Lei feriehus i Frydenborg - Book her

Feriehus i Frydenborg, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

I Frydenborg finner dere uforstyrret ro, vann og grønne omgivelser.

 

Gjestevurderinger fra Frydenborg

 
 

gjester har gitt Frydenborg en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Det lille fiskerleiet Frydenborg ligger ut til Lillebælt på den naturskjønne Stenderuphalvø - rett sydøst for Kolding. Fra området som er omgitt av hav, marker og skog med fortidsminner, kan dere nyte utsikten til Fyn, Fænø og Fænø Kalv. Det fredelige og uspolerte området er et ideelt feriemål for bl.a. lystfiskere, naturelskere og historisk interesserte. Man kan kjøpe inn dagligvarer på egnen, og 15 km øst for Frydenborg finner dere Kolding med severdigheter og aktiviteter for hele familien samt gode innkjøpsmuligheter og spisesteder.

 

Strande

Da kysten ut for Frydenborg er preget av dypt vann og strøm, kan det ikke anbefales å bade her. Derimot byr Løverodde Strand (9 km mot nord) på sandbredd, lavt, stillestående og barnevennlig vann, Blått Flagg, en lang badebro samt et gressområde med benker, små leskur og en naturlekeplass. Ved Løverodde Strand kan dere bade, surfe, sole dere og dyrke strandaktiviteter.

Natur

Frydenborg er omgitt av marker, hav og skog. Skogen Sønderskov ligger i den sydlige utkanten på Frydenborg - helt ut til kysten, hvor dere også finner en bålplass 'Favntræpladsen' og et lite vollsted 'Husvold'. Sønderskov består av løvskog, bøkeskog, høymyr og lyngmyr med bjørk og gran. Nord for Frydenborg ligger Midtskov og Nørreskov. Tilsammen utgør de tre statsskogene Stenderup Skovene. Disse skogene byr på brede, handikapvennlige skogstier, mange vandreruter, et rikt fugleliv samt historiske fortidsminner som f.eks. gravhøyer, vollsteder og langdysser fra middelalderen. Solkær Enge vest for Binderup er et stort engområde, hvor et stort antall fugler raster på våren (9 km). Noen av landets flotteste bøkeskoger finnes rundt Skamlingsbanken - et smukt naturområde som med sine 113 m.o.h. er det høyeste punktet i Sønderjylland. Herfra er det en nydelig utsikt over Lillebælt til Fyn og landet mellom Kolding og Christiansfeld (13 km).

Aktiviteter

Det rolige og naturskjønne området innbyr til å vandre i skogen, fiske fra kysten eller fra jolle, surfe langs kysten eller dykke i det dype og strømfylte vannet. Farvannet rundt Stenderuphalvøya er veldig rik på fisk, og ved Stenderup Hage, få kilometer syd for Frydenborg, er det veldig populært å fiske etter krabbe. Det finnes dessuten flere Put & Take fiskeparker i området. Slotssøbadet i Kolding er et opplevelsesbad for barn og voksne. Badet kan bl.a. by på et stort vannland med rutsjebaner, springvann, spabad, badstue, romersk dampbad, mosjonsrom, solarier og helserom (15 km). Lekeparken i Kolding er et rekreativt område for både barn og voksne. Her kan dere seile på den store sjøen, kjøre mooncars eller bare slappe av. Sydøstjylland er rik på golfbaner, og i umiddelbar nærhet av Frydenborg finner dere bl.a. Kolding Golf Club (19 km), Bunker Golf Danmark mellom Haderslev og Kolding (19 km) og Birkemose Golfcenter ved Kolding (22 km).

Severdigheter

I Sønder Stenderup kan dere oppleve Ateljes - et spennende og annerledes atelier med bl.a. malerier, glasskunst og figurer i tre og jern (5 km). Besøk Kolding med de koselige gamle gatene, grønne områder, gode shoppingmuligheter, museer, kunstgallerier, teater, stemningsfulle torg med restauranter og kaféer, et rikt musikk- og natteliv, Slotssøen og den mer enn 700 år gamle kongeborgen Koldinghus (15 km). På Koldinghus kan dere bl.a. oppleve samlinger fra 1500-tallet og frem til i dag, riddersaler og fangekjellere. Den nydelige hagen 'Geografisk Have' i Kolding består av bl.a. en krydder- og legeurtehage, en rosenhage, dufthagen, et veksthus samt områder, inspirert av Kina, Japan, Sydamerika, Nordamerika, Canada, Europa og Asia. På det nydelig beliggende Trapholt kan dere oppleve interessante utstillinger med moderne dansk billedkunst og møbeldesign samt samlinger med kunsthåndverk, keramikk og tekstil (19 km).

Utfluktsmål

I Egtved kan dere se Egtvedpigen som ble funnet i 1921 - et av Danmarks best bevarte bronsealderfunn. Et lite museum på stedet informerer om det sjeldne funnet og viser kopier av kisten og bekledningsgjenstandene hennes (36 km). LEGOLAND er bygget av Legoklosser og mer enn 50 aktiviteter sørger for fart, spenning og opplevelser! 'Den morsomste lekeplassen for hele familien' byr på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og mye, mye mer (55 km). Givskud er en kombinert løvepark og zoo. Her kjører dere rundt blant vilde dyr og kommer helt tett på både flodhest og løve (64 km). Fun Park Fyn i Aarup på Fyn byr på et vannland samt fornøyelser for hele familien. Når inngangen har blitt betalt kan alle fornøyelser benyttes fritt (66 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Frydenborg

Søk feriehus