Lei feriehus i Follerup - Book her

Feriehus i Follerup, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

Hold ferie i rolige og naturskjønne omgivelser - her kan man være seg selv, og allikevel tett på alt!

 

Gjestevurderinger fra Follerup

 
 

gjester har gitt Follerup en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Follerup ligger ca. 10 km bak Fredericia i et deilig, rolig og kupert naturområde med marker og grønne områder. I dette rekreative området hersker det fred og ro, åpne vidder og vakker og uspolert natur med bl.a. en fiskerik bekk og en sjø. Tett på Follerup finner dere nydelige badestrender, deilige naturområder, fritidsaktiviteter, byer slik som Fredericia (10 km), Vejle (17 km) og Kolding (26 km) og mange av Jyllands mest populære attraksjoner. Det er mulighet for å gjøre innkjøp av dagligvarer i området, og tett på byr de større byer på gode innkjøpsmuligheter, spisesteder og severdigheter.

 

Strande

Østerstrand i Fredericia er en sandstrand med badebro og Blått Flagg. Her er det fine muligheter for å windsurfe (11 km østpå). Hvidbjerg Strand er en god og barnevennlig sandstrand med Blått Flagg. Her finner dere dessuten en 27 m høy, fredet sanddyne som er den eneste østvendte sanddynen på Jylland. På toppen av sanddynen er det en flott utsikt over Trelde Næs og det ytterste av Vejle Fjord (13 km mot nordvest). Strandparken i Skærbæk byr på en fin, lang og hvit sandstrand med sandbunn og klart, rent og stille badevann. Stranden er skjermet av trær og anden beplantning. Strandparken ligger i et naturskjønt område med utsikt til Løverodde på den andre siden av Kolding Fjord (13 km mot sør).

Natur

Follerup er omgitt av et deilig og kupert landskap som består av eng og grønne områder med beplantning og trær. Den fiskerike Mølleå løper gjennom området Mølleådalen som ligger rett ved Follerup. I Mølleådalen finner dere også Møllesjøen og den nydelige, restaurerte Follerup Mølle. I den nærliggende Fuglsang Skog kan dere være heldige å få oppleve dådyr. I Hannerup Skov finnes det mange, vakre utsikter. Rett nordøst for Follerup ligger halvøyen Trelde Næs med deilig sandstrand, marker, eng og nydelige skogområder med et rikholdig dyreliv. Ytterst ved fyrtårnet ligger Troldeskoven med krokede trær, et stort anlegg med stier med mange forgreninger og mange utsiktspunkter med utsikt over Vejle Fjord (13 km).

Aktiviteter

Det er mange golfbaner til rådighet i området. Bl.a. byr Fredericia Golf Club på en nydelig, 18-hullers golfbane med sjøer og bekker og en av Danmarks lengste Par-3 baner med 9 huller (8 km). Det er tillatt å fiske i Mølleåen, i Møllesjøen, i Fredericia Havn, flere stedet langs kysten samt i Put & Take fiskesjøer i området. Dere kan også ta på havfiske på Lillebælt med fiskeskøyte fra havnen i Fredericia. Kystene på begge sider av Fredericia innbyr dessuten til bading, strandaktiviteter og vannsport som f.eks. surfing, dykning og seilas i kajakk og båt. Ønsker dere å bli skjemt bort, kan dere besøke Fredericia Kurbad og nyte en vitaliserende behandling i behagelige omgivelser. Madsbyparken i Fredericia er et rekreativt fritidsområde med bl.a. en stor, gratis lekeplass, en innhegning med klappedyr, en sjø med springvann, en golfbane, en historisk miniby og en mosjonssti.

Severdigheter

Gammelby Mølle er en 200 år gammel vannmølle i Mølleådalen ved Follerup. Opplev mølleriet, stuen med flotte malerier og museumsbutikken. Den fredede Børkop Vandmølle ligger idyllisk i naturskjønne omgivelser, og er bl.a. landskjent for gourmetrestauranten som har blitt innrettet på stedet. Vannmøllen er stadig i drift et par timer om uken, og her blir det solgt friskmalt mel og gryn på stedet. Her finnes også et lokalhistorisk museum som omfatter landbruksredskap og håndverksredskap fra gammel tid (10 km). Den gamle festningsbyen Fredericia er 350 år gammel. Byen ligger vakkert ut til Lillebælt og er omgitt av Nordeuropas best bevarte vollanlegg. Her finner dere også Danmarks største gratis lekeplass 'Madsby Legepark' (11 km). Vejle er en koselig handelsby med mange spennende butikker, gode spisesteder og kulturelle tilbud. Vartegnet til Vejle er en hvit vindmølle fra 1846 (17 km).

Utfluktsmål

På det vakkert beliggende museet Trapholt ved Kolding kan dere oppleve interessante utstillinger med moderne dansk billedkunst og møbeldesign. Museets samling av kunsthåndverk omfatter keramikk og tekstil. Keramikksamlingen hører blant landets største (21 km). Jellingstenene med runeinskripsjoner stammer fra vikingtiden og blir kalt for Danmarks dåpsattest (28 km). Egtvedpigen fant man i 1921 og det er et av Danmarks best bevarte bronsealderfunn. Et lite museum på stedet opplyser om det sjeldne funnet og viser kopier av kisten og bekledningsgjenstandene hennes (37 km). Givskud er en kombinert løvepark og zoo. Her kjører dere rundt blant ville dyr og kommer helt tett på både flodhest og løve (37 km). LEGOLAND er bygget av 50 mill. byggeklosser. Mer enn 50 aktiviteter sørger for fart, spending og opplevelser! 'Den morsomste lekeplass for hele familien' byr på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, ville indianere og mye, mye mer (43 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Follerup

Søk feriehus