Lei feriehus in Gråsten - Book her

Feriehus in Gråsten, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

Hold ferie med familien i et feriehus i Gråsten i den sørlige delen av Danmark. Ferieområdet Gråsten byr på flott skog, Gråsten Slott ved Slottssjøen, fjord og en aktiv handelsby. Feriehusene i Gråsten ligger i det hyggelige og barnevennlige området Fiskenæs - rett ned til vannet.

 

Gjestevurderinger fra Gråsten

 
 

72 gjester har gitt Gråsten en gjennomsnittlig vurdering på 4,47 av 5 stjerner.

 

Eign

Gråsten ligger 15 km vest for Sønderborg, og 16 km fra den dansk-tyske grensen. Her finner De det vakre, hvite Gråsten Slott, der De kan oppleve Livgardens vaktskift og som innimellom bebos av dronningen, den deilige, tilhørende slottshage, som kan besøkes når slottet er ubebodd, et hyggelig bymiljø, en sjarmerende lystbåthavn, mange spor fra fortiden samt de idylliske Gråsten Skove. Området rundt Gråsten er rikt på såvel historiske severdigheter som forlystelser for hele familien. Opplev f.eks. også den tradisjonelle ringridning, som nettopp dette området er så kjent for.

 
Gråsten Slot fra år 1603 er omgitt av en nydelig slottshage og Gråsten Slotssø Lystbåthavn og ferieleiligheter ved vannet i Gråsten Fargestrålende feriehus på tangen Fiskenæs ved Gråsten Skulptur ved Gråsten Slotssø, midt i Gråsten by
 

Strande

På begge sider av Gråsten finner De flere rolige og barnevennlige badestrender som ligger godt skjermet for vinden. Fiskenæs Strand på halvøyen Fiskenæs mindre enn 1 km fra sentrum av byen. Den deilige sandstrand innbyr til soling, bading samt strand- og vannaktiviteter. Besøk f.eks. også Alnor Strandpark, som ligger 2 km syd for Gråsten. Den deilige sandstranden er veldig barnevennlig på grunn av det lave vannet, og her er det bl.a. en lekeplass til rådighet. Stranden ved Rendbjerg (4 km) er en liten sandstrand med en badebro og en båthavn. Ved Rendbjerg Strand er det gode muligheter for windsurfing. Derutover er strandene Marina Minde, Adsbøl Strand, Brændstoft Strand, Dalsgårde Strand, Rinkenæs Strand og Sandager Strand verdt et besøk.

Natur

Gråsten Slotssø ligger i Gråsten by og er tilholdssted for mange dyr og fugler. I de vakre Gråsten Skove kan De oppleve et usedvanlig avvekslende plante- og dyreliv og nydelige utsiktspunkter, som f.eks. Humlebjerg, langs de mange vandre- og sykkelstier. Nyt naturskogen med de 500 år gamle eiketrær, kjempehøyer, vilt, rugende rovfugler, Danmarks største koloni av gråhegre, sjøer med aborr, fiskerike bekker og vakre sjøer, som har blitt kalt opp etter danske prinsesser. Besøk evt. også de nærliggende skogene Over- og Nederstjernen, Rinkenæs Skovene og Roden Skov, som alle byr på smukk og idyllisk natur.

Aktiviteter

De deilige naturomgivelser og de smukke skogene innbyr til såvel vandre- som sykkel- og rideturer i landskapet. Lystfiskere kan fiske direkte fra kysten, i områdets Put & Take fiskesjøer eller fra fiskeskøyter. Benniksgaard Golf Center, få km syd for Gråsten, tilbyr en av Danmarks smukkeste golfbaner. Den 18-hullers bane er beliggende i et fredet område, hvorfra De kan nyte den flotte utsikten over Flensborg Fjord. I sommerperioden arrangeres det mange aktiviteter i Sønderjylland, og De kan bl.a. oppleve byfester, ringridning, dyrskuer og markeder.

Severdigheter

Gråsten Slott og Slotshave fra 1759 er omgitt av smukk, sønderjysk natur med skog og sjø. Den rikt utsmykkede slottskirke og den blomsterrike slottshave som er utformet av Dronning Ingrid, er tilgjengelig for publikum. Rinkenæs Gl. Kirke, som ble bygget i år 1158 i romansk stil, er en av de eldste kirker i Danmark. Kirkemurene og kirkegården med mange minnestein vitner om de mange krigene, som har gått for seg her (4 km). Cathrinesminde Teglværksmuseum på Broager er et velbevart industrianlegg fra slutten på 1800-tallet. Teglverket er i dag innrettet som museum (7 km). Dybbøl Mølle fra 1744 lå tidligere midt i et militærområde og er i dag innrettet med bilder og minner fra slagmarken. Besøk i samme forbindelse Historiecenter Dybbøl Banke med utstillinger om slaget i 1864 (11 km). Besøk Sønderborg med hyggelige kafeer og restauranter, livlig natteliv, mange kulturtilbud og aktivitetsmuligheter, den smukke lystbåthavn samt det imponerende barokkslott (15 km).

Utfluktsmål

Ta evt. på en dagstur til den tyske grensen, som ligger bare 16 km fra Gråsten. Universe i Nordborg er et nytt og enestående senter for opplevelser om naturens krefter og vitenskapens forunderlige verden (40 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus in Gråsten

Søk feriehus