Lei feriehus i Ry - Book her

Feriehus i Ry, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

Den naturskjønne Ry er ligger i det midtjyske høyland og er omgitt av skog og sjø.

 

Gjestevurderinger fra Ry

 
 

gjester har gitt Ry en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Ry ligger midt i nydelig, uspolert og kupert natur, tett på Silkeborg, Himmelbjerget, Gudenåen og Danmarks største skogområde. Sjøene Birksø, Knudsø, Rye Mølle Sø og Vessø omgir den hyggelige byen som har mange butikker og spisesteder. Fra Ry kan dere seile med verdens eldste aktive hjuldamper Hjejlen direkte til Himmelbjerget og kjøre med et historisk veterantog i den flotte, midtjyske naturen. I Silkeborg, 20 km borte, kan dere shoppe på gågaten og besøke byens mange severdigheter. Ry er et deilig feriested for hele familien - her er det plass til aktiviteter, avslapping og fordypelse.

 

Strande

Ved Knudsø, som ligger direkte ved Ry, kan dere bade på en deilig sandstrand med en lang badebro. Her kan dere ta en frisk dukkert i det rene vannet. Man kan også bade i andre sjøer på eignen. Prøv for eksempel Almindsø, som er en av landets reneste sjøer. Her finner dere 2 badeanstalter med sandbadestrand, Østre og Vestre Søbad, samt omkledningsmuligheter og livredder i sommerperioden. Almindsø ligger i den sydvestlige delen av Silkeborg, 20 km fra Ry. Har dere lyst på å bade i havet, så er det deilige badestrender på begge sider av Danmark uten for Ry. Avstanden er cirka 50 km til østkyststrendene og 110 km til Vesterhavsstrendene.

Natur

Ry ligger i et naturskjønt, grønt og kupert landskap med flotte sjøer, gammel bøkeskog, enger med beitende dyr, bakkedrag, idylliske vannløp og ådaler samt Danmarks 3. høyeste punkt Himmelbjerget. De mange sjøene på eignen har rent og klart vann. På vårparten kan dere faktisk drikke vannet fra Almindsø. Syd for Silkeborg kan dere besøke Silkeborgskogene - Danmarks største skogsområde på 224 kvadratkilometer. Det finnes et utall utsiktspunkter i området, der dere kan nyte utsikten over den enestående naturen.

Aktiviteter

Vannløpene og sjøene på eignen er meget veleignet til seiling, og dere kan leie kanoer, kajakker og båter mange steder - blant annet hos Ry Kanofart. Det er veldig fine muligheter for fiske i det vannrike området. Her finner dere et utall av sjøer, vannløp, bekker og Put & Take sjøer, hvor dere blant annet kan fange ørret, gjedde, aborrer, skaller, sandart og laks. Den imponerende naturen er rik på vandre- og sykkelstier, som innbyr til naturopplevelser til fots og på sykkel. Ta også på seiltur med for eksempel Hjejlen, verdens eldste dampskip, som seiler mellom Ry og Himmelbjerget eller på tur med veterantoget, som kjører fra Ry i sommermånedene. Det er mange golfbaner på eignen. Dere kan blant annet prøve banene hos Ksn Golf (22 km) og Silkeborg Golf Club (23 km). Dere kan dessuten prøve et innendørs, alpint skianlegg med helårsskibakke i Gjern (29 km).

Severdigheter

Ferskvandsmuseet i Ry er et interessant natur- og kulturhistorisk museum om livet langs sjøer og vannløp. Opplev det 147 m høje Himmelbjerg - et av områdets mest berømte og naturskjønne turmål. Himmelbjerget er beliggende i et område med mye skog, bøkeskog, bakkedrag, daler, sjøer og vannruter til både Ry og Silkeborg (9 km). AQUA Ferskvands Akvarium er Danmarks eneste og Nordeuropas største ferskvannsakvarium (19 km). Silkeborg Museum har til huse i Silkeborg Hovedgård - byens eldste bygning. Museet er et kulturhistorisk museum med blant annet en jernalderutstilling, en antikk glassamling og Tollundmanden - et mosefunn fra fortiden (20 km). Silkeborg Kunstmuseum ligger flott ned til Gudenåen og rommer samlingene til Asger Jorn og en samling med kjeramiske verker (20 km). Kunstcentret Silkeborg Bad er omgitt av skog og sjø - her går natur, kunst, skulpturer og flotte bygninger opp i en flott enhet (20 km).

Utfluktsmål

På Jysk Automobilmuseum i Gjern kan dere få oppleve en imponerende samling av 140 restaurerte veterankjøretøy (29 km). Besøk den sjarmerende og historiske Svostrup Kro, som ligger direkte ned til den idylliske Gudenå. Kroen er et museum i seg selv og byr dessuten på et uimotståelig spisekart (31 km). Givskud Zoo er en kombinert løvepark og zoo. Dere kan følge safariruten gjennom savanneområdene og territoriet til løvene i egen bil eller i Safaribussen og komme helt tett på de ville dyrene (58 km). LEGOLAND® er bygget opp av 50 mill. byggeklosser og byr på mere enn 50 aktiviteter med fart og spenning. 'Den morsomste lekeplassen for hele familien' byr på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, ville indianere og mye mer (69 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Ry

Søk feriehus