Lei feriehus i Smedebæk - Book her

Feriehus i Smedebæk, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

Den lille landsbyen Smedebæk ligger naturskjønt i det midtjyske lystfiskerområdet.

 

Gjestevurderinger fra Smedebæk

 
 

gjester har gitt Smedebæk en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Smedebæk er ideel for de, som ønsker å nyte naturen og fiske i de mange fiskesjøer, -dammer og bekker i området. Her er det fred, ro og frisk luft. Området ligger i en avstand på 10-20 km fra byene Nørre-Snede, Brande, Ikast og Give, der det er gode innkjøpsmuligheter og flere spisesteder.

 

Strande

Smedebæk er beliggende omtrent midt inne i landet, så det er langt til kysten. Det er ca. 85 km til strandene ved østkysten (Saksild Strand og Rude Strand), ca. 60 km til Ringkøbing Fjord (Skaven Strand) og ca. 90 km til Vesterhavet (Nymindegab).

Natur

5 store dammer, en stor sjø, og 2 bekker, Brede Å og Holtum Å, omgir Smedebæk. Et veldig stort vannareal er til rådighet her for bl.a. lystfiskere. Hastrup Plantage er et flott skogområde vest for Smedebæk med bl.a. 4 merkede vandreruter og den skogomkransede Hastrup Sø. Den storslåtte naturen rundt Smedebæk er desuten preget av deilige, lyngbevoksede heder, Nedergård Skov og sjøene Rørbæk Sø, Ensø, Ejstrup og Hampen.

Aktiviteter

Det er et utall av fiskemuligheter her i sjøene, dammene og bekkene her i området. Desuten er det ikke mindre enn 6 Put&Take fiskesjøer i omegnen. For golfspillere er det mange muligheter her. Besøk bl.a. Brande Golfklub, Give Goflklub, Ikast Golf Klub eller Silkeborg Golf Club. Området er rikt på vandreruter og natur- og sykkelstier. Her kan De nyte de skiftende landskapene og den fredfyllte naturen.

Severdigheter

Højderyggens Egnsmuseum i Nørre-Snede forteller om hedebondens barske liv og viser en samling av tekstiler og redskaper. (10 km) Hærvejen er en flere tusen år gammel oksevei og pilgrimsrute, som går fra den tyske grensen, tett forbi Smedebæk, og helt til Viborg. Den naturskjønne veien fører gjennom bakker, hedelandskaper, daler og lauvskog forbi gravhøyer fra jern- og bronsealderen og stensettninger fra vikingtiden.

Utfluktsmål

Givskud er en kombinert løvepark og zoo. Her kjører De rundt blandt de ville dyrene og kommer helt tett på både flodhester og løver. Dyreparken ligger bare ca. 28 km fra Smedebæk. I Jelling kan De se Danmarks Dåbsattest i form av Jellingestenene. Runesteinene er satt opp av Gorm den Gamle og Harald Blåtand (37 km). Det 147 m høye Himmelbjerg er et av områdets mest berømte og naturskjønne turmål. Fra toppen og fra tårnet, på toppen av bjerget, er det praktfull utsikt over landskapet (40 km). AQUA Ferskvands Akvarium i Silkeborg er Danmarks eneste og Nordeuropas største ferskvannsakvarium (40 km). På Jysk Automobilmuseum i Gjern finnes en imponerende samlig av 140 restaurerte veterankjøretøyer (40 km). LEGOLAND, ca. 40 km fra Smedebæk, er bygget av 50 mio. byggeklosser. Her finnes massevis av aktivitetsmuligheter for hele familien.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Smedebæk

Søk feriehus