Hold ferie på Lyngby Mølle Feriecenter - midt i vestkystens imponerende natur

Nr. Lyngby var opprinnelig et lite fiskesamfunn, men i dag er det bare de gamle fiskerhusene langs veien, som vitner om, at fiskeri engang var en viktig del av byens liv. I Lyngby Mølle Feriecenter kan dere holde den perfekte ferien i sceniske omgivelser og med en fantastisk utsikt over Vesterhavet. I høysesongen kan dere bruke et utendørs svømmebasseng og dere kan svømme fra stranden. Besøk også den koselige restauranten, som tilbyr mat til rimelige priser og hvor dere kan nyte havutsikten samtidig som måltidet!

 

Nr. Lyngby var opprinnelig et lite fiskesamfunn, men i dag er det bare de gamle fiskerhusene langs veien, som vitner om, at fiskeri engang var en viktig del av byens liv. I Lyngby Mølle Feriecenter kan dere holde den perfekte ferien i sceniske omgivelser og med en fantastisk utsikt over Vesterhavet. I høysesongen kan dere bruke et utendørs svømmebasseng og dere kan svømme fra stranden. Besøk også den koselige restauranten, som tilbyr mat til rimelige priser og hvor dere kan nyte havutsikten samtidig som måltidet!

Feriecentret Lyngby Mølle

Lyngby Mølle Feriecenter ble oppført i 1987 med i alt 50 ferieleiligheter. Ferieleilighetene er privateid og leies ut bl.a. gjennom Sol og Strand og egner seg særlig fint til barnefamilier. Til senteret hører bl.a. et felles utendørs svømmebasseng samt et barnebasseng. De to svømmebassengene ligger på den store felles gresssplenen, og det er fri adgang for leierne på feriesenteret fra 28. juni til 23. august. På de rundtliggende fellesarealene kan barna boltre seg på en veldig fin lekeplass med forskellige lekeredskaper og sandkasse. Til feriesenteret hører det også en senterbygning med restaurant med havutsikt, møte-/kursfasiliteter, spa-avdeling, solarium samt bordtennis og biljard. Alle fasiliteter er gratis for gjestene på feriesenteret.

nrlyngbyferiecenter

Ferieleilighetene

Ferieleilighetene på Lyngby Mølle Feriecenter ligger alle maks 150 meter fra Vesterhavet og er på henholdsvis 45-63 kvadratmeter. Langt størsteparten av ferieleilighetene har havutsikt både fra leiligheten og tomten og dette fremgår av beskrivelsen til den enkelte leiligheten. Dessuten er det grei adgang til fasiliteter som vaskemaskin og tørketrommel i felleshuset. Alle ferieleiligheter er i privat eie, noe som gir hver enkelt leilighet et personlig preg. Leilighetene passer til 4 - 6 personer og inneholder bl.a. badeværelse med dusjkabin, kombinert oppholdsrom og kjøkken. De fleste ferieleilighetene på annen etasje har altan med terrassemøbler, mens ferieleilighetene i første etasje alle har en 4 m2 åpen terrasse og fri adgang til det store gressarealet foran terrassen. Alle leiligheter har parkering ved boligen samt gratis trådløs internett til rådighet.

Bo i naturskjønne omgivelser

På Lyngby Mølle feriecenter kan dere holde ferie i naturskjønne omgivelser. Den 9 kilometer lange Vesterhavs-stranden med fint sand er omgitt av klinter og steile klitter. Her kan dere bade, sole dere, dyrke strand- og vannsportsaktiviteter og gå tur, og fra stranden eller klittene kan dere nyte en fantastisk solnedgang. Er dere glad i naturen, da er Lyngby Mølle Feriecenter det perfekte stedet. De steile skråningene ved Vestkysten i Nr. Lyngby er et enestående syn. Men sandfluktens påvirkning av landskapet har vært massiv. Besøk blandt annet Rubjerg Knude, der virkningen har vært størst, og se den imponerende sanddynen foran fyrtårnet, som nå er høyere enn fyrtårnet. Da man i 1900 oppførte fyret hadde man neppe forestilt seg, hvilken skjebne det ville få. I 1920 årene ga sandflukten allerede store problemer, og i 1968 måtte man oppgi kampen mot sandet. En tur til Rubjerg Knude er en opplevelse for både store og små. La barna boltre seg i områdets største "sandkasse" og la dem leke bjergbestigere for en dag. Fra toppen på Rubjerg Knude har dere den mest spektakulære utsikt i området, og både på sommer- og vinterhalvåret blir det arrangert vandreturer i området.

rubjerg-knude

En god base for aktivferie-opplevelser

For sportsinteresserte byr en ferie på Lyngby Mølle Feriecenter på mange muligheter. Nr. Lyngbys steile klinter er ideelle til å paragliding og drageflyging, og Vesterhavet er særdeles velegnet til bading, surfing og andre vannsportsaktiviteter.
Det naturskjønne området er også ideelt til vandre- eller rideturer, og lystfiskere kan fiske i Vesterhavet og i Put & Take-fiskesjøene i området.
For golfinteresserte er det også gode muligheter. Det er mange golfbaner i nærheten av Nr. Lyngby. Den nærmeste, Løkken Golfklub, byr på en flott, 18-hulls bane samt en 9-hulls Pay & Play bane, som har åpen hele året.

