Lei feriehus i Kegnæs - Book her

Feriehus i Kegnæs, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

På halvøya Kegnæs kan du holde ferie i rolige, naturskjønne omgivelser.

 

Gjestevurderinger fra Kegnæs

 
 

60 gjester har gitt Kegnæs en gjennomsnittlig vurdering på 4,58 av 5 stjerner.

 

Eign

Kegnæs er en lille, flat og tynt befolket halvøy, som ligger ut til Flensborg Fjord og som er forbundet med Als via en naturlig demning, 'Kegnæs Drej'. På denne fredelige og hyggelige halvøy ligger de fleste sommerhus ved sørkysten i byene Vestermark, Østerby og Sønderby, her finnes også de beste strender. Her er det gode muligheter for å bade, brettseile, fiske og sykle.

 
Deilig badestrand ved demningen til halvøya Kegnæs på Als Fin badestrand med lavt og klart badevann på halvøya Kegnæs Kegnæs Fyr ligger tett på demningen i ferieområdet Kegnæs Utsikt over marker og hav fra en av bakkene på halvøya Kegnæs
 

Strande

Det er gode og barnevennlig sandbadestrender på sørsiden av Kegnæs. Vannet blir kun langsomt dypt. Enkelte steder finnes dessuten badebroer.

Natur

Halvøya Kegnæs ligger lavt og landskapet er flatt. Naturen er frodig og det finnes flere skogsområder på halvøya. Sjøen Hartsø ligger i den sørvestlige ende av Kegnæs og er omgitt av takrør og jordbruksområder. Om våren finnes det et rikt fugleliv.

Aktiviteter

Det er ideelle betingelser for brettseiling på sørkysten av halvøya, både for øvede og nybegynnere. Det finnes brettseilerskole på stedet. Dessuten er det mulighet for å speedsurfe på stille vann. For lystfiskere er det gode muligheter ved kysten, på Østersjøen samt i områdets øyer og elver. Bl.a. er det nogen riktig gode fiske-spots ved Vestermark og på Kegnæs-siden av demningen 'Drejet'. Området egner seg godt til seilads og det kan leies båt i området. Deilige naturopplevelser venter langs de mange sykkel- og vandreruter, som bl.a. fører igjennom et fuglereservat.

Severdigheter

Det 18 m høye Kegnæs Fyr ligger tett på demningen. Kegnæs Kirke er berømt for sitt timeglass på prekestolen, som viser gudstjenestens tidsforløp. På Als og Kegnæs finner du en stor konsentrasjon av fortidsminner, stendysser og gravhøyder.

Utfluktsmål

Ta evt. på en dagstur til den tyske grense, som ligger kun 60 km fra Kegnæs. Noen av de historiske minnesmerker på Als, så som Dybbøl Mølle og slottene i Gråsten, Sønderborg, Augustenborg og Nordborg er også vært et besøk. Dybbøl Mølle (oprindelig fra 1744) lå tidligere mitt i et militært område og er i dag innrettet med bilder og minner fra slagmarken. Gråsten Slot og Slotshave er omgitt av vakker, sønderjysk natur med skog og sjø. Den rikt utsmykkede slottskirken og slottshagen er tilgjengelig for publikum. Sønderborg Slot er renovert i barokkstil og inneholder bl.a. et museum for den sønderjyske historie.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Kegnæs

Søk feriehus