Lei feriehus i Mommark - Book her

Feriehus i Mommark, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

Mommark på Als' østkyst er omgitt av strand, havn, skog og kulturskatter.

 

Gjestevurderinger fra Mommark

 
 

59 gjester har gitt Mommark en gjennomsnittlig vurdering på 4,27 av 5 stjerner.

 

Eign

Mommarks naturlige mittpunkt er den idylliske og rolige havnen som både fungerer som en fiskeri- og lystbåthavn. Atmosfæren er helt spesiell her. Ved siden av havnen ligger Mommarks deilige, lefylte badestrand. De deilige skogsområder omkring Mommark, stranden, havnen samt de mange severdigheter og aktivitetsmuligheter i området gjør Mommark til et attraktivt feriested for hele familien. Feriehusutleie i Mommark er et godt utgangspunkt for en herlig ferie med familien, og dere vil lett finne et feriehus der dere må ta med hunden.

 
Små palmer på den hvite sandstranden i feriehusområdet Mommark Skjønn badestrand med blått flagg i ferieområdet Mommark Avslapping ved palmene på stranden i feriehusområdet Mommark Hyggelig marina ved siden av badestranden i Mommark
 

Strande

Stranden i Mommark ligger ved siden af havnen. Den brede sandstranden med mindre sten innbyr til bading, solbading og lek i sanden. Vannet er rolig og stranden er delvis avskjermet av gjerde og vekster mot baklandet. Ca. 7 km sør for Mommark ligger den 5 km lange sandstranden ved Skovmose som sies å være den deiligste badestrand på Als. Vannet her er meget stille, da stranden ligger i le av Fyn, Ærø og den tyske kyststrekning.

Natur

Hvis dere er ute etter naturopplevelser på ferien i feriehus, er det mye å oppleve i Mommark. Landskapet er preget av skog, bakker, daler og marker. Langs den 165 km lange kysten er naturen meget allsidig. Fjorder og viker avløses av sandbunker og badestrender. Als har noen av Danmarks skjønneste skogsområder. Nørreskoven er den største skog på øya, og dette 700 ha store område er ideelt for sykkel- og gåturer. Det er også mulig at kjøre bil gjennom skogen. I skogene Blommeskobbel og Oleskobbel finnes Nordeuropas største samling av stendysser. Dybbøl Banke med sine 10 skanser er i dag utlagt som nasjonalpark.

Aktiviteter

Lystfiskere finner ideelle betingelser her. Det er mulig å fiske fra kysten, i Put&Take fiskesjøer, i elver samt på havet. Dessuten arrangeres det fisketurer med træfiskeskøyte fra Mommark Havn. Als har dessuten en golfbane. Det finnes flere sykkelstier i området som fører gjennom det naturskjønne landskap. Det er ideelt å vandre langs stranden, gjennom engene og i skogene.

Severdigheter

I et feriehus i Mommark kan dere oppleve mange vakre og historiske severdigheter. På den 34 km lange øy finner du bl.a. mange møller, slott, stendysser og gravhøyder. Opplev f.eks. den historiske Dybbøl Mølle fra 1744, vannmøllen Vibæk Mølle ved den hellige bekk Vibæk, Sønderborg Slot og det tilhørende museum, Nordborg Slot fra 1150 eller Augustenborg Slot, hvor det er mulighet for å få en rundvisning. Besøk Sønderborg med den vakre havn, de historiske bygninger, de gode innkjøpsmuligheter og Sønderborg Slot. Sønderborg ligger ca. 17 km fra Mommark.

Utfluktsmål

Fra Fynshav, 9 km nord for Mommark, kan du seile en tur til den hyggelige og stemningsfylte øya Ærø. Overfarten fra Fynshav til Søby på Ærø tar ca. 1 time. Besøk Universe ved Nordborg. I det naturvitenskapelige opplevelsessenteret kan dere kjøre på segways, leke dere til kunnskap ved bruk av både kropp og intelligens og delta i spennende aktiviteter (30 km). Ta evt. på en dagstur til den tyske grense, som ligger kun 55 km fra Mommark.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Mommark

Søk feriehus