Destinasjon

Fyn og øyene

Ta på ferie i feriehus på Fyn og opplev en fortryllende verden av hyggelige landsbyer, frodig natur og livlige havnemiljøer.

Fyn og øyene

Straks man kjører av motorveien, får man fornemmelsen av fynsk atmosfære og idyll. Med mer enn 120 slott og herregårder og nesten 90 øyer, er Fyn noe helt spesielt. Fyn blir også kalt Danmarks hage. Velstelte hager, parker og utallige gartnerier preger det storslåtte landskapet sammen med små hyggelige landsbymiljøer. Fyn har mye vann, kilometervis med strender, klitter, øyhav og havner. Innlandet byr på grønne områder, skoger, elver, gravhauger, steinaldergraver, herregårdslandskap og vakre landsbykirker. Overalt på Fyn er det mange gårdsbutikker og veiboder som selger alt fra hjemmedyrkede jordbær til kunst og keramikk.

Fyn 10 Fyn 4

Kultur

Det er ikke tilfeldig at H. C. Andersen ble eventyrdikter. Fyn og de omkringliggende øyene summer av kultur og atmosfære. Så godt som hver by har et vannbasseng beliggende midt imellom de hyggelige bindingsverkshusene, og ved de fleste skogene ligger det en herregård eller et slott som vitner om en svunnen storhetstid. Overalt på Fyn og øyene finnes det utallige kunstverksteder, lysstøperier og gallerier der man kan kjøpe unike kunstverk direkte hos kunstneren. Langeland har Danmarks største konsentrasjon av kunsthåndverkere.

Fyn 35 Fyn 29

Natur

Feriehus på Fyn og øyene i det sydfynske øyhav ligger ofte kun et steinkast fra havet, og så har dere barnevennlige strender, kultur og severdigheter innen for rekkevidde. Her er det noe for enhver smak, uansett om dere er en familie med barn eller et par, som vil holde ferie i feriehus i tosomhet. Vil dere holde ferie i feriehus med kort varsel, så er Fyn er fint sted å leie et feriehus med Last Minute rabatt. Vår feriehusutleie gir dere Last Minute rabatt på feriehus og ferieleiligheter på Fyn eller øyene, hvor dere kan spare opp til 40 %. Det kommer hele tiden nye Last Minute feriehus, så dere har masse deilige ferieboliger å velge blant. Dere får rabatt på forlystelser og severdigheter, når dere leier feriebolig hos os – på Fyn får dere rabatt på inngangsbilletter til Fjord og Bælt og Odense Zoo.

Fyn 18 Fyn 31

Byer

Odense: H. C. Andersens fødeby er en moderne og stemningsfull by med lilleputtgater og eventyrstemning. Odense Å renner tvers gjennom byen, og her kan man ta seg en frisk pust i bakken. Odense er også Danmarks 3. største by med et koselig handelssentrum med en 3 km lang gågate. Odense er også et kultursentrum med muséer, teatre og musikkscener. Les mer på www.visitodense.com. De 8 store handelsstedene langs kysten gjør at det aldri er mer enn 20 min. til nærmeste gågate. Her ligger det også hyggelige restauranter, kaféer og barer som har åpent året rundt. Bogense: Den idylliske kjøpstaden ligger ved vannkanten og er svært sjarmerende med den gamle bydelen, de snirklete gatene og 'Bybækken' som snor seg gjennom byen, den maleriske havnen og den store marinaen. Rudkøbing (Langeland):Besøk den 700 år gamle kjøpstaden som har bevart de originale, vakre husene. Den gamle bydelen, de idylliske små brosteinsbelagte gatene, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn er absolutt verdt et besøk.

Fyn 25 faaborg

Aktiviteter

På Fyn er det ingen grenser for fantasien. Overalt er det vann som inspirerer til aktiviteter på eller langs vannet. Nyt f.eks. en dag på en av de mange flotte og barnevennlige strendene som omgir øya. Her kan man bade, surfe, dykke, seile eller fiske. Lystfiskere har gode forhold på både Fyn og Langeland, og man kan fiske havørret direkte fra kysten. Det er mulig å dra på båttur i det fynske øyhavet fra nesten alle kystbyene. Man kan enten besøke en øy eller dra på rundtur om bord på en av de gamle trebåtene. Fyn har dessuten mange golfbaner, hvorav flere holder internasjonal standard. Vandreentusiaster kan følge Danmarks lengste vandreturet, Øhavsstien, som omkranser Det Sydfynske Øhav. Stien er 220 kilometer lang og fører dere gjennom nydelige landskaper og forbi herregårder, landsbyer og kulturlandskaper.

Fyn 43 Fyn 36

Utfluktsmål

Odense Zoo byr på en allsidig dyreverden - www.odensezoo.dk. Se Odense fra en utfluktsbåt på Odense Å - www.aafart.dk. Egeskov Slot blir betegnet som Europas best bevarte renessansevannborg - www.egeskov.dk. De elegante salene på det privateide Valdemar Slot rommer kunst og elegant rokokkointeriør - www.valdemarsslot.dk. I Fjord- & Bæltcentret kan man komme i kontakt med f.eks. marsvin fra broen utendørs eller fra den lange undervannstunnelen - www.fjordbaelt.dk. Fun Park Fyn ved Aarup er morsom for hele familien. Odense Bys Museer er 8 av Odenses mest spennende muséer, bl.a. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby - www.museum.odense.dk. I H. C. Andersens Hus i Odense blir dikterens forunderlige livshistorie fortalt. Den Fynske Landsby ved Odense er et frilandsmuseum som viser et fynsk landsbymiljø fra ca. år 1850. Lyd og bilder gjør besøket på Naturama til en unik og sansepirrende opplevelse i dyrenes verden. - www.naturama.dk Les mer på www.visitfyn.com.

Fyn 26 Fyn 37