Lei feriehus i Sottrupskov - Book her

Feriehus i Sottrupskov, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

Sottrupskov ligger ved Als Sund, 11 km fra den hyggelige byen Sønderborg.

 

Gjestevurderinger fra Sottrupskov

 
 

gjester har gitt Sottrupskov en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Her kan De tilbringe ferien Deres midt i deilig bøkeskog og fruktplantasjer, bare få meter fra Als Sund. Opplev Sønderjyllands kulturarv og nyt de mange minnesmerkene, gamle møller og slott og eldgamle gravkamre. Sottrupskov er en ideel feriedestinasjon for bl.a. lystfiskere, naturelskere, golfspillere og de, som er interessert i historie. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i området, og Sønderborg på Als byr på gode innkjøpsmuligheter, spisesteder, aktivitetsmuligheter og severdigheter.

 

Strande

Sommerhusområdet ligger bare få meter fra en innbydende sandbadestrand. Besøk evt. også Varnæs Strand, som er en praktfull, barnevennlig sandbadestrand, som ligger mellom Varnæs Vig og Varnæs Hoved (18 km). Her kan De bade, seile og fiske fra små båter. Ofte er det mulig å finne rav mellem steinene ved Varnæs Hoved.

Natur

Sønderjylland er veldig rik på skog, og langs med østkysten finner De store bøkeskoger som f.eks. Sottrup Storskov. Områdets fruktbare jord og det milde klima gir også optimale betingelser for fruktplantasjer, som det finnes en del av i området. Nydam Mose, som ligger ca. 2 km fra sommerhusområdet, inneholder mange verdifulle oldtidsfunn. Inntil nå er det blitt funnet 3 båter her, mange våpen og mange andre gjenstander. Følg den merkede vandrestien Nydamssti, som fører Dem langs med Als Sund over Sandbjerg til huset Nydamshuset, der De kan lære mer om myren og utgravningene. Varnæs Hoved er et fredet område, hvor det bakkede landskapet blir preget av marker, små myr, skog og en sjø (18 km). Ved kysten er det strand og skråninger.

Aktiviteter

Det arransjeres bl.a. byfester, ringridning, dyrskuer og markeder i området. Kjør en tur med den historiske jernbanen mellom Aabenraa og Rødekro eller seil en tur med hjuldamperen fra Aabenraa. Besøk f.eks. øyen Barsø, der en krigerisk høvding med navnet Bars herjet i Vikingtiden. Lystfiskere har gode muligheter fra kysten eller ombord på en fiskeskøyte, som seiler ut fra Aabenraa. Desuten finnes det flere Put & Take fiskeparker i området. I Sønderjylland kan golfentusiaster prøve mange forskjellige golfbaner, som f.eks. ved Benniksgaard Golf Klub ved Gråsten (15 km) eller Sønderjyllands Golfklub ved Tinglev (39 km). Har De lyst til å vandre langs kysten, kan De benytte den berømte stien Gendarmstien, som tidligere ble brukt til å holde utkikk etter smuglere.

Severdigheter

Ferieområdet er en kulturhistorisk og spennende egn. I juni 1864 var det krig mellom Danmark og Preussen her, som bl.a. de mange gravsteinene og minnesteinene minner om. Dybbøl Mølle fra 1744 lå før midt i et militærområde og er i dag innrettet med bilder og minner fra slagmarken (8 km). Besøk Sønderborg med de hyggelige kaféene og restaurantene, de mange aktivitetsmulighetene og den vakre båthavnen (11 km). Det restaurerte Sønderborg Slot råder bl.a. over et museum, som forteller om Sønderjyllands historie. Gråsten Slot er omgitt av en deilig skog med en sjø. Den rikt utsmykkede slottskirken og den blomsterrike slottsparken er tilgjengelig for offentligheten (15 km). I skogen Varnæs Tykke ligger steinen 'Kæmpestenen', som er omgitt av 93 randstein. I midten kan De oppleve et frilagt gravkammer (18 km).

Utfluktsmål

Høruphav på Als er et lite, hyggelig fiskerleie med båthavn (19 km). Nyt atmosfæren her eller følg en vandresti ut i naturområdet Trillen. I Hørupshav finner De også glassblåseriet Dansk Glaskunst, som også er verdt et besøk. Opplev butikken og verkstedet, der det bare brukes sand, soda, kalk og godkjente farge- og råstoffer. Dansk Glaskunst er det eneste glassblåseriet i Nordeuropa, som innarbejder stein i massivt, håndlaget glass. Besøk Aabenraa og opplev havnen, stranden, den flotte gågaten med markeder, den gamle bydelen og Aabenraa Slot, som er omgitt av vann og trær (31 km). Halvøyen Løjt Land med de stråtekte husene sine er også verdt et besøk (36 km). Sommerland Syd i Tinglev er den største fornøyelsesparken i Sønderjylland. Her finner De actionland, vannland, fart og spenning for både store og små (39 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Sottrupskov

Søk feriehus