Destinasjon

Sørøstjylland

Sydøstjylland er et naturskjønt område, som byr på masse gode ferieopplevelser for hele familien.

Sørøstjylland

Den sønderjyske kyststrekningen er et sant eldorado for både barn og voksne. Her dyrkes alle typer strand- og vannsport. Alle de flotte sandstrendene er meget barnevennlige fordi det er langgrunt og stille vann. Inne bak strendene er landskapet preget av skoger, fredede plantasjer, sjøer og elver. Himmelbjerget har Danmarks høyeste utsikt og ligger ved Silkeborg Søerne. Her kan man nyte den vakre naturen fra kano eller en av de mange båtene i området. Skamlingsbanken ved Binderup er et flott naturområde, og med sine 113 m.o.h. er dette Sønderjyllands høyeste punkt. Øya Als er absolutt også verdt et besøk. Als blir ansett for å være en av Danmarks vakreste og grønneste øyer.

Sydoestjylland 6 Sydoestjylland 31

Kultur

Store deler av Danmarks historie utspilte seg på Sydøstjylland. Området har mange minnesmerker, bl.a. fra de gamle krigene som ble kjempet for fedrelandet Danmark. Dybbøl Mølle (opprinnelig fra 1744) lå tidligere midt i et militært område og er i dag innredet med bilder og minner fra slagmarken. Les mer på www.1864.dk Jellingestenene med runeinskripsjoner stammer fra vikingtiden og kalles Danmarks dåpsattest. Egtvedpigen (Egtvedpiken) ble funnet i 1921 og er en av Danmarks best bevarte funn fra bronsealderen. Et museum på stedet informerer om det sjeldne funnet. Sønderborg Slot er renovert i barokkstil og inneholder bl.a. et museum med sønderjysk historie. Men Sydøstjylland rommer mye mer enn minner fra fortiden. Området har både moderne arkitektur, dansk design og livlige, kulturelle handelsbyer.

sydoestjylland-landskab Sydoestjylland 10

Natur

Ferien i feriehus i Sydøstjylland byr på kultur, natur og milde barnevennlige strender. Den allsidige feriehusutleie i området betyr, at dere f.eks. kan leie en ferieleilighet i Gråsten med utsikt over Flensborg Fjord. Dere kan nyte den maritime stemningen på lystbåthavnen og shoppe i Gråstens butikker. Ferieleilighetene er individuelt innredet og dere kan holde deres egen wellness-ferie, dersom dere velger en ferieleilighet med spabad og sauna. Benytt eventuelt vår 2-personers rabatt, hvis dere er to, som gjerne vil komme litt vekk fra hverdagen og nyte å være i selskap med hverandre. Familier med barn vil nyte å leie et feriehus i Feriecenter Marina Fiskenæs, der dere har adgang til subtropisk badeland, mange wellness-tilbud og lekemuligheter til barna.

Sydoestjylland 19 Sydoestjylland 12

Byer

Fra nord til syd på Sydøstjylland ligger det mange mellomstore, spennende byer med et rikt handels- og kulturliv. I sommermånedene arrangeres det et utall open-air arrangementer, konserter og festivaler med verdensberømte musikere. Juelsminde ligger på Juelsminde-halvøya som er et av de flotteste naturområdene i Danmark. Den hyggelige byen har flere spisesteder, spennende butikker, en lystbåthavn og et sjarmerende havnemiljø. Kolding er en by med koselige gamle gater, grønne områder, muséer, kunstgallerier, teater, stemningsfulle torg med restauranter og kaféer, et rikt musikk- og natteliv, Slotssøen og den mer enn 700 år gamle kongeborgen Koldinghus. Fredericia: Den gamle festningsbyen er 350 år gammel. Byen ligger flott plassert ut mot Lillebælt-stredet, og den er omgitt av Nordeuropas best bevarte voller. Aabenraa ligger ned mot fjorden, og her kan man oppleve havnen, stranden, den koselige gågaten med torg, den gamle bydelen og Aabenraa Slot, som er omgitt av vann og træer.

Sydoestjylland 13 Sydoestjylland 15

Aktiviteter

Området byr på mange slags aktiviteter og har bl.a. svømmehaller, badeland og flere golfbaner. Langs kysten er det populært å bade, spille beachvolley, seile, windsurfe og stå på vannski. Sykkelruten 'Østersøruten', som er 800 km, går bl.a. gjennom Sydøstjylland. I innlandet er det mange idylliske elver og sjøer med gode fiskemuligheter.

Sydoestjylland 21 Sydoestjylland 35

Utfluktsmål

AQUA i Silkeborg er Nordeuropas største ferskvannsakvarium - www.visitaqua.dk. Den tidligere kongeborgen Koldinghus er i dag et spennende museum - www.koldinghus.dk. LEGOLAND byr på fart, spenning og opplevelser for alle - www.legoland.dk. Dra på safari i Givskud Zoo - www.givskudzoo.dk. På Orion Planetarium kan man gå på oppdagelse i universet - www.orionplanetarium.dk. Øya Endelave, som ligger ca. 10 km ute i Kattegat, har flott natur som egner seg godt til vandre-og sykkelturer hele året. På den fredelige øya Hjarnø, som ligger like ved fastlandet, er det bl.a. et fuglereservat.

Sydoestjylland 19 Sydoestjylland 43