Destinasjon

Lolland, Falster og Møn

Lolland, Falster og Møn er et spennende hjørne av Danmark med enestående, vakker natur og mulighet for strandturer på kilometervis av flotte, hvite sandstrender.

Lolland, Falster og Møn

Med en enestående og vakker natur og kilometervis med flotte hvite sandstrender, utgjør disse tre øyene et spennende hjørne av Danmark. Badevannet er spesielt godt egnet til de små på grunn av det lave saltinnholdet og de langgrunne strendene. På Falster ligger den flotte, 20 km lange stranden ved Marielyst og de imponerende Corselitze skogene på ca. 15 kvadratkilometer. Skogene rommer mange historiske ganggraver og steinaldergraver. Bøtø Nor er et fredet fuglereservat som er en viktig yngleplass for trekkfuglene. Danmarks største naturattraksjon Møns Klint, med de høye krittklintene og den gamle bøkeskogen, er et av de mest kjente og besøkte naturområdene i Danmark. Møn er rik på kulturminner. Man kan bl.a. oppleve et av Nordens best bevarte vollanlegg i Stege. Lolland byr på et særdeles variert kystlandskap, langgrunne strender, lavt vann, sumper og turstier. Svingete landeveier fører gjennom små idylliske landsbyer, forbi flotte bøkeskoger, vakre herregårder og slott.

marienlyst-strand kramnitse

Kultur

De tre øyene har et stort antall kulturminner, gravhauger, middelalderkirker, klosterruiner, slott og herregårder. Ved Middelaldercentret ved Nykøbing Falster, kan dere også få et godt innblikk i fortiden.

Lolland Falster Moen 14 Lolland Falster Moen 1

Natur

Det er ferieboliger for enhver smak på de tre nydelige øyene Lolland, Falster og Møn. Her holder dere ferie i nydelig natur og barnefamilier kan nyte godt av de barnevennlige strender. Lei et feriehus i nærheten av Marielyst Strand, som flere år i rad har blitt kåret som Danmarks beste strand eller finn ferieboligen på Møn og besøk den imponerende Møns Klint. Skal hunden med på ferie i feriehus, så er det hundeskog på både Lolland, Falster og Møn, hvor dere kan lufte hunden uten snor. Det er mange feriehus, hvor det er tillatt å ha med hund, og dere kan også leie et feriehus med innhegnet tomt eller terrasse, så hunden kan springe rundt og leke uten at dere skal holde øye med den. Vår feriehusutleie på Lolland, Falster og Møn gir dere mulighet for å finne den ferieboligen som passer til dere.

Lolland Falster Moen 18 Lolland Falster Moen 21

Byer

De koselige, gamle kjøpstadene ånder av stemning og aktivitet. Det blir handlet på de brosteinsbelagte gatene, i de flotte bindingsverkshusene, og det er jevnlig torgdager. Mange steder kan dere også oppleve levende musikk og festivaler. Maribo (Lolland): Det hyggelige torget er byens samlingssted, og ellers byr den stemningsfulle byen på interessante muséer, Maribo Domkirke og flere kulturelle arrangementer. En spasertur langs de vakre innsjøene kan også anbefales. Nykøbing Falster er en livlig handelsby, full av sjarm og atmosfære. Byen har flere muséer og severdigheter for både store og små. På byens hyggelige torg ligger det kaféer og spennende spesialforretninger. Stege (Møn): Den sjarmerende middelalderbyen er meget godt bevart med gamle kjøpmannsgårder, torg, trange gater med et intakt vollanlegg og en stor og flott byport. Dessuten er Stege samtidig en moderne handelsby med gode handlemuligheter og mange spisesteder.

Lolland Falster Moen 19 Lolland Falster Moen 4

Aktiviteter

Det syddanske øyhavet er et eldorado for båtfolk, surfere og lystfiskere. De lange badestrendene og det deilige vannet er også ideelt for badegjestene. Golfentusiaster har gode forhold med hele 6 baner innenfor en radius på 40 km. Fra syklene kan dere nyte litt av den flotte 800 km lange sykkelruten 'Østersøruten'. Det skogrike landskapet er dessuten ideelt å gå tur i. Med hav på alle sider, fjorder, innsjøer og Put & Take-fiskesjøer, er området et eldorado for lystfiskere. Eller hva med en 1-dagstur til København der dere f.eks. kan besøke Den Lille Havfrue, Tivoli, Amalienborg Slot eller bare bruke dagen på en handletur på Strøget, Danmarks lengste gågate. Les mer på www.visitcopenhagen.dk.

Lolland Falster Moen 3 Lolland Falster Moen 10

Utfluktsmål

Lalandia på Lolland byr på et stort tropisk badeland og diverse aktiviteter - www.lalandia.dk. I Knuthenborg Safaripark på Lolland kjører dere inn med buss eller bil og ser de ville dyrene som ferdes fritt i naturlige omgivelser - www.knuthenborg.dk. Middelaldercentret er et frilandsmuseum med autentisk oppbygde rekonstruksjoner - www.middelaldercentret.dk. I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan dere oppleve 500 dyr fordelt på 94 arter.

Lolland Falster Moen 5 Lolland Falster Moen 11