Lei feriehus i Pårup/Silkeborg - Book her

Feriehus i Pårup/Silkeborg, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

Pårup liggeri et kupert og naturskjønt terreng på den midtjyske hede, tett på Silkeborg. Et ideelt område for lystfiskere og naturelskere.

 

Gjestevurderinger fra Pårup/Silkeborg

 
 

3 gjester har gitt Pårup/Silkeborg en gjennomsnittlig vurdering på 3,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Midt i den storslåtte og avvekslende naturen, 15 km vest for Silkeborg og tett på Himmelbjerget, Gudenåen og Danmarks vakreste naturområder, ligger Pårup. Ved Pårup er det særdeles gode fiskemuligheter i sjøene i området. Det er muligheter for innkjøp av dagligvarer og et par spisesteder i byen; bl.a. Pårup Kro, som er en av Danmarks eldste kroer fra 1544. Et deilig feriemål for de, som ønsker å være aktive i den flotte naturen.

 
Hyggelig feriehusvei med høye, skjermende trær i ferieområdet Pårup
 

Strande

Pårup ligger ikke i nærheten av havet, men det er gode bademuligheter ved Almindsø, som er en av landets reneste sjøer. Her finnes 2 barnevennlige badestrander; Østre og Vestre Søbad, samt omkledningsmuligheter og livredder i sommerperioden. Vil De bade i havet, finnes det deilige badestrander på begge sider av Danmark ut for Pårup. Vesterhavsstrandene ved Houvig og Søndervig ligger ca. 80 km fra Pårup. Her finner De deilige sandstrander med klitter og Blått Flagg. De deilige, brede strandene innbyr til både bading og soling og vandreturer. Østkyststrandene Skæring og Vrinners (nord for Århus) og strandene i Saksildbugten (syd for Århus) er gode badestrander med Blått Flagg, som alle ligger ca. 70 km fra Pårup.

Natur

Det vakre og kuperte landskapet rundt Pårup/Silkeborg byr på store grønne områder, et rikt dyreliv, mange utsiktspunkter og rene og klare sjøer. I sjøen Almindsø er vannet om våren så rent, at De kan drikke det. Langs områdets utallige vandre- og sykkelruter kan De oppleve skog, lyngkledde hedearealer, eng, sjøer og bekker. Det 147 m høje Himmelbjerg er et av områdets mest berømte og naturskjønne turmål. Fra toppen og fra tårnet, på toppen av bjerget, er det praktfull utsikt over landskapet.

Aktiviteter

Det finnes veldig gode fiskemuligheter her i dette vannrike området. Kast ut snøren i sjøene rundt Pårup, i Silkeborg Søerne eller i Gudenåen, og nyt den flotte naturen, mens De venter på bit. Ved Grauballe og Kjellerup finner De også to gode Put & Take fiskesjøer; hhv. Skov's Put & Take og Engholm Lystfiskersø. Gudenåen egner seg fortreffelig til kanoseiling, og kanoer kan leies overalt i området. Ta på seiltur med 'Hjejlen', verdens eldste dampskip, som seiler daglig på Silkeborgsøerne fra Silkeborg til Himmelbjerget. Det finnes flere golfbaner i området, bl.a. en nyanlagt bane ved Himmelbjerg Golfklub samt Silkeborg Golf Club. Silkeborg kan by på bowlinghaller, svømmehaller m.m. Egnens storslåtte natur er rik på vandre- og sykkelstier, som innbyr til naturopplevelser til fots og på sykkel. Området kan desuten tilby Skandinavias eneste alpine skianlegg med helårsskibakke.

Severdigheter

Gå ikke glipp av en tur til Himmelbjerget (147 m), der det er fantastisk utsikt over Julsø, Gudenåen og flotte skogområder. Ta evt. turen fra Silkeborg til Himmelbjerget med Hjejlen over Julsø. Utover Danmarks 3. høyeste punkt og verdens eldste dampskip byr Silkeborg også på et utall av kulturelle severdigheter, attraksjoner, museer, gallerier, butikker, spisesteder og fornøyelser for hele familien. Silkeborg Museum er et kulturhistorisk museum med bl.a. en jernalderutstilling, en antikk glass-samling og Tollundmanden - et mosefunn fra fortiden. Silkeborg Kunstmuseum er skjønt beliggende ned til Gudenåen og inneholder bl.a. Asger Jorns samlinger og en samling av kjeramiske verker. Kunstsentret Silkeborg Bad ligger omgitt av skog og sjø, og her går natur, kunst, skulpturer og flotte byggninger opp i en flott enhet. AQUA Ferskvands Akvarium er Danmarks eneste og Nordeuropas største ferskvannsakvarium.

Utfluktsmål

Syd for Silkeborg finner De en anderledes fornøyelsespark; Labyrinthia. Parken har utfordringer for hele familien med bl.a. Europas største 3D-labyrint med et gangsystem på 1 km (26 km). På Jysk Automobilmuseum i Gjern finnes en imponerende samlig av 140 restaurerte veterankjøretøyer (29 km). Givskud er en kombinert løvepark og zoo. Her kjører De rundt blandt de ville dyrene og kommer helt tett på både flodhester og løver (41 km). LEGOLAND ligger ca. 52 km fra Pårup, og er bygget av 50 mio. byggeklosser. Her finnes massevis av aktivitetsmuligheter for hele familien. Besøk Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gater med spennende butikker, hyggelige gågater, livlige atmosfære ved kaféene ved Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (57 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Pårup/Silkeborg

Søk feriehus
 
  •  

   Pårup/Silkeborg Feriehus, Pårup/Silkeborg

   3 Omtaler


    

   Soveplasser: 8   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 1   •   2000 m till vann
   Reg. nr.: 60-4201

    
   1 uke fra NOK 5599,-