Lei feriehus in Årø - Book her

Feriehus in Årø, Sørøstjylland, Danmark til utleining!

Den lille, fredelige og idylliske øy Årø ligger ved Lillebælt - sør for utmunningen av Haderslev Fjord.

 

Gjestevurderinger fra Årø

 
 

4 gjester har gitt Årø en gjennomsnittlig vurdering på 4,25 av 5 stjerner.

 

Eign

En seiltur på kun 7 min. bringer deg fra Årøsund på fastlandet ut til det lille fergeleie på Årø. Øya er et yndet sted for naturelskere og lystfiskere, som ønsker en avslappende ferie med fred og ro. Landskapet er helt flatt på øya og byr på et rikt dyreliv. Årø by er et idyllisk landsbymiljø med stråtekte hus og idylliske, krokede gater. Landsbyen, den hyggelige og aktive fiskeri- og lystbåthavn, de gamle graver og langdysser fra steinalderen, stengjerdene, hulveiene, innkjøpsmulighedene, spisestedene samt de gode badestrender er alt sammen med til at gjøre Årø til et attraktivt feriemål.

 

Strande

På Årø finner du to gode badestrender. Den mest barnevennlige strand med lavt vann ligger på den sørlige del av øya, og den andre i lagunen tett på Årø havn. Det er gode forhold for brettseilere langs strendene.

Natur

Årø omfatter 1200 tdr. land og det høyeste punkt ligger kun 6 m over havets overflate. Det er mulig å gå de 10 km rundt øya. På tross av øyas størrelse finner du en utrolig avvekslende natur og et meget rikt plante- og dyreliv. Halvøya på Årøs østlige side, Årø Kalv, er et ca. 30 ha stort fuglereservat, som er åpent for interesserte uten for ynglesesongen. Her finnes ut over fuglelivet, også et rikt planteliv. Det vakre landskapet innbyr til lange vandreturer, og tar du turen langs øyas sørlige kyst kan du være heldig å oppleve marsvin tumle i vannet tett på kysten.

Aktiviteter

Årø er et meget yndet sted for lystfiskere. Det er mulig å fiske nesten overalt langs den 10 km lange kysten. Vann- og vinnforholdene omkring Årø gir også gode muligheter for windsurfing, enten du er øvet eller nybegynner. Kombinasjonen av både dype og lavt vann omkring øya, gir også mulighet for store dykkeropplevelser for dykkere på alle erfaringsnivåer.

Severdigheter

Nyt en tur gjennom det idylliske bymiljø. De smale gater, stråtekte hus, stengjerdene, hulveiene og de mange oldtidsminner vidner om øyas beboelser gjennem mange perioder. Fra Årø kan du nå Jylland med ferge på kun 7 min. og f.eks. besøke den vakre, gamle kjøpstad Haderslev, og gå en tur i den fasinerende gamle bydel med domkirken eller handle i en av Danmarks hyggeligste gågater (16 km).

Utfluktsmål

Sør for Haderslev ligger Haderslev Tunneldal, som innerholder bl.a. Tunneldalen, Pamhule Skov og Haderslev Dyrehave. Haderslev Dyrehave er et 100 ha stort flott, kupert område med skog, åpne gressletter og enger. Her lever ca. 100 dådyr. Den flotte Pamhuse Skov er en ca. 300 ha stor skog med et rikt dyreliv og mange bakker og skrenter. I Tunneldalen finnes 4 avmerkede vandreruter samt et utall stier, som gir mulighet for å oppleve den enestående naturen til fots eller på sykkel. LEGOLAND, ca. 86 km fra Årø, er bygget av 50 mio. byggeklosser. Her finnes masser av aktivitetsmuligheter for hele familien.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus in Årø

Søk feriehus