Lei feriehus i Elvighøj - Book her

Feriehus i Elvighøj, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

Elvighøj ligger ved Drejens Odde på den nordlige del av Kolding Fjord, 10 km fra Kolding.

 

Gjestevurderinger fra Elvighøj

 
 

gjester har gitt Elvighøj en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Det lille sommerhusområdet ved Elvighøj ligger helt tett på fjorden i et naturskjønt område. Fra de fleste husene er det en flott utsikt over Kolding Fjord og Lillebælt. Det grønne, rolige og rekreative område henvender seg primært til lystfiskere og naturelskere. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer et par km fra området. I de nærliggende, større byer, Kolding (10 km) og Fredericia (27 km), finner du et stort utvalg av aktiviteter, kulturelle severdigheter, attraksjoner, butikker og spisesteder. Sommerhusområdet ved Elvighøj ligger naturskjønt ved skog og strand og med utsikt over Lillebælt.

 

Strande

Ved Elvighøj og Drejens Odde er det muligheter for å bade fra badebroen i det deilige vann. Ca. 12 km fra Elvighøj ligger Skærbæk Strand, som er en fin, hvit sandstrand med rent vann og sandbunn. Skærbæk Strand ligger i det naturskjønne område Strandparken, hvor du har en flott utsikt til Løverodde på den andre siden av fjorden.

Natur

Houens Odde er en tange mellom Gudsø Vig og Eltang Vig,nord for Elvighøj. Her kan du oppleve steile, skogkledde skråninger og flott utsikt over Kolding Fjord. Ved spissen av odden ligger to små øyer, Kidholmene, og her kan du oppleve et rikt fugleliv. I bunnen av Gudsø Vig er det 'rørskog' og her kan du ofte se svaner. Børup Skov ligger helt ned til stranden, kun få km fra Elvighøj, og her finner du også Hønneborg Slotsbanke, hvor det tidligere lå et kongelig slott. Stendrup Skovene på halvøya Stendrup, sør for Kolding, består av løvskog og bøkeskog. Her finnes også historiske fortidsminner som f.eks. langdysser og vollanlegg fra middelalderen. Solkærenge nord for Binderup er et stort engområde, hvor en del fugler raster om våren. Noen av landets flotteste bøkeskoger finnes omkring Skamlingsbanken - et vakkert naturområde, som med sine 113 m.o.h. er Sønderjyllands høyeste punkt. Herfra er det praktfull utsikt over Lillebælt til Fyn og landet mellem Kolding og Christiansfeld (18 km).

Aktiviteter

Det er gode fiskemuligheder utenfor Elvighøj, og i særdeleshet ved Drejens Odde. Det finnes også gode fiskesteder langs kysten og ved Fredericia Havn. Fra Skærbæk, 12 km fra Elvighøj, arrangeres havfisketurer med skøyte. Området har dessuten flere Put & Take fiskesjøer. Kolding Fjord er også særdeles velegnet til surfing, dykking og seiling i båt, kano eller kajakk. Det ligger 3 golfbaner i umiddelbar nærhet av Elvighøj. Avprøv f.eks. banene hos Birkemose Golf Club ved Kolding (7 km), Kolding Golf Club (11 km) eller Fredericia Golf Club (30 km). Slottssjøbadet i Kolding er et opplevelsesbad for barn og voksne. Badet kan bl.a. by på et stort vannland med rutsjebaner, springvann, spabad, sauna, romersk dampbad, mosjonsrum, solarier og helserum. Lekeparken i Kolding er et rekreativt område for både barn og voksne. Her kan du seile på den store sjø, kjøre i mooncars eller bare slappe av. De vakre naturområder med skog, vakre kyster og rikt fugleliv innbyr til vandre- og sykkelturer.

Severdigheter

På det vakkert beliggende museum Trapholt, 5 km vest for Elvighøj, kan du oppleve interessante utstillinger av moderne dansk billedkunst og møbeldesign. Museets samling av kunsthåndverk omfatter keramikk og tekstil. Keramikksamlingen er blant landets største. Besøk Kolding med de hyggelige gamle gater, grønne områder, gode shoppingmuligheter, museer, kunstgallerier, teater, atmosfærefylte torv med restauranter og kaféer, et rikt musikk- og natteliv, Slotssjøen og den mere end 700 år gamle kongeborg Koldinghus (10 km). Den vakre haven 'Geografisk Have' i Kolding består bl.a. av en krydder- og legeurtehage, en rosenhage, dufthagen, et væksthus samt områder, inspirert av Kina, Japan, Sør-Amerika, Nordamerika, Canada, Europa og Asia. Området er dessuten kjent for sine mange, flotte naturområder som f.eks. Skamlingsbanken, Stendrup Skovene og Solkærenge.

Utfluktsmål

Egtvedpiken blev funnet i 1921 og er en af Danmarks best bevarte bronsealderfunn. Et lille museum på stedet informerer om det sjeldne funn og viser kopier af hennes kiste og bekledningsgjenstander (25 km). Den gamle festningsbyen Fredericia er 350 år gammel. Byen ligger vakkert ut til Lillebælt og er omgitt av Nordeuropas best bevarte vollanlegg (27 km). Den fredede Børkop Vandmølle ligger idyllisk i naturskjønne omgivelser, og er bl.a. landskjent for den gourmetrestaurant, som er innrettet på stedet. Her finnes også et lokalhistorisk museum (36 km). Jellingestenene med deres runeinskripsjoner stammer fra vikingetiden og kalles Danmarks dåpsattest (43 km). LEGOLAND er bygget av 50 mio. byggeklosser. Her finnes masser av aktivitetsmuligheter for hele familien (45 km). Givskud er en kombinert løvepark og zoo. Her kjører du rundt blant de ville dyr og kommer helt tett på både flodhester og løver (51 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Elvighøj

Søk feriehus