Historien om Lyngby Mølle Feriecenter

I starten på 1900-tallet kom de første badegjestene til Nr. Lyngby, hvor de innlosjerte seg på Tranegaard. Gårdens eiere fikk snart bruk for å utvi og bygget Lyngby Badehotel, og rundt 1920 kjøpte familien Lyngby Mølle, som lå halvannen kilometer vekk. Møllen ble transportert til badehotellet på de rullene, fiskerne brukte, når de dro båtene sine opp på stranden. Det ble innredet et selskapslokale i møllehuset, og inn til det raste ned på stranden i 1970-tallet, var Lyngby Mølle et yndet dansested og mål for søndagsturer for både lokalbefolkningen og turister. I 1977 hadde havet spist så mye av kysten, at Lyngby Badehotel ble revet ned for ikke å rase i havet. Det nåværende Lyngby Mølle Feriecenter ble oppført i 1986/87.

Nr. Lyngby

Nr. Lyngby er en liten, fredelig by, bare ca. 100 meter fra Vesterhavet, beliggende mellom de to feriebyene Løkken og Lønstrup, som byr på glasskunst, hyggelige kaféer og restauranter i alle prisklasser. Dessuten har Nørre Lyngby en del kunsthåndverkere, arbeidende verksteder og andre aktiviteter i området. Karakteristisk for byen er de steile skråningene ned mot havet, som er mellom 30 og 40 meter høye. Vesterhavet er barskt, og hvert år forsvinner 3-4 meter av skråningene i havet, og gjennom tiden har mange feriehus drattet i havet. De steile skråningene gjør Nr. Lyngby til et populært feriemål for paraglidere og drageflygere.

nr-lyngby_30

Severdigheter i nærheten av Lyngby Mølle Feriecenter

Holder dere ferie på Lyngby Mølle feriecenter, er et Nr. Lyngby verdt et besøk. Her finner dere en liten vinimportør (EP-Vin), en steinhugger (Stenhuggergaarden), et fjerkreslakteri med gårdbutikk (Raunsmed) og en smykkekunstner (JØB Smykker) Men dere kan også med fordel besøke den kjente Fishermans Rest - en stemningsfylt engelsk pub med Beergarden og havutsikt.

I forlystelsesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan dere prøve over 50 spennende forlystelser for hele familien. Når entreen er betalt, er alle forlystelsene gratis i Fårup Sommerland.

Family Farm Fun Park er et besøksjordbruk, som åpnet i 1993 og fungerer som en spennende opplevelsespark med dyr.

I Tuen ved Tversted kan dere oppleve et spennende Ørnereservat og komme helt tett på noen av de største ørnearter i verden.

Nordsøen Oceanarium kan dere oppleve ca. 60 ulike fiskearter fra hele Nordsjøen, og noen av fiskene kan dere anda røre.

Feriehus med spesielle fasiliteter

 
Luksusferiehus

Luksusferiehus

Hold ferie på 1. klasse i et luksusferiehus med lekkert interiør, luksuriøse detaljer, masse utstyr, havutsikt eller wellness.

Marinahus

Marinahus

Ferieboliger i stemningsfulle, maritime omgivelser med utsikt til lystbåthavn. Hold ferie i et marinahus, så er dere tett på hav og by.

Svømmebasseng

Svømmebasseng

Lei et feriehus med svømmebasseng og nyt en dukkert i det varme vannet, uansett årstiden og uavhengig av vær og vind. Barna vil elske det!

Store feriehus

Store feriehus

Skal hele den store familien på ferie sammen eller skal dere bruke et samlingssted til mer enn 12 personer? Se utvalget av store feriehus.

Ferieleilighet

Ferieleilighet

Vil dere ha utsikt til vannet eller være tett på aktiviteter for barn? Dere kan få begge deler, når dere holder ferie i en ferieleilighet.

Gratis aktivitetssenter

Gratis aktivitetssenter

Lei feriehus eller ferieleilighet med gratis adgang til aktivitetssenter. Det er ferie med gratis aktiviteter og moro for hele familien.

Rullestolsegnet

Rullestolsegnet

Rullestol er ingen hindring for en deilig ferie i feriehus. Se utvalget av rullestolsegnede feriehus over hele Danmark og finn din favoritt.

Lei feriehus

Lei feriehus

Les om feriehusutleiens historie, hvor dere kan holde ferie i feriehus i Danmark og hvilke rabatter, dere kan få, når dere leier feriehus.

Sportsfiskehus

Sportsfiskehus

Er fiskestang og vadere en fast del av ferien, så lei et feriehus innrettet til sportsfiskere - tett på fiskeplasser ved hav, molo, bekk og sjø.

Feriehus tett på LEGOLAND®

Feriehus tett på LEGOLAND®

Bo tett på LEGOLAND® i ferien, så er det festlige opplevelser like i nærheten. Dere får 10 % rabatt på inngangsbilletter til LEGOLAND®, når dere leier feriehus.