Lei feriehus i Norsminde - Book her

Feriehus i Norsminde, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

Det deilige ferieområde, Norsminde, ligger ved Kysing Fjords utmunning i Århus Bugt og Kattegat.

 

Gjestevurderinger fra Norsminde

 
 

gjester har gitt Norsminde en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Norsminde er kjent for de mange utgravninger som er foretatt langs fjorden og som har resultert i betydningsfulle funn fra stenalderen. Men byen er tiltrekkende også pga. stranden, lystbåthavnen og den deilige, fredfylte natur som omgir Norsminde. Nyd den hyggelige atmosfære i byens lille lystbåthavn og avprøv evt. den lokale fiskerestaurant. Det er dessuten kro og innkjøpsmuligheter i byen.

 
Feriehusene i Norsminde ligger ned til vannet og lystbåthavnen En del av kunstprosjektet, To på tur, av kunstneren Ole Grøn i Norsminde Havn Feriehus langs kysten ut mot den hyggelige havnen i Norsminde Ajstrup Strand med grunt vann og badebro ligger bare 2 km fra Norsminde
 

Strande

Norsminde Strand er en god og barnevennlig badestrand med flere badebroer.

Natur

Bag Norsminde ligger et deilig, åpent landskap, hvor det er utsikt over Kysing Fjord og det fredede område med et fuglereservat, som ligger ned til fjorden. Fuldendalen og Fløjstrup Skov, lenger mot nord, er et kupert og kløftet skogsområde med engområder, en elv, som bukter seg gjennom området, samt et rikt dyreliv. Her finnes et utall vandrestier. Fra de høytbeliggende naturområder er det mulig å se til Mols, Samsø og Tunø. I den sydlige utkant av Århus ligger Marselisborgskogene som er virkelig et naturskjønt område med mange sykkel- og vandrestier. Her har du også mulighet for å komme helt tett på bl.a. rådyr og villsvin innenfor et lukket område.

Aktiviteter

Langs kysten samt i Odder Å som utmunner i Norsminde Fjord, er det gode fiskemuligheter. Det finnes mange golfbaner i den sørøstlige del av Danmark. De nærmeste klubber er Aarhus Golf Club og Odder Golfklub. Det finnes sykkelstier langs kysten mot nord. De mange vandrestier i naturområdene og skogene som omgir Norsminde, gir mulighet for mange, deilige naturopplevelser.

Severdigheter

Egnen er rik på historiske severdigheter, bl.a. kan du oppleve kirker og ruiner av kirker, en langhøy med stenkister, monumenter, minnesten og ruiner fra vikingetiden. Moesgård Museum på herregården Moesgård rummer arkeologiske samlinger fra Danmark og den Persiske Golf. Stedet ligger idyllisk og er omgitt av deilig skog som fører helt ned til Århus Bugt. (9 km) Den Økologiske Have ved Odder er Nordens største økologiske besøkshage. Hent inspirasjon i den store hagen med temahager, dyr, korn og blomstermarker. (14 km) Egnens historie kan følges på Odder Egnsmuseum, hvor du bl.a. kan oppleve den fredede Odder Vand- og Dampmølle, en bondestue fra 1700-tallet og flere spennende utstillinger. (15 km)

Utfluktsmål

Fra Hov, som ligger 13 km sør for Norsminde, seiler fergen til Samsø daglig. Ta evt. sykkelen med til øya, som byr på en enestående natur, fred, ro, idyll og mange aktivitetsmuligheter. Besøk Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gater med spennende butikker, de hyggelige gågater, den livlige atmosfære ved kaféene ved Vadestedet, Marselisborgskogen osv. (21 km). Horsens har dessuten mange kulturelle tilbud, Nordeuropas bredeste gågate, fjorden og mange museer (42 km). LEGOLAND, ca. 115 km fra Norsminde, er bygget av 50 mio. byggeklosser. Her finnes masser av aktivitetsmuligheter for hele familien.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Norsminde

Søk feriehus