Destinasjon

Djursland og Mols

Feriehus på Djursland med hele familien. Djursland og Mols byr på nydelig natur, kneisende kalkklinter og masse hygge.

Djursland og Mols

Djursland og Mols er omgitt av hav på 3 sider. De varierte kyststrekningene og det kuperte landskapet ble skapt under siste istid. Her er det barnevennlige, hvite strender på alle sider av halvøya. Bak strendene er det frodig natur, enestående utsikt, hedeområder, skoger, gressmarker, sjøer og elver. Norddjursland er kjent for sine høye kalkklinter som er flere millioner år gamle. Mols Bjerge i sør er et storslått, fredet naturlandskap med variert natur, mange turstier og et rikt dyreliv. Området er ideelt å besøke til fots, på sykkel eller på hest. Djursland er også kjennetegnet av mange velbevarte slott, herregårder og gods som pynter opp i landskapet.

Djursland Mols 19 Djursland Mols 17

Kultur

Djursland og Mols byr på mange kulturseverdigheter. Her ligger Danmarks største gravkammer fra oldtiden, godt bevarte jettestuer, gravhauger og ca. 80 kirker som alle har sine særpreg og oldtidsminner fra steinalderen. Kalø Slotsruin i Kalø Vig er restene av festningen fra Englandskrigen. På slottene og herregårdene kan man nesten fornemme historiens vingesus.

Ebeltoft 5 Ebeltoft 6

Natur

Det er mange severdigheter og muligheter for aktiviteter på Djursland og Mols. Vår feriehusutleie gjør det mulig for dere å finne det feriehuset som passer akkurat til dere på ferien. Dere kan f.eks. velge blant mange feriehus med fem stjerner. Vil dere på en aktiv ferie på Djursland og Mols, så kan dere leie feriehus i nærheten av Lübker Square, hvor det er golfbane, fitnessenter og et subtropisk badeland. Dere kan også velge et feriehus med pool, spabad eller sauna, så derekan holde en helt egen privat wellness-ferie i feriehus. Leier dere et feriehus i feriebyen i Ebeltoft, har dere adgang til mange fellesaktiviteter bl.a. pool, sauna og minigolf. Holder dere ferie i Ebeltoft, så har dere ikke langt til butikker, spisesteder og strender. Vil dere ha en liten pause i hverdagen, så kan dere benytte vår Her-og-Nå-ferie, der dere spontant kan booke feriehus med minst 3 overnattinger.

naturomraede-gjerrild sletterhage-fyr-helgenaes

Byer

Ebeltoft og Grenå: Opplev aktiviteten og stemningen i de to koselige turistbyene. Trange, brosteinsbelagte gater og skjeve hus gir følelsen av at tiden er skrudd tilbake. Hele sommeren summer de koselige små byene av aktivitet og stemning. Århus: Jyllands hovedstad blir også kalt verdens minste storby. Her finner man en blanding av skandinavisk atmosfære, europeisk stil og jysk lune. Århus er en usedvanlig levende musikkby. I midtbyens koselige gater lokker kafélivet, spisesteder og noen av Europas hyggeligste vertshus. Kaféene ligger langs Vadestedet ved elven som renner gjennom byen, og uansett om du shopper på hovedstrøket eller i Latinerkvarterets små trange gater, er utvalget stort og spennende. Les mer på www.visitaarhus.com.

grenaa-strand ebeltoft-by

Aktiviteter

Djursland og Mols byr på utallige aktiviteter for både barn og voksne. Området har et stort utvalg turstier. Lystfiskere har gode muligheter fra kysten, moloene, fra båt på havet og i områdets sjøer og elver. Ellers er også dykking, windsurfing, vannski, kanopadling og ridning populære aktiviteter på Djursland og Mols.

gjerrild-strand naturomraede-gjerrild

Utfluktsmål

I Kattegatcentret kan dere se de fryktinngydende haiene på nært hold bak en tykk glassrute - www.kattegatcentret.dk. Randers Regnskov byr på jungelstier, klipper, fosser og krokodiller - www.randersregnskov.dk. Prøv over 60 forskjellige aktiviteter i Djurs Sommerland - www.djurssommerland.dk. Fregatten Jylland i Ebeltoft er verdens største treskip - www.fregatten-jylland.dk. I Skandinavisk Dyrepark kan dere fra en 250 m lang gangbro bl.a. oppleve bjørnene i en 2,5 hektar stor bjørnepark - www.skandinaviskdyrepark.dk. Gl. Estrup slott og museum midt på Djursland er omgitt av en vollgrav, skog, jorder og gressletter - www.gl-estrup.dk. Danmarks Købstadsmuseum - Den Gamle By i Århus - er en spennende opplevelse hele året - www.dengamleby.dk. Tivoli Friheden er et sted med kunstnere og fornøyelser midt i Århus - www.friheden.dk.

Lubker-golf-resort strand-lyngsbaek