Lei feriehus i Høruphav - Book her

Feriehus i Høruphav, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

Feriehusområdet Høruphav ligger i naturskjønne omgivelser på Als - tett på natur- og fugleområdet Trillen.

 

Gjestevurderinger fra Høruphav

 
 

gjester har gitt Høruphav en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Egn

Hold ferie i det tidligere fiskeværet Høruphav, som er et hyggelig feriehusområde, omgitt av hav, lystbåthavn og nydelig natur. I sentrum av byen finner dere smale, krokete gater med små, sjarmerende hus. Ved kysten ligger badestranden og den store, flotte lystbåthavnen. I den sydøstlige delen av området møtes Hørup Hav med Flensborg Fjord og neset Drejet. Feriehuset deres i Høruphav ligger tett på Trillen - et fredet naturområde med fuglesjøen Vælddam. Området er et EU-fuglebeskyttelsesområde og viltreservat, men er åpent for publikum. På grunn av områdets naturskjønnhet går Gendarmstien også gjennom Hørupshav. Dere kan handle dagligvarer i området, og bare 7 km vekk ligger Sønderborg med mange butikker og spisesteder.

 

Strande

Dere kan følge Gendarmstien fra lystbåthavnen ut til Høruphav Strand, som er en nydelig badestrand med barnevennlig vann. Stranden ligger øst for lystbåthavnen. Vest for lystbåthavnen ligger strandengsområdet Trillen, og på de første 500 meter av området kan dere bade fra en fin sandstrand som er 1-2 meter bred. Ved feriehusområdet Høruphav kan dere benytte flere badebroer. Ute i vannet ligger det en tømmerflåte som dere kan svømme ut til.

Natur

Ferieområdet Høruphav er omgitt av Hørup Hav, skogen Lambjerg Indtægt og fuglereservatet Trillen. Trillen er et langt nes med sand med flere små øyer, som ligger rundt sjøen Vælddam. Den største øya, Store Trille, er nesten som en urskog og har et fugletårn og utsikt over Vælddam. Området er et EU-fuglebeskyttelsesområde og er fredet som viltreservat. Den frodige bøkeskogen Lambjerg Indtægt er et naturskjønt og populært turmål med grillplasser, shelter og en hundeskog.

Aktiviteter

Når dere holder ferie i feriehus i Høruphav, kan dere gå tur på Gendarmstien, som fører rakt gjennom området. Den 10,2 km lange strekningen Høruphav-Skovby forventes å bli sertifisert som Europeisk Kvalitetsvandrevei i 2018. Havet ved Høruphav er ikke bare passende til å bade i, men også til windsurfing og seiling. Fritidsfiskere kan fiske direkte fra kysten, i Put & Take fiskeparker samt på havet. Dere kan leie båt i området. Rundt Als ligger det mange skipsvrak som dere kan dykke etter. Har dere ikke selv lyst på å dykke, har dere mulighet for å se på dykkerne fra Als Dykkerklub på en storskjerm, mens de dykker. Dere kan vandre og sykle i skogene og på Trillen. Golfspillere kan prøve banene på Nordborg Golfklub og Sønderborg Golfklub, som begge ligger på Als.

Severdigheter

I Høruphav kan dere besøke en glasshytte , som utelukkende bruker sand, soda, kalk og godkjente fargestoffer. Vibæk Vandmølle fra 1756 er nydelig restaurert og er den eneste av 10 vannmøller på Als, som stadig er bevart. I sommerperioden kan dere delta på aktivitetsdager på stedet (4 km). Besøk byen Sønderborg (7 km), som byr på en flott havnefront, historiske bygninger, gode handlemuligheter og ikke minst Sønderborg Slot, der dere kan se samlinger fra blant annet Middelalderen. Als byr på mange interessante slott. Besøk f.eks. Augustenborg Slot (8 km) og Nordborg Slot fra 1150 (23 km).

Utfluktsmål

Opplev Historiecenter Dybbøl Banke og den kjente Dybbøl Mølle, som ligger på den tidligere slagmarken fra 1864. Her kan dere få ny viten om et av Danmarkshistoriens viktigste slag (14 km). Cathrinesminde Teglværksmuseum i Broager stammer fra 1732. Her kan dere ta med på en rundvisning og lære mer om produksjonen av teglstein i gamle dager (18 km). Den største attraksjonen på Als er Universe - Sønderjyllands største og morsomste opplevelsespark, som ligger i Nordborg. Her kan dere utfordre dere selv og hverandre med festlige aktiviteter (25 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Høruphav

Søk feriehus