Destinasjon

Nordøstjylland

En ferie i feriehus i Nordøstjylland kan blant annet by på livlige havner, bakket landskap og et rikholdig fugleliv.

Nordøstjylland

Sommerhusutleie på Nordjylland

Med et sommerhus på Nordøstjylland som utgangspunkt, har du mulighet til å gå på oppdagelse i områdets gamle landsbykirker, slott, herregårder og andre historiske minnesmerker. Nord for Limfjorden er det opplagt å ta turen innom Voergaard Slot, Dronninglund Slot og Sæbygaard. Sør for Limfjorden finner du bl.a. Willstrup Gods, Visborggaard Slot, Nørlund Gods og Lindenborg Slot.

Nordøstjylland er kjent for de små, hyggelige kystbyene med livlige havner, samt de mange barnevennlige strendene både nord og sør for Limfjorden. Her viser Kattegat seg fra sin vennligste side. Vannet er grunt, og du skal langt ut før det blir dypt. Noen steder blir de hvite sandstrendene avløst av bukter og laguner med et rikt fugleliv. I baklandet ligger det store hedeområder, bakkede landskaper, skoger og plantasjer.

Sæbydji 0536 800Px (1) Voergaard Castle North Jutland Denmark ©Mette Johnsen Small

Kultur

Tordenskjold er ikke fra Frederikshavn, men Fladstrand – det gamle navnet på Frederikshavn. Dette var hans viktigste base utenfor København da han kjempet mot den svenske flåten. Frederikshavn har omfavnet den gamle sjøhelten og har en statue av ham i byen.

Sør for Frederikshavn ligger Sæby som fikk kjøpstadsrettigheter i 1524. Den gamle delen av byen er preget av vakre hus og hyggelige gater.

Mariager ligger ut til Mariager Fjord. Den lille, hyggelige byen er kjent for fjorden, sine roser, gamle og skeive bindingsverkshus og brosteinsbelagte gater.

Mariager har en massiv, vakker og hvitkalket klosterkirke som forteller historien om den gang byen hadde et stort kloster. Vikingecenter Fyrkat ved Hobro har aktiviteter og severdigheter som tar deg ca. 1000 år tilbake i tid og illustrerer livet på en av datidens største vikingborger.

Nordoestjylland 10 Mariager Kirke

Natur

Hvis du velger å legge ferien til et sommerhus på Nordøstjylland, bor du like i nærheten av sjarmerende kjøpstader, deilig natur og fine strender med grunt vann og små bølger. Sommerhusene du kan leie strekker seg over et langt og variert område som går fra Bratten sør for Skagen og ned til Mariager fjord i sør.

Rebild Bakker og Rold Skov i Himmerland byr på 15 000 tønneland med kupert terreng, skogsinnsjøer og kilder, variert skoglandskap, rikt dyreliv og en rekke turruter

Du har også mulighet til å feriere på en øy i et sommerhus på Læsø der du finner et stort utvalg flotte feriehus. Læsø er kjent for lekre jomfruhummere, tangdekte hus og ikke minst saltsyderiet sitt.

Læsø Jomfruhummer (2) 800Px MTB I Rold Skov

Byer

I de mange små fiskebyene langs kysten av Nordøstjylland kan dere bruke flere timer på å nyte den stemningsfulle atmosfæren. Frederikshavn er en av Nordjyllands beste handelsbyer med en rekke butikker og kafeer. Herfra kan dere også ta en dagstur til Sverige eller Læsø. Opplev den sjarmerende kjøpstaden Sæby. Her finner dere gamle, velholdte hus, gågater, brosteinsbelagte gater, vannmøllen ved Sæby Å, en hyggelig fritidsbåthavn og en deilig, barnevennlig badestrand. Hals er en flott ferieby med et livlig og hyggelig havnemiljø. Herfra kan dere ta en fem minutters fergetur over Limfjorden til Egense. Aalborgs gamle bysentrum byr på gallerier, butikker og den legendariske Jomfru Ane Gade – Danmarks lengste utelivsgate med restauranter og barer. Den livlige og stemningsfulle feriebyen Øster Hurup har en herlig badestrand, en rekke aktiviteter, et livlig natteliv og en hyggelig, moderne fiskeri- og fritidsbåthavn.

Frederikshavn Q0A7450 800Px Musikkenshus Aalborg 800Px

Aktiviteter

Den nordøstjyske Kattegat-kysten byr på vannaktiviteter. Bading, brettseiling og seilsport står høyt på listen, men området er også ideelt for sportsfiskere siden det kan fiskes direkte fra stranden, fra båt på havet eller i baklandets elver, innsjøer og «put and take»-fiskeparker. Det er også gode muligheter for å spille golf på Nordøstjylland. Det varierte baklandet er ideelt for gå- og sykkelturer. Rold Skov har flere fine ruter for terrengsykling.

Lystfisker Mette Johnsen 800Px Hals Strand Q0A2838 800Px

Utfluktsmål

Aalborg Zoo kan du oppleve 1500 dyr fra hele verden. Midt i Lille Vildmose ligger Lille Vildmosecentret der du kan se elg, ørn og ta en tur med det gamle torvtoget. Ta turen til Randers Regnskov for å oppleve jungelstier, sommerfugler, slanger, krokodiller og vannfall. Prøv de mange forskjellige aktivitetene i de to store sommerlandene – Fårup og Djurs. Danmarks nest største skogsområde, Rold Skov, brer seg over 15 000 tønneland kupert terreng med mange skogsinnsjøer og kilder, samt et rikt dyreliv. Her finnes det en rekke tur- og terrengsyklingsruter som tar deg dypt inn i skogen. Den sjarmerende øya Læsø i Kattegat har en unik natur og kultur. Du kan ta en dagstur til øya fra Frederikshavn.

Lille Vildmose Nicolas Cho Meier (33) 800Px Aalborg Zoo Bavian Rene Frederiksen 800Px