Destinasjon

Nordøstjylland

En ferie i feriehus i Nordøstjylland kan blant annet by på livlige havner, bakket landskap og et rikholdig fugleliv.

Nordøstjylland

Nordøstjylland er kjent for de hyggelige små kystbyene med livlige havner og mange barnevennlige strender. Her er det langgrunt, og Kattegat viser seg fra sin vennligste side. Noen steder blir de hvite sandstrendene avløst av enger og laguner med et rikt fugleliv. Bak strendene ligger det store hedestrekninger, kupert terreng og plantasjer. Her er det også mange spennende gamle landsbykirker, slott, herregårder og historiske minnesmerker.

Nordoestjylland 3 Nordoestjylland 25

Kultur

Området har en lang historie, og man kan nesten kjenne Tordenskjold ved sin side når man besøker Krudtårnet i Frederikshavn. Gå ikke glipp av en dag på havnen i Hals, der det er levende musikk hele sommeren.

Nordoestjylland 45 Nordoestjylland 7

Natur

Holder dere ferie i et feriehus i Nordøstjylland er dere tett på sjarmerende kjøpsteder, deilig natur og fine strender med grunt vann og små bølger, som derfor egner seg fint til mindre barn. Her strekker feriehusutleien seg over et meget variert område, som går fra Bratten syd for Skagen ned til Mariager fjord i sør. Dere har også mulighet for å komme på ferie i feriehus på øya Læsø, der dere finner et stort utvalg av deilige feriehus. Ønsker dere å komme helt ned i gir og samtidig spare penger, kan dere ta på en lang Spar-Ferie. Spar-Ferie er et tilbud til de, som gjerne vil slappe av i feriehus i lengre tid. Velger dere Spar-Ferie tilbuddet, skal dere booke en feriebolig i minst to uker. Den første uken betaler dere normalpris for feriehuset, men i de etterfølgende ukene får dere rabatt på hver booket uke. Dere kan leie feriehus i opp til 28 dager, når dere velger Spar-Ferie. Så er det tid til både opplevelser og avslapping på ferien!

Nordoestjylland 9 Nordoestjylland 6

Byer

Langs kysten på Nordøstjylland finnes mange små fiskerbyer med stemningsfull atmosfære. Frederikshavn er en av Nordjyllands beste handelsbyer med et stort utvalg butikker og et koselig kaféliv. Herfra kan man også ta en 1-dagstur til Sverige eller Læsø. Opplev en sjarmerende kjøpstad. Her finner man gamle, velholdte hus, gågater, brosteinsbelagte gater, vannmøllen ved Sæby Å, et hyggelig havnemiljø med lystbåthavn og en deilig, barnevennlig badestrand. Hals er en koselig ferieby med et livlig og hyggelig havnemiljø. Herfra kan man ta den 5 min. lange fergeturen over Limfjorden til Egense. Aalborgs gamle bykjerne byr på gallerier, butikker og den legendariske Jomfru Ane Gade, Danmarks lengste fornøyelsesgate med restauranter og barer. Les mer på www.aalborg-tourist.dk. Den livlige og stemningsfulle feriebyen Øster Hurup har en flott badestrand, utallige aktivitetsmuligheter, et muntert natteliv og en hyggelig, moderne fiske- og lystbåthavn som summer av aktivitet.

Nordoestjylland 13 Nordoestjylland 37

Aktiviteter

Hele kyststrekningen innbyr til vannaktiviteter. Bading, windsurfing og allslags seilsport står høyt på listen, men området er også ideelt for lystfiskere da man kan fiske direkte fra stranden, til havs eller i de mange elvene, innsjøene og Put & Take-fiskesjøer på fastlandet. For golfspillere er det også gode muligheter på Nordøstjylland. Det varierte landskapet er ideelt til sykkel- og vandreturer, og man kan bl.a. besøke skoger, fuglereservater, slott og herregårder.

nordoestjylland-2 nordoestjylland-4

Utfluktsmål

I Aalborg Zoo kan dere oppleve 800 dyr fra hele verden - www.aalborgzoo.dk. Randers Regnskov byr på jungelstier, klipper, fosser og krokodiller - www.randersregnskov.dk. Prøv over 60 forskjellige aktiviteter i Djurs Sommerland - www.djurssommerland.dk. Danmarks neststørste skogsområde, Rold Skov, har ca. 77 km² med kupert terreng, mange sjøer og kilder, varierende skog, rikt dyreliv og mange turstier, ligger syd for Aalborg. Læsø er en sjarmerende øy som ligger midt i Kattegat. Den har sin helt egen natur og kultur. Øya kan besøkes på en 1-dagstur fra Frederikshavn. Dra evt. innom Læsø Saltsyderi, som er et historisk verksted med saltproduksjon - www.sydesalt.dk.

Nordoestjylland 23 Nordoestjylland 12