Lei feriehus i Rørbæk Sø - Book her

Feriehus i Rørbæk Sø, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

Når dere holder ferie i et feriehus ved den idylliske Rørbæk Sø, er dere omgitt av nydelige natur på den jyske hede.

 

Gjestevurderinger fra Rørbæk Sø

 
 

1 gjester har gitt Rørbæk Sø en gjennomsnittlig vurdering på 3,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Det fredelige og naturskjønne ferieområde Rørbæk Sø ligger midt på Jylland og er et paradis for lystfiskere og naturelskere. Feriehusene ligger i bakket natur, som omkranser den nydelige langsjøen. Her kan dere fiske, vandre på de skogkledde bakkene eller gå langs Hærvejen, som krysser gjennom området, ro kano eller bare slappe av og nyte naturen. Ved Rørbæk Sø finner dere en restaurant, som er åpen på sommeren, samt røykeriet Vester Mølle Dambrug. Ved dambruket kan dere dessuten leie kanoer. Feriehusutleie ved Rørbæk Sø er ideelt for feriegjester, som gjerne vil nyte den uspolerte naturen på den midtjyske heden. Dere kan handle dagligvarer i Vesterlund, 3 km fra Rørbæk Sø, og ellers finner dere butikker og spisesteder i Brande og Give. Silkeborg, 41 km mot nord, byr på gågater, spisesteder og severdigheter for hele familien.

 
Den idylliske Rørbæk Sø er omgitt av grønn og kupert natur Rørbæk Sø ligger i naturskjønne omgivelser og er velegnet til fiskeri og å padle kano Kanoer på sjøbredden i ferieområdet Rørbæk Sø Sjarmerende spisested ved den idylliske Rørbæk Sø
 

Strande

Ferie i feriehus ved Rørbæk Sø egner seg ikke som badeferie. Ettersom Rørbæk Sø ligger ca. midt i Danmark, har dere langt til de gode badestrendene på kysten. Men dere kan jo bade i deilige badesjøer, f.eks. i sjøen Jels Nedersø, i Brande (14 km) og Silkeborg (42 km). Nærmeste badestrand er Juelsminde ved Østkysten, som ligger 63 km fra Rørbæk Sø.

Natur

Naturen rundt Rørbæk Sø er vakker på alle årstider. Langsøen, som er en del av Skjernådalen, er omgitt av fredet skog, steile skrenter, bløte bakker og hedeområder med lyng og enebærbusker. Rørbæk Sø har en stor bestand av gjedder, brasener og andre ferskvannsfisk. På høsten er det også mange ender her. Bortsett fra det, kan dere bl.a. oppleve rådyr, kronvilt, fiskeørn og isfugler ved Rørbæk Sø. Tett på Rørbæk Sø ligger Jyllands høyderygg, og her, ved Tinnet Krat, utspringer to av Denmarks største elver, Skjernåen og Gudenåen. Skjern Å løper rett gjennom Rørbæk Sø. Mange steder rundt sjøen finner dere benker, bord, bål- og grillplasser, hvor dere kan nyte utsikten. Dere kan besøke to natursentre på egnen og lære mer om landskabet og naturen. Naturcenter Koutrupgård er innredet i en tidligere hærveiskro, og besøkssenteret Ballesbækgård, sør for sjøen, viser en interessant landskapsutstilling.

Aktiviteter

Det fiskeholdige området trekker til mange lystfiskere, som kan kaste ut snøren i sjøer,elver og Put & Take fiskesjøer i området. Tett på feriehuset kan dere fiske ved Vester Mølle dambrug, som er en del av Rørbæk Sø. Den nydelige naturen innbyr også til å gå tur, og dere kan følge hele 12 vandreruter langs Rørbæk Sø. Prøv også å ro kano på Skjern Å. Dere kan leie kanoer hos Skjern Å Kanofart, like ved Rørbæk Sø. Golfspillere har mange muligheter i Midtjylland, og dere kan blant annet prøve banene hos Give Golfklub, Brande Golfklub og Jelling Golfklub. Har dere lyst til en svømmetur i deilig, varmt vann, kan dere besøke badelandet i Thyregod (9 km).

Severdigheter

På besøkssenteret Ballesbækgård kan dere se en landskapsutstilling og benytte border, benker og en grillplass. I de vakre bygningene til Vester Palsgaard Skovmuseum kan dere se 2 interessante utstillinger, som i tekst og bilder forteller om egnen (11 km mot nord). Besøk huset, stallen, låven og den gamle smien på Hjortsvang Museum i Tørring og opplev livet på landet gjennom 200 år (13 km). På det kulturhistoriske museum, Give Egnens Museum, kan dere bl.a. se skiftende særutstillinger om heden og dens beboere samt besøke museumsskogen, som rommer en spennende naturlekeplass (15 km).

Utfluktsmål

Prøv en tur med veterantoget Bryrup-Vrads, som tar dere med på en 5 km lang flott tur gjennom skog- og naturområder (ca. 16 km til begge byer fra Rørbæk Sø). I GIVSKUD ZOO kan dere oppleve rundt 50 ulike dyrearter på nært hold. Dere kan gå rundt i zoo og kjøre i egen bil gjennom den imponerende safariparken. Dere kan også komme med på en guidet tur i safaribussen. Prøv også å reise et par millioner år tilbake i tiden og besøk dinosaurparken, som inneholder 40 dinosaurer i naturlig størrelse i nydelige skogomgivelser (22 km). De to runesteinene i Jelling, kjent som Jellingesteinene, ble reist av Gorm den Gamle i år ca. 935. Steinene er opptatt på UNESCOs verdensarvliste (30 km). Ta med familien på en tur i LEGOLAND. Her finner dere flotte LEGO skulpturer og hyggelige, morsomme og ville fornøyelser for hele familien (33 km). Ta på dagstur til Silkeborg, hvor dere kan shoppe, seile en tur på sjøene, ev. med Hjejlen, besøke Museum Jorn eller bestige Himmelbjerget (41 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Rørbæk Sø

Søk feriehus