Strømforbruk

Feriehus uten svømmebasseng og spabad

Avhengig av årstiden bruker feriegjestene våre i gjennomsnitt ca. 6,6 kWh pr. døgn pr. person.
I den varmeste sommermåneden er gjennomsnittet ca. 2,5 kWh og i den kaldeste vintermåneden ca. 13 kWh pr. døgn pr. person.

Feriehus med spabad og uten svømmebasseng
I gjennomsnitt er strømforbruket ca. 8 kWh pr. person pr. døgn, avhengig av årstiden.
I den varmeste sommermåneden er gjennomsnittet ca. 3,5 kWh og i den kaldeste vintermåneden ca. 18 kWh pr. døgn pr. person.

Feriehus med svømmebasseng
Strømforbruket er i gjennomsnitt ca. 16 kWh pr. person pr. døgn, avhengig av årstiden.
I den varmeste sommermåneden er gjennomsnittet ca. 9,5 kWh og i den kaldeste vintermåneden ca. 27 kWh pr. døgn pr. person.

Forbehold
Strømforbruket i et energivennlig feriehus er i gjennomsnitt 15 % lavere.
Strøm til oppvarming av sauna er ikke regnet med i gjennomsnittsforbruket.
Gjennomsnittet er basert på et gjennomsnittlig antall personer pr. m2. Er dere få personer i et stort feriehus, skal dere regne med et større forbruk enn gjennomsnittet.
Det bør proporsjonalt forventes et større forbruk for en miniferie enn for en ukes ferie på grunn av oppvarmingskostnader.

Danske feriehus er normalt oppvarmet med elektrisitet. Det gjennomsnittlige strømforbruket er basert på feriehus med elektrisitet som primær varmekilde. I feriehus med andre varmekilder, f.eks. oljefyr eller fjernvarme, vil strømforbruket være mindre. Til gjengjeld vil det være utgifter til olje eller fjernvarme. I gjennomsnittsforbruket er det ikke tatt hensyn til bruk av vedovn.

Forbruket er i alle tilfeller veiledende. Forbrukssatsene kan variere – derfor kan det være avvik mellom reelle og opplyste priser for strøm, vann og varme.

For avregning av strømforbruk, se vennligst Forbruksavfregning. Les mer om elektrisitet i Danmark her.