Destinasjon

Nordvestjylland

Finn et feriehus på Nordvestjylland og få en ferie full av brede sandstrender, hyggelige badebyer og nydelig solnedgang.

Nordvestjylland

Hele veien fra Skagen i nord til Agger i sør kan man oppleve Nordeuropas flotteste, hvite og store sandstrender. Langs kysten ligger det koselige små badebyer, som kan by på alt det hjertet begjærer. Noen steder ser man fremdeles fiskerne trekke fiskebåtene sine opp på stranden som i gamle dager. På Grenen, Danmarks nordligste punkt, kan man stå med en fot i hvert sitt hav. Langs kysten kan man se noen av de vakreste solnedgangene over Vesterhavet.

Nordvestjylland 5 (1) Loenstrup Topimage 10 Klint

Kultur

Det spesielle lyset har gjort nordspissen av Danmark til et yndet sted for kunstnere fra hele verden. På strendene, i klittene og ved havnene kan man se gamle bunkere fra 2. verdenskrig.

Nordoestjylland 21 Blokhus 6

Natur

Våre feriehus i Nordjylland ligger ofte midt i den barske naturen og tett på Vesterhavets brede sandstrender. Her kan dere f.eks. leie feriehus i nærheten av en av de populære, hyggelige badebyene Blokhus, Løkken eller Lønstrup. Dere kan velge blant mange typer av ferieboliger og dersom dere leier et luksusferiehus med pool, så har dere helt eget privat badeland på ferien. Dere kan også tilføre ferien litt luksus og wellness med et feriehus med spabad og sauna. Vår feriehusutleie i Skagen gir dere et stor utvalg av feriehus og ferieleiligheter. Bo midt i Skagens skjønne natur eller lei et feriehus eller en ferieleilighet i selve Skagen By og opplev byens gode stemning og gatene, som summer av liv om sommeren.

Loenstrup 1 Loenstrup 14

Byer

Skagen: Opplev den 600 år gamle kjøpstaden og den hyggelige atmosfæren med idylliske gule hus, stemningen i den levende fiskeri- og lystbåthavnen og Grenen, der Kattegat og Skagerrak møtes. Blokhus/Løkken/Lønstrup: I disse badebyene langs den jyske vestkysten er stemningen nesten sydlandsk. Byene har mange hyggelige kaféer, restauranter og butikker, som selger alt fra keramikk til bakevarer. Om kvelden kan man nyte et muntert natteliv på forskjellige barer og diskoteker. Aalborgs gamle bykjerne byr på gallerier, butikker og den legendariske Jomfru Ane Gade; Danmarks lengste fornøyelsesgate med restauranter og barer. Les mer på www.visitaalborg.com. Thorup Strand/Vorupør/Klitmøller: Disse små, hyggelige fiskeleiene ligger langs den sydlige delen av Jammerbugten. Her trekkes fiskebåtene etter gammel tradisjon stadig opp på land etter en tur på havet.

skagen Skagen Udsigt Mod Vippefyret

Aktiviteter

Høy vindhastighet og store bølger gjør området til et paradis for surfere. Nyt det imponerende synet av de fargerike windsurferne langs kysten. I tillegg til bading langs strendene, som ofte har blått flagg, er også drageflyving og beachvolley populære aktiviteter. Inne i landet, i le bak klittene, kan man bl.a. sykle og gå turer i den flotte naturen eller langs Vestkyststien, spille golf, ri eller fiske. Det er også mulig å besøke bondegårder eller å se noen av områdets mange kunstnere arbeide i verksteder og gallerier. Musikalsk er Nordvestjylland en oase i særklasse med diverse musikkfestivaler hele sommeren.

hvide-sande-familie-paa-strand Nordoestjylland 42

Utfluktsmål

Nordsøen Ocenarium i Hirsthals er Nordeuropas største akvarium med selari - www.nordsoenoceanarium.dk. Fårup Sommerland & Aquapark er en spennende forlystelsespark for hele familien - www.faarupsommerland.dk. I Aalborg Zoo kan man oppleve 800 dyr fra hele verden - www.aalborgzoo.dk. Ved Lønstrup er det interessant å se hvordan sanden har formet terrenget og skapt den 90 m høye klinten Rubjerg Knude. For fugleinteresserte er reservatet Vejlerne ved Limfjorden og Bulbjerg, Danmarks eneste fuglefjell, verdt et besøk. Opplev musikkfestivaler - bl.a. visefestival i Skagen, Nibefestival, Løkken Koncert, Grøn Koncert og trekkspill treff i Bindslev.

Nordoestjylland 18 Nordoestjylland 8