Destinasjon

Limfjordslandet

Områdene ved Limfjorden er for dere som elsker hyggelige havnebyer, vakker natur og barnevennlige strender.

Limfjordslandet

Limfjordslandet er ferie for de aktive

Limfjorden er perfekt for de som liker vannsport. Tilbring en dag med brettseiling på Limfjordens bølger, eller begi deg ut på eventyr i kajakk. I de kalde månedene kan du med egne hender hente lunsjen eller middagen i den vestlige delen av Limfjorden der man kan plukke østers.
Ved Limfjorden finner du både rolig og vilt vann, frisk luft, vakre, bakkede landskap, vidstrakte heder, dype skoger og et rikt dyreliv. Området rundt Limfjorden byr på herlige naturopplevelse for de som søker rolige omgivelser, aktiviteter, vannsport og kulturopplevelser. Opplev f.eks. den jyske heden som er særlig flott på sensommeren når lyngen blomstrer. Langs det bakkede fjordlandskapet finner du mange barnevennlige strender med grunt og rolig vann der de små kan leke i sanden og vannkanten.

Mors Daniel Brandt Andersen (40) 1200Px Surf 1200Px

Kultur

En rekke steder langs kysten og i byene langs fjorden kan du finne spor av fiskekulturen som går flere hundre år tilbake i tid. De forskjellige lokalmuseene gir et godt innblikk i området. Design- og lydmessig ligger Limfjordsområdet i verdenstoppen. I Struer ligger ikoniske B&O der det enkelte dager i sommerperioden er mulig å få en omvisning. I Thy ligger et testsenter for vindmøller der du får se noen av verdens største havvindmøller på nært hold. Besøk også den lille øya Venø som ligger nord for Struer. Kirken på øya er Danmarks minste, og er et populært sted å gifte seg på.

2018 Bijzonder Plekje Zeehondensafari (Thyboron) Denemarken 21 1200Px Spøttrup

Natur

I Limfjordslandet er det et stort utvalg flotte sommerhus som du kan leie midt iblant den varierte naturen i området rundt Limfjorden. Her er det både eldre og sjarmerende sommerhus i tre med utsikt over fjorden, og helt moderne sommerhus med alt slags tenkelig utstyr. Hvis hunden skal med på ferien, finner du enkelt et sommerhus ved Limfjorden der det er tillatt å ha med kjæledyr. Du kan også velge å dra på øyferie på Fur eller i et sommerhus med fjordutsikt. Uansett om du velger et sommerhus eller en ferieleilighet, er du garantert ro og avslapping i ferien.

Oddersund Maa Bruges Frit 1200Px Mors Daniel Brandt Andersen (30) 1200Px

Byer

Langs Limfjorden ligger det en stripe med små og store byer. Her finner du severdigheter, aktivitetsmuligheter, spennende spesialbutikker, gode restauranter og et hyggelig natteliv. De fleste av byene i Limfjordsområdet har egne, lokale fritidsbåthavner. Det oser av maritim stemning i Struer, Lemvig, Thisted, Nykøbing Mors, Skive og Løgstør, men også de mindre havnene langs fjorden er utrolig sjarmerende.

Wakeboard 1200Px Limfjord Mette Johnsen (1) 1200Px

Aktiviteter

Limfjordslandet har mye å by på hva gjelder friluftsaktiviteter. Fjorden er som skapt til bading, seiling, surfing og sportsfiske. For de dristige finnes det områder som er egnet for paragliding, men også dykking, brettseiling og vannski er noen av sportsaktivitetene som kan få adrenalinet til å pumpe. Det varierte landskapet byr på naturopplevelser langs de mange tur- og sykkelrutene. Sportsfiskerne har gode betingelser ved Limfjorden, både fra bro, strand, jolle, fiskekutter eller i områdets elver, innsjøer og «put and take»-innsjøer. Området har også en rekke golfbaner. En av de beste ligger i tilknytning til resorten Himmerland, der Made in HimmerLand – den danske avdelingen av golfturneringen DP World Tour – tidligere har blitt spilt.

Limfjord Mette Johnsen (4) 1200Px Mors Kajak 3 1200Px

Utfluktsmål

Fårup Sommerland er en spennende fornøyelsespark for hele familien. I Aalborg Zoo kan dere oppleve 1500 dyr fra hele verden. Hjerl Hede Frilandsmuseum er et levende og interessant museum. Mønsted Kalkgruber er verdens største kalkmine. Fornøyelsesparken Jesperhus på Limfjords-øyen Mors kan friste med en rekke aktiviteter for hele familien. Opplev steinalderfunn, deriblant en gammel kjøkkenmødding og en rekonstruert boplass, på Stenaldercentret i Ertebølle hvorav «ertebøllekulturen» har fått sitt navn.

Danmarks største skog, Rold Skov på ca. 15 000 tønneland, har kupert terreng, skogsinnsjøer og kilder, ulike typer skog, et rikt dyreliv og mange turruter. Landskapet på øya Fur er preget av flate enger, innsjøer, marker, bakker, klippekyster, skoger og moleirgraver. Fugleinteresserte bør ta turen til Nord-Europas største fuglereservat, Vejlerne.

2018 Bijzonder Plekje Fur Eiland Denemarken 38 1200Px Mors Daniel Brandt Andersen (17) 1200Px