Destinasjon

Sjælland

Sjælland er omgitt av kyst og byr på kilometerlange sandstrender, som hører til blant de reneste og mest barnevennlige i Danmark.

Sjælland

Sjælland er omgitt av kyst og byr på kilometerlange sandstrender, som er noen av Europas reneste og mest barnevennlige. Øya har også noen enestående skoger, fuglereservater og krittklinter. Den sjællandske naturen er vakker og variert. På Nordsjælland ligger Danmarks største innsjøer og skogsområder og noen av de flotteste og mest imponerende kongeslottene. På Sydsjælland kan man oppleve den imponerende Stevns Klint. Kattegat og Isefjord byr på det mest varierte landskapet. Her ligger de beste strendene, markante morenelandskap, Lammefjord som er omgitt av en demning, skoger og mye mer.

Sjaelland 17 Sjaelland 24

Kultur

Sjælland summer av kultur, historie og atmosfære. Sjællands historie er flere tusen år gammel. Mange steder kan dere stadig oppleve hvordan det var å være viking, og andre steder kan dere se de best bevarte og storslåtte bygningene gjennom tidene.

Sjaelland 26 Sjaelland 21

Natur

Vår feriehusutleie på Sjælland tilbyr feriehus og ferieleiligheter på hele øya. Lej f.eks. feriehus i nærheten av København og gå på oppdagelse i hovedstadens mange kulturelle tilbud eller hold ferie i feriehus ved den populære badebyen Gilleleie. Er dere to, som skal holde ferie sammen i feriehus, kan dere benytte dere av vår 2-personers rabatt. Dere får en god rabatt på feriehuset og kan i ro og mak nyte ferien på Sjælland sammen. Leier dere feriehus eller ferieleilighet med 2-personers rabatt, kan dere ta på tur på Sjælland og skjemme dere bort med litt ekstra innkjøp på shoppingturen eller en lekker middag. 2-personers rabatt er til alle dere som gjerne vil holde ferie i feriehus sammen – bare dere to. Får dere spontant lyst på å holde en mini ferie og slappe av i 3-6 dager, så kan dere benytte dere av vår Her-og-Nå-ferie.

Sjaelland 32 Sjaelland 30

Byer

De mange hyggelige sjællandske kjøpstader og havnemiljøer inviterer til shopping, hygge og kulturelle opplevelser. Gilleleje: Sjællands nordligste by ligger idyllisk plassert med kort avstand til skog og strand. Gilleleje har bevart de idylliske smugene sine og flotte, restaurerte hus. Her ligger også Sjællands største fiskerhavn. Kalundborg: Opplev middelalderbyens trange smug, godt bevarte bindingsverkshus og brosteinsbelagte gater. Den levende handelsbyen har også et spennende havnemiljø. København: Danmarks sjarmerende hovedstad er en metropol. Middelalderbyen med de gamle, brolagte gatene gir det levende kulturlivet med gallerier, muséer, musikk og teater en stemningsfull ramme. Europas lengste gågate, Strøget, snor seg gjennom indre by med alskens butikker. På torg og plasser og langs byens sjarmerende kanaler blomstrer kafé- og restaurantlivet. Les mer om København på www.visitcopenhagen.dk eller www.aok.dk.

Sjaelland 34 Sjaelland 31

Aktiviteter

Den lange kyststrekningen er perfekt til vannsport. Surfing, seiling, dykking og bading er populære aktiviteter overalt på Sjælland. Øya har også et stort utvalg golfbaner og er derfor et eldorado for golfentusiaster. Havet, fjordene, utallige innsjøer og elver er som skapt for lystfiskere.

Sjaelland 53 Sjaelland 52

Utfluktsmål

Sommerland Sjælland byr på øyas største vannland, Amazonas, gokarts, karuseller og skyting - www.sommerlandsj.dk. Bonbonland har mer enn 70 aktiviteter for hele familien - til vanns, til lands og i luften - www.bonbonland.dk. TIVOLI er en publikumsmagnet. Her har fantasien ingen grenser - www.tivoli.dk. Verdens eldste fornøyelsespark 'Bakken' er fornøyelser, Pjerrot, restauranter, revyer og underholdning - www.bakken.dk. Louisiana er muséet for moderne kunst - www.louisiana.dk. København Zoo inneholder bl.a. Tropezoo, Natzoo og Børnezoo - www.zoo.dk. Experimentarium er et vitenskapssenter der man skaper sine egne opplevelser - www.experimentarium.dk. I Tycho Brahe Planetarium kan man oppleve en helt annen verden - www.planetariet.dk. Besøk Danmarks nasjonale varemerke, Den lille havfrue, ved Langelinie.

Sjaelland 51 Sjaelland 44