Historie


 

Danmarks beste ferieopplevelser startet med et bryllup i et feriehus...

I 1970-årene sto mange ferierhus tomme i det nydelige, danske ferielandet, og det var så mange ferieglade mennesker som gjerne ville leie dem, men de visste ikke, hvordan de skulle finne dem.

Da det nordjyske paret Kjeld og Margit Andersen feiret bryllup i 1975, ble festen holdt i det koselige feriehuset deres og da brudeparet dro på bryllupsreise, leide de ut feriehuset.

Hjelp til å finne hverandre
På bryllupsreisen funderte Kjeld litt på, hvordan man mon kunne finne frem til de personer fra nær og fjern som gjerne ville holde ferie i de danske feriehusene. På en eller annen måte skulle feriehusene og gjestene jo finne frem til hverandre og kanskje kunne han hjelpe til selv?

Sol og Strand oppstår
Hjemme fra bryllupsreisen startet paret en liten utleiebedrift i en låve i Nordjylland. Forretningen vokset og i 1992 flyttet den til nye lokaler i Blokhus. Formidlingen av feriehus skjedde stadig ved hjelp av trykte kataloger på flere språk, men budskapet kom ikke så langt ut i verden som Kjeld ønsket.

Løsningen viser seg
I 1998 skjedde det store forandringer: Husene til Sol og Strand kom på internettet. Nå kunne Kjeld tilby folk i hele verden å leie et feriehus i Danmark. Med Sol og Strand sin hjemmeside på 6 språk kunne gjestene nå lett finne drømmehuset til ferien blant de 6000 danske feriehusene på Sol og Strand sin hjemmeside.

Gjestene får mer enn et feriehus
Og bortsett fra å leie feriehus kan feriegjester fra alle land i dag få nyheter fra ferielandet, informasjoner om ferieområdene og nærliggende attraksjoner, kjøpe inngangsbilletter og lese om opplevelser til andre feriegjester i feriehus.

På denne måten ble det lille, familieide feriehusutleiebyrået til Danmarks beste formidler av ferieopplevelser.


Firmaprofil

Firmaprofil

Sol og Strand ønsker å sette feriegjesten i sentrum, å gi Danmarks beste service og å være vår feriegjesters favorit feriehusutleiebyrå.

Hovedkontor

Hovedkontor

Sol og Strand hovedkontor ligger i Nordjylland, nær Nordsjøen. Her er ledelse, salg/markedsføring, dataregistrering og finansavdelingen lokalisert.

Servicekontorer

Servicekontorer

Personalet på Sol og Strand lokale servicebyråer, som ligger i ferieområdene over hele Danmark, er klare til å hjelpe og veilede dere under ferien.

Gjestebok

Gjestebok

Se hva tidligere feriegjester tenker om feriehuset og området, så vel som vår service og pris. I gjesteboken kan dere gi deres ferie karakterer fra 1 til 5.

Trygghetspakke

Trygghetspakke

Dere er i ekstra gode hender når dere leier et feriehus ved Sol og Strand, da vi har tatt med avbestillings-og innboforsikring samt utvidet legehjelp i prisen.

Historie

Historie

Les historien om Sol og Strand, som etter 40 år med utleie av feriehus i Danmark, fortsatt eies av den danske familien som grunnla byrået i 1979.

40 år med Sol og strand

40 år med Sol og strand

Les hele historien om hvordan et sommerhus på en sanddyne i Lyngså, sør om Søby, ble startskuddet til Sol og Strand Feriehusudlejning. Les også mer om Sol og Strand Fonden ved Margit og Kjeld.

Ferie med et godt hjerte.

Ferie med et godt hjerte.

Om du velger å feriere i et sommerhus, eller leie ut feriehuset ditt gjennom Sol og Strand, så er du indirekte med på å utgjøre en forskjell for noen andre.