Lei feriehus i Vejby Strand - Book her

Feriehus i Vejby Strand, Sjælland, Danmark til utleining!

Vejby Strand er et hyggelig, naturskjønt feriehusområde tett på Nordsjællands kilometerlange, deilige strand.

 

Gjestevurderinger fra Vejby Strand

 
 

15 gjester har gitt Vejby Strand en gjennomsnittlig vurdering på 4,40 av 5 stjerner.

 

Eign

Det skjønne ferieområdet Vejby Strand ligger 49 m over havet og er dermed det høyeste punkt på Sjællands kyst. Feriehusområdet ligger rett mellom de gamle feriebyene Rågeleje og Tisvilde i et nydelig, kupert område med hav, høye skrenter, hede og grønne områder som Tibirke Bakker og Heatherhill. I disse fredelige naturomgivelsene kan dere slappe av, bade, surfe, fiske, gå tur og nyte den friske luften. Om kvelden kan dere nyte den nydelige solnedgangen på stranden eller på de fredede Heatherhill-bakker. Det er gode innkjøpsmuligheter på eignen og kort avstand til severdigheter, fornøyelser og større feriebyer. De nærmeste større handelsbyer er Helsinge (12 km), Gilleleje (13 km) og Frederiksværk (17 km).

 

Strande

Den lange, nydelige badestranden med fint sand og klart vann er avskjermet av en høy skrent. Stranden har fått tildelt Blått Flagg. Flere steder langs stranden pynter små, hyggelige strandhus i klare farger. Stranden ligger mot nordvest og ligger relativt ubeskyttet ut til Kattegat. Derfor er det også gode forhold for wind- og kitesurfere her.

Natur

Heatherhill ligger rett ved Vejby Strand og er et stort, fredet, bakket og veldig naturskjønt område, som går helt ned til Kattegat. Hovedparten av Heatherhill er dekket med hede og lyngplanter og sauene går fritt rundt på de lyngkledde bakkene. De markante bakkene og dalene innbyder til vandreturer. Tibirke Bakker er et deilig, fredet naturområde med lyngkledde bakker. Fra et utsiktspunkt i området kan dere se Arresø, Kattegat og Grib Skov (7 km). Grib Skov er en av de største skogene i Danmark. Her er det et utall merkede tur- og sykkelruter samt mange smukke og historiske steder. Ved Grib Skov ligger også Esrum Sø, smukt omgitt av uberørt landskap med skog og mark. Her kan dere bade, seile og se på fugler i fuglereservatet (22 km). Arresø er med sine 40 km2 Danmarks største sjø. Her er det gode muligheter for vandre- og sykkelturer langs sjøen. En sykkeltur rundt sjøen er 50 km lang. Det er også mulig å ta en hyggelig seiltur på sjøen (23 km).

Aktiviteter

Lystfiskere kan kaste snøren ut fra kysten ved Vejby Strand, der man kan fange flatfisk og ålekvabbe. De høye skråningene og de gunstige vindforholdene gjør Vejby Strand til et attraktivt sted for paragliders. Vindforholdene gir også windsurfere gode betingelser helt fra Lynæs i vest til Helsingør i øst. Det finnes et utall golfbaner i Nordsjælland og dere kan eksempelvis prøve banene hos Asserbo Golf Klub ved Frederiksværk, Helsinge Golfklub og Gilleleje Golfklub. Den deilige naturen innbyr også til vandreturer.

Severdigheter

Ta evt. på rundtur på Smidstrup-Farmen; en gård med alle danske bondegårdsdyr (8 km). Helsinge er en aktiv og hyggelig handelsby med severdigheter, museer, gågate, springvann, butikker og spisesteder (12 km). Besøk den sjarmerende fiskerby Gilleleje med den gamle bydelen, små fiskerhus og en stemningsfull havn (13 km).

Utfluktsmål

På Tegners Museum og Statuepark ved Dronningmølle er billedhuggeren Tegners skulpturer av gips og marmor utstilt. I hede- og lynglandskapet uten for museet kan dere se rundt 25 bronseskulpturer i landskapet (21 km). Det gamle cistercienserkloster Esrum Kloster ved Esrum Sø har en nydelig klosterhage og et lite klosterapotek (27 km). Ta på slottstur i Nordsjælland og opplev Frederiksborg Slott som med tårn og spir har et eventyraktig utseende (24 km) og Fredensborg Slott, som er Dronning Margrethes sommerresidens (29 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygningene og den nydelige, gamle parken danner en spennende ramme rundt kunsten (38 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund er innredet med galleri, utstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbildavdeling, bibliotekrom og kafé (40 km). Opplev hovedstaden København med levende kulturliv, museer, musikk, teater, gallerier, attraksjoner, fornøyelser og Europas lengste gågate Strøget (60 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

4 Feriehus i Vejby Strand

Søk feriehus