Lei feriehus in Varnæs - Book her

Feriehus in Varnæs, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

Landsbyen Varnæs ligger i det historiske Sønderjylland, ut mot Varnæs Vig i Aabenraa Fjord.

 

Gjestevurderinger fra Varnæs

 
 

21 gjester har gitt Varnæs en gjennomsnittlig vurdering på 4,48 av 5 stjerner.

 

Eign

Det rolige, hyggelige og høytbeliggende sommerhusområdet ved Varnæs er beliggende på sydsiden av Aabenraa Fjord, mellem Varnæs Vig og Varnæs Hoved. Området er ideelt for naturelskere, da landskapet er veldig variert og vakkert. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i Varnæs, og 16 km borte ligger den gamle kjøpstad Aabenraa, der det er gode innkjøpsmuligheter, spisesteder, aktiviteter og severdigheder for hele familien.

 
Fin, liten badestrand i Varnæs, som er omgitt av grønne områder Lang båtbro på stranden i Varnæs og utsikt til Varnæs Hoved Utsikt til stranden og båtbroen fra bakken bak kysten i Varnæs Badestrand med klart badevann i ferieområdet Varnæs
 

Strande

Varnæs Strand er en deilig, barnevennlig sandbadestrand, som ligger mellom Varnæs Vig og Varnæs Hoved. Det er mulig å sette ut små båter i vannet fra stranden, hvis De ønsker å dyrke seiling eller fiske på fjorden fra en båt. Det er ofte mulig å finne små ravstykker mellom steinene neden for Varnæs Hoved.

Natur

Varnæs Hoved er en klint av leire, som reiser seg fra havet, og herfra har De en flott utsikt mot Nordals og Haderslev Næs. Bak Varnæs Hoved er landskapet lettere kupert og preget av eng, myr, overdrev, steile skråninger, småskog og en sjø. Ved Varnæs Stormose kan De oppleve et rikt fugleliv. Varnæs Fællesskove er et 34 ha stort lauvskogsområde. Bortsett fra vakker natur, kan De her også se langdyssen Kæmpestenen.

Aktiviteter

Det er ideelle fiskemuligheter langs kysten ved Aabenraa Fjord. Det arransjeres havfisketur med fiskeskøyte fra Aabenraa. Området har også flere Put & Take fiskesjøer. Det er desuten gode forhold for lystseilere og windsurfere på Åbenrå Fjord, da vestenvinden står direkte inn i fjorden. For golfspillere er det gode muligheter på de 9 golfbanene i Sønderjylland. Prøv f.eks. banene hos Benniksgaard Golf Klub ved Gråsten eller hos Sønderjyllands Golfklub ved Tinglev. Ringridningsarransjementer finner sted hver weekend sommeren igjennom rundt omkring i Sønderjylland.

Severdigheter

I skogen Varnæs Tykke ligger langdyssen Kæmpestenen, som består av i alt 93 randstein. I midten kan De se det frittlagte gravkammeret. Den Gyldne Løve ved Varnæsvig er innrettet som et galleri. Besøk Aabenraa, som ligger helt ned til fjorden. Her kan De oppleve havnen, stranden, den deilige gågaten med torg, den gamle bydelen og Aabenraa slott, som er omkranset av vann og trær (16 km). Gråsten Slot og Slotshave er omgitt av vakker, sønderjysk natur med skog og sjø. Den rikt utsmykkede slottskirken og den blomsterrike slottshagen er tilgjengelig for publikum (17 km). Dybbøl Mølle (opprindelig fra 1744) lå tidligere midt i et militært område og er i dag innrettet med bilder og minner fra slagmarken (19 km).

Utfluktsmål

Besøk Sønderborg med de hyggelige kaféene og restaurantene, det livlige natteliv, de mange kulturtilbud og aktivitetsmuligheter og den flotte lystbåthavnen (20 km). Sønderborg Slot har blitt renovert i barokkstil og inneholder bl.a. et museum for den sønderjyske historien. Det finnes et stort antall fortidsminner i området. En av Danmarks best bevarte steindysser, Myrpold, er flott beliggende ved Skarrev og herifra er det en storslått utsikt over fjorden mot Als og Fyn. Da gravkammeret ble oppdaget, fannt man gravgaver og 10 skjeletter (25 km). Ta evt. på en dagstur til den tyske grensen, som ligger bare 32 km fra Varnæs.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

5 Feriehus in Varnæs

Søk feriehus