemusikk i radioen. Så oppstår det danske begrepet "hygge". Det er vanskelig å unnvære et kalenderlys, med tallene 1-24 påtrykt. Så brenner man hver dag den respektive datoen til man - langt om lenge - når ned til 24. desember. I fjernsynet følger barna med i dagens avsnitt av julekalenderen, og slik telles det ned over alt til julekvelden.

To piger pynter juletræ

Selve juleaftensdag er det mange, som går i kirke. Etterpå går man hjem, for det er ikke mange, som vil gå glipp av Disneys jul. Det er ganske vist det samme år etter år, men det hører seg julen til med tradisjoner og gentakelser. Etterpår spiser man sammen. Et typisk, dansk julemåltid består av gås, and eller ribbe med tilbehør. Tilbehør er hvite og brune poteter, rødkål og brun saus. Etterpå får man riskrem. I riskremen gjemmer man en mandel, og den heldige finner av mandelen får mandelgaven. Vel å merke, så får man kun mandelgaven, hvis mandelen er intakt.

 

Slædetur med hund ved havet

Etter maten danser man rundt juletreet. Det betyr at man holder hverandre i hånden og går rundt treet, mens man synger julesalmer. Helt til slutt synger man en bestemt sang, og så løper man rundt i hele huset til man kommer tilbake til juletreet. Så er det tid til gavene, og her er det især barnas glede, som verdsettes, når de får lov til å åpne den ene pakken etter den andre.

I de følgende juledagene er man ofte sammen med mange i familien og man koser seg ved julebordet. Her spiser man sild, reker, ribbe, kjøttkaker, varm leverpostej og ost. Til dette nyter man en god øl og evt. en dram - dog settes samværet med familien i høysetet. Barna får være sammen med fettere og kusiner og får mulighed for å vise dem det nye leketøyet og leke med det.

 Vi fra Sol og Strand ønsker dere alle en riktig gledelig jul!

 

Ferie i Danmark

Bestill sommerhuset for 2024 nå

Vurderer du et sommerhus i Danmark til ferien i 2024? Da må du ikke vente for lenge. Sommerhusferie i Danmark er svært populært, og jo lenger du venter, desto færre sommerhus kan dere velge mellom.

Sommerferie

Havet, stranden og lune sommerkvelder – det danske ferielandet byr på masse ferieopplevelser, hyggelig samvær og avslapping i feriehus.

Høstferie

Hold høstferie i et feriehus, hvor dere kan hygge dere med familien foran vedovnen, nyte skogens gylne farger og være aktive i naturen.

Juleferie

Saml familien i et feriehus i julen. Hygg dere med god mad, gløgg og ild i vedovnen. Vi har feriehus med plass til hele familien.

Nyttår

Fest og farger eller en stille nyttårsaften, hvor familien koser seg? Uansett hva dere gjerne vil, så er nyttårsferien i feriehus noe helt spesielt.

Vinterferie

Når vinterkulden er verst, har dere fortjent ekstra forkjælelse. Ta i feriehus og nyt et varmt spabad eller les en god bok ved vedovnen.

Påskeferie

Lukk våren inn og hold påskeferie i et feriehus. Slapp av og gi dere tid til å lete etter påskeegg, spise en god lunsj og nyte naturen.