Destinasjon

Jyllands vestkyst

Finn akkurat det, hjertet begjærer innen feriehusutleie på Jyllands Vestkyst.

Jyllands vestkyst

Vestkysten er både barsk, forfriskende, brusende og deilig oppkvikkende. Så langt øyet rekker, er det lange og brede sandstrender med høye klitter. En av Danmarks flotteste solnedganger over Vesterhavet kan oppleves fra strendene på Vestjylland. Hvis man foretrekker stille vann og særpregede naturopplevelser, bør man besøke fuglereservatet Tipperne ved Ringkøbing Fjord eller Skallingen, en fredet halvøy der selene boltrer seg. Danmarks vestligste punkt er Blåvandshuk Fyr. Her ligger det fremdeles mange betongbunkere fra 2. verdenskrig.

jyllandsvestkyst-solnedgang Jyllands Vestkyst 14

Kultur

Vestjylland oser av kultur og kan by på tallrike kirker, klitgårder, koselige gamle havnebyer og handelssteder. Besøk f.eks. Venø kirke, som er Danmarks minste, eller noen av de mange muséene som forteller om oldtiden, vikingtiden og det harde livet langs Vestkysten. Ved Blåvand minner mange betongbunkere stadig om 2. verdenskrig.

Jyllands Vestkyst 5 Jyllands Vestkyst 30

Natur

Leier dere en feriebolig på Jyllands vestkyst gjennom vår feriehusutleie, så er dere midt i nydelig natur og tett på hyggelige badebyer. Dere kan f.eks. leie feriehus med pool og nyte en dukkert uavhengig av været. Feriehus med pool har ofte plass til opp til 10 personer, så hvorfor ikke dele det med venner eller familie? Et feriehus med pool er god mosjon for hele familien, og barna vil elske å plaske i poolen i timevis. Vil dere ha pool og badeland, så kan dere leie en ferieleilighet f.eks. på Rømø, hvor vi har ferieleiligheter både i Feriecenteret RIM og Enjoy Resorts Rømø. Er dere en familie med barn, så er det mange fordeler i å holde ferie i en ferieleilighet. Her har dere adgang til fellesfasiliteter, hvor dere kan hygge dere sammen. Det er lekeplasser og innendørs lekerom, så barna aldri kjeder seg. For golfentusiaster er ferieleilighetene opplagt, da de ligger i gåavstand til golfbanen på Rømø. Dere kan med fordel holde en lang Spar-Ferie på Jyllands vestkyst. Dere betaler kun full pris for den første uken og får rabatt på alle de etterfølgende ukene, hvis dere booker en Spar-ferie. Så kan dere så sannelig slappe av og nyte ferien i feriehus!

Jyllands Vestkyst 39 Jyllands Vestkyst 55

Byer

Holstebro: I Vestjyllands handelssentrum møter man en avslappet, dansk atmosfære og et aktivt internasjonalt miljø. Byen har en bilfrie bykjernen og byr på mye kunst og kultur, hyggelige kaféer og en stemningsfull elveplass. Også om kvelden og natten er Holstebro en livlig by. Ringkøbing: Den flotte, gamle kjøpstaden med røde tegltak og gamle brosteinsbelagte gater, er en hyggelig handelsby, som ble grunnlagt på 1400-tallet. Hvide Sande er en ordentlig vestjysk fiskerby, der det bl.a. arrangeres fiskeauksjon for turister. Den livlige og koselige byen har muséer, fiskehavn, gode handlemuligheter og flere spisesteder. Henne/Blåvand: Stemningsfulle og livlige feriebyer med et utall aktivitetsmuligheter, restauranter, kaféer og barer. Esbjerg: Byen blir også kalt Vestjyllands hovedstad siden den har et levende handels- og kulturliv, spennende restauranter og kaféer, atskillige muséer og et aktivt havneliv.

Jyllands Vestkyst 10 Jyllands Vestkyst 15

Aktiviteter

Vestjylland er et paradis for vannsportentusiaster. Man kan surfe i de høye bølgene i Vesterhavet eller ta et nybegynnerkurs på en av de mange surfeskolene ved Ringkøbing Fjord. Lystfiskerne har gode muligheter langs moloene, på stranden, om bord på en kutter til havs eller inne i landet, der det er sjøer, elver og Put & Take-fiskesjøer. På de brede strendene er forholdene ideelle for bading, turer, drageflyving, beachvolley, pétanque og ridning. På Vestjylland er det heller aldri langt til en golfbane. Bak kysten og klittene er det mange flotte naturområder som egner seg godt til vandre- og sykkelturer.

hvide-sande-familie-paa-strand Blaavand 7

Utfluktsmål

LEGOLAND byr på fart, spenning og opplevelser for alle - www.legoland.dk. Dra på safari i Givskud Zoo - www.givskudzoo.dk. Opplev autentiske vikingmiljøer i Ribe Vikingecenter - www.ribevikingecenter.dk. Lær om dyrelivet i Vadehavet hos Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg - www.fimus.dk. Den vakre golfbanen Brundtlanbanen i Toftlund har foruten en 18-hulls bane også en 9-hulls Pay & Play bane - www.brundtlandbanen.dk Det fredede området Tipperne er et fuglemekka ved enden av Ringkøbing Fjord. Blåbjerg Plantage bak Houstrup er et stort fredet naturområde med klitter, sjøer, lyng, vidstrakt hede og flott skog. Fanø er en attraksjon i seg selv med et idyllisk bybilde preget av karakteristiske hus med stråtak, en vakker natur og enestående badestrender.

Blaavand 28 Blaavand 37