Bornholm - Danmarks klippeøy

Opplev de store kontrastene på Danmarks eneste klippeøy - Bornholm.

 

Med sine dype steinbrudd og dramatiske vannfall i nord og de bløte, hvite sandstrendene i syd, er Bornholm full av kontraster. Midt på Bornholm finner dere dype, frodige skoger, som er perfekte til en piknik. Bruk feriehuset som base for spennende turer rundt på den vakre øya.

 

Gjestevurderinger fra Bornholm

 
 

754 gjester har gitt Bornholm en gjennomsnittlig vurdering på 4,60 av 5 stjerner.

 

Bornholm er en øy full av kontraster der den ligger med steile og dramatiske klipper, dype steinbrudd og fosser i nord, kilometervis med hvite sandstrender i sør og store, flotte bøkeskoger med innsjøer midt på øya. Danmarks eneste klippeøy utstråler en helt spesiell atmosfære med idylliske små fiskeleier og byer, de karakteristiske røkeriene, rundkirkene og mange attraksjoner. Mange kunsthåndverkere bor på øya, og det er mulig å besøke lokale billedhuggere, glassblåsere, keramikere og malere flere steder. Almindingen øst for Rønne og nord for Åkirkeby er Danmarks 5. største skog. Dette er en flott og variert skog som ligger i et høyland med bl.a. dammer og små innsjøer. Her ligger også Rytterknægten, Bornholms høyeste punkt (162 m). Ved Helligdomsklipperne mellom Gudhjem og Allinge fører det trapper ned gjennom en dyp kløft. Forrevne klippeformasjoner ute i vannet er med på å skape dramatiske scenarier.


 

Kultur

Rundkirkene er Bornholms varemerke. De karakteristiske, hvitkalkede kirkene, som er over 800 år gamle, har både fungert som forsvar, matlager og kirkehus. De 4 mest kjente rundkirkene er: Østerlars - den største og mest kjente. Olsker - den høyeste og mest elegante. Nylars - den best bevarte og med spennende kalkmalerier. Nyker - den minste og med kalkmalerier fra flere perioder. Hammershus er en imponerende gammel borg fra rundt år 1250 som står på en bratt klippe på nordspissen av Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin.

Natur

Opplev et unikt stykke Danmark med vår feriehusutleie og hold ferie i feriehus på solskinnsøya Bornholm! Velg blant deilige feriehus beliggende i naturen tett på hvite sandstrender eller prøv et feriehus i Hasle By, hvor det er røykerierutikker og et maritimt miljø rett rundt hjørnet. Et feriehus i Dueodde Ferieby er populært hos mange feriegjester. Feriehusene i det hyggelige området ligger få hundre meter fra en badestrand, og det er adgang til mange fellesfasiliteter i feriebyen, bl.a. utendørs svømmebasseng. Feriehusene er individuelt innredet og i noen av de er det tillatt å ha med hund. Leier dere feriehus på Bornholm hos oss, så husk å benytte Danmarksrabatten, der dere får rabatt på inngangsilletter til Bornholms Kunstmuseum og Brændegårdshaven.

Byer

I alle de hyggelige havnebyene hersker det en helt spesiell ro og atmosfære. Her ligger det små, gamle men velholdte hus med stokkroser og koselige torg og havner, der man kan nyte noen av de bornholmske spesialitetene. Man bør ikke reise fra Bornholm uten å ha smakt 'Sol over Gudhjem'. Kjøpstaden Rønne fra 1327 er Bornholms hovedstad. Deler av byen er fredet og bevart i sin opprinnelige form. Man kan derfor stadig oppleve de sjarmerende bymiljøene med bindingsverkshus. Rønne har også øyas største havn. Blomsterbyen Åkirkeby er Bornholms 2. største handelsby. På torget, som er byens levende midtpunkt, er det masse liv og god stemning hele sommeren. Her ligger også øyas største kirke som rommer en berømt døpefont. Nexø er fiskernes by med en moderne trafikk- og fiskehavn. Byen har i tillegg en gammel bydel med flotte bindingsverkshus, en historisk kirke og flere interessante muséer.

Aktiviteter

Den bornholmske kysten byr på mange og varierte aktiviteter. Bading, beachvolley, drageflyving, solnedgangsturer, samling av stein, klippevandring, rappellering, fugleobservasjon og fiske er noen av mulighetene. Har man lyst til å spille golf, er det tre golfbaner å velge mellom. Alle banene har flott beliggenhet der de ligger i Rø, Rønne og Dueodde. For lystfiskere er det mange muligheter ved kysten, i innsjøer, elver og på havet. Det går fiskebåter fra flere av havnene på øya. Det venter mange gode naturopplevelser på de 235 km lange sykkelstiene, og de fleste av disse er bilfrie. Dessuten er det mange turstier i den flotte naturen. F.eks. i Paradisbakkene ved Nexø er et kupert klippelandskap med tallrike turstier. Opplev smale daler, myrområder, store steiner fra istiden og en særegen vegetasjon.

Utfluktsmål

Brændegårdshaven i Svaneke er et gammelt gårdsbruk som nå fungerer som en populær natur- og fornøyelsespark med en enestående blomsterprakt og tallrike attraksjoner - www.braendesgaardshaven.com. På Bornholms Kunstmuseum henger det malerier fra kjente bornholmske malere og temautstillinger med kunst, design og kunsthåndverk - www.bornholms-kunstmuseum.dk. NaturBornholm forteller historien om Bornholms natur - helt fra opprinnelsen i den glødende lavaen for 1,7 milliarder år siden - www.naturbornholm.dk. Bornholms Middelaldercenter er et historisk opplevelsessenter. Et levende middelaldermiljø med mennesker, dyr, hus, vannmøller og festning. - www.bornholmsmiddelaldercenter.dk. Med Christiansøfarten kan man bli fraktet fra Gudhjem til festningsøyene Christiansø og Frederiksø. Her kommer man mer enn 300 år tilbake i tiden - www.christiansoefarten.dk. Oluf Høst Museum er et kunstmuseum der den store malerens liv portretteres i hans eget hjem - www.ohmus.dk.

 

Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S

 

236 Feriehus på Bornholm

Søk feriehus