Lei feriehus i Amstrup - Book her

Feriehus i Amstrup, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

Amstrup er et rolig og familievennlig ferieområde ved Horsens Fjord.

 

Gjestevurderinger fra Amstrup

 
 

gjester har gitt Amstrup en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Landsbyen Amstrup ligger på nordsiden av Horsens Fjord, utenfor den landfaste øya Alrø, 10 km fra Odder og 24 km fra Horsens. Amstrup ligger sentralt i forhold til severdigheter, større byer samt deilige skoger og naturområder. Ved Amstrup finner du fred og ro i naturskjønne omgivelser. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i området, men for et større utvalg kan du besøke Odder eller Horsens.

 

Strande

Det er bademuligheter ved fjorden utenfor for Amstrup. Dessuten egner området seg godt til windsurfere. Har du lyst til å bade i Kattegat, kan du ta til Saksild eller Rude Strand, ca. 17 km fra Amstrup. Her finner du noen av den jyske østkysts beste badestrender. De brede, barnevennlige sandstrender, noen steder med badebro, innbyr til diverse strandaktiviteter og vandreturer.

Natur

De fredede Sondrup Bakker, tett ved Amstrup, er et naturområde med skiftevis åpent overdrev og tett skog. Her finnes et nettverk av avmerkede vandrestier. Øya Alrø er forbundet med fastlandet via en 1 km lang demning og her på øya finnes et helt spesielt fugleliv, som kan observeres fra et fugletårn. I den sørlige utkant av Århus ligger Marselisborgskogene, som virkelig er et naturskjønt område med mange sykkel- og vandrestier. Her har du også mulighed for å komme helt tett på bl.a. rådyr og villsvin - innenfor et lukket område.

Aktiviteter

Det finnes flere gode golfbaner i Østjylland. Den nærmeste er Odder Golfklubs baner, men banene i Århus og Skanderborg ligger også innenfor rekkevidde. Det er gode fiskemuligheter langs fjorden samt ved Egehoved, som er den sørligste spiss på Alrø. De mange vandrestier i naturområdene og skogene ved Amstrup gir mulighet for mange, deilige naturopplevelser.

Severdigheter

Området byr på mange historiske severdigheter, bl.a. kirker og ruiner av kirker, monumenter, minnesten og ruiner fra vikingetiden. Den gamle Gylling Mølle er i dag gjennomrenovert og fullt funktsjonsdyktig. Her maler man mel. (5 km) Den Økologiske Have ved Odder er Nordens største økologiske besøgshage. Hent inspirasjon i den store hage med temahager, dyr, korn og blomstermarker. (10 km) Områdets historie kan følges på Odder Egnsmuseum, hvor du kan bl.a. oppleve den fredede Odder Vand- og Dampmølle, en bondestue fra 1700-tallet og flere spennende utstillinger. (10 km)

Utfluktsmål

Fra Hov, 11 km nord for Amstrup, seiler fergen daglig til både Tunø og Samsø. Tunø har en vakker og avvekslende natur, et milt klima og en hyggelig, stemningsfylt landsby. Samsø byr på en enestående natur, fred, ro, idyll og mange aktivitetsmuligheter. Besøk Horsens, som ble ''Årets By'' i 2002. Horsens er alltid vært et besøk med sin naturskjønne plassering, sine mange kulturelle tilbud, Nordeuropas bredeste gågate, fjorden, Danmarks Industrimuseum, Horsens Museum og den hyggelige stemning (24 km). Moesgård Museum på herregården Moesgård rummer arkeologiske samlinger fra Danmark og den Persiske Gulf. Stedet ligger idyllisk og er omgitt av deilig skog, som fører helt ned til Århus Bugt. (27 km) Besøk Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gater med spennende butikker, de hyggelige gågater, den livlige atmosfære ved kaféene ved Vadestedet osv. (33 km)

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Amstrup

Søk feriehus