Lei feriehus i Andkær Vig - Book her

Feriehus i Andkær Vig, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

Andkær Vig er et idyllisk ferieområde ved sørkysten av Vejle Fjord, få km fra Vejle.

 

Gjestevurderinger fra Andkær Vig

 
 

14 gjester har gitt Andkær Vig en gjennomsnittlig vurdering på 4,43 av 5 stjerner.

 

Eign

Strekningen langs Vejle Fjord veksler mellom kuperte områder med skog til fredede engarealer. Klynger av hyggelige sommerhusområder ligger langs kysten, og området ved Andkær Vig er et af de vakreste og mest hyggelige. Andkær vig er avskjermet mot øst av landtangen Holser Hage og omkranset av deilig natur med skog. Langs kysten finnes det flere gode badestrender. Beliggenheten nær Vejle (12 km) og Fredericia (20 km) gir gode muligheter for innkjøp.

 
Utsikt over Vejle Fjord fra feriehusområdet Andkær Vig Feriehusene i Andkær Vig ligger på en skråning med trær, like ved Vejle Fjord Den lange badebroen i feriehusområdet Andkær Vig ved Vejle Fjord Fin, liten sandstrand nede foran feriehusene i Andkær Vig
 

Strande

Ved Andkær Vig finnes det en deilig badestrand, men gå heller ikke glipp av Hvidbjerg Strand, ca. 10 km østover, hvor du finner Midt- og Sydøstjyllands eneste klittforekomst. Den 27 m høye klitt består av hvitt glimmersand og er fredet. Stranden er dessuten utrolig barnevennlig og vannet er helt rent.

Natur

Sellerup Skog omkranser Andkær Vig og mellom byen Andkær og Andkær Vig ligger Munkebjerg Strandskog. Det kuperte og frodige landskap langs fjorden kan oppleves på mange måter. Du kan vandre eller sykle langs en av de avmertede ruter og nyte den betagende utsikt, eller oppleve naturen til sjøs ombord på fiskeskjøyta Tenna II. Du har også mulighet for å ta med et gammelt veterantog gjennom det vakre landskap. Toget kjører gjennom den idylliske Grejsdal og ender i Vejle Ådal. Ca. 10 km sør for området ligger den fredede Rands Fjord, som er interessant på grunn av sitt rike plante- og fugleliv.

Aktiviteter

For lystfiskeren er det mulighet for fangst i Vejle Fjord, og især omkring Holtser Hage, en landtange, som avskjærmer Andkær Vig mot øst, finnes det gode fiskeplasser. Ved Trelde ligger også en god Put & Take fiskesjø. Den korte avstand til Vejle og Fredericia betyr masser av aktivitetsmuligheter. Ved begge byer finnes det deilige golfbaner, som kan udfordre rutinerte spillere såvel som begynnere. I Fredericia finnes det et utall sportslige aktiviteter, så som bowlingbane, klatrevegger, go-kart bane samt et tropisk badeland.

Severdigheter

Den fredede Børkop Vandmølle ligger idyllisk i naturskjønne omgivelser og er bl.a. landskjent for den gourmetrestaurant, som er innrettet på stedet. Vannmøllen er stadig i drift noen timer om uken, og det selges friskmalt mel og gryn på stedet. Det finnes også et lokalhistorisk museum, som omfatter landbruksredskaper og håndværksredskaper fra gammel tid (7 km). Nebbegård ved Rands Fjord er et af områdets gamle herregårder med eget vollsted fra Valdemar Atterdags tid omkring 1348 (10 km). Vejle er en vakker og hyggelig handelsby med mange spennende butikker, gode spisesteder og kulturelle tilbud. Vejles kjennetegn er en hvit vinnmølle fra 1846. Besøk evt. den Smidtske Gård (1799) som i dag fungerer som bymuseum, butikk og pub (12 km).

Utfluktsmål

Den gamle festningsbyen Fredericia er 350 år gammel. Byen ligger vakkert ut til Lillebælt og er omkranset av Nordeuropas best bevarte vollanlegg. Her finnes også Danmarks største gratis lekeplass 'Madsby Legepark' (20 km). Vest for Vejle finner du den lille byen Jelling, hvis kirkegård inneholder Nordeuropas mest fascinerende minnesmerker fra vikingetiden. Ved kirken står det to store runestener fra vikingetiden og innskripsjonene på disse betraktes i dag som Danmarks 'dåbsattest' (23 km). Egtvedpigen blev fundet i 1921 og er en af Danmarks best bevarte bronsealderfunn. Et museum på stedet informerer om det sjeldne funn og viser kopier av hennes kiste og bekledning (29 km). Givskud er en kombinert løvepark og zoo. Her kjører du rundt blant de ville dyr og kommer helt tett på både flodhester og løver. Dyreparken ligger ca. 31 km fra Andkær Vig. LEGOLAND, ca. 38 km fra Andkær Vig, er bygget af 50 mio. byggeklosser. Her finnes masser av aktivitetsmuligheter for hele familien.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Andkær Vig

Søk feriehus
 
  •  

   Andkær Vig Feriehus, Andkær Vig

   7 Omtaler


    

   Soveplasser: 4   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : no   •   100 m till vann
   Reg. nr.: 61-1012

    
   1 uke fra NOK 4827,-
    
  •  

   Andkær Vig Feriehus, Andkær Vig

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 4   •   Soverom: 1
   Husdyr tillatt : no   •   50 m till vann
   Reg. nr.: 61-1011

    
   1 uke fra NOK 12654,-