Lei feriehus i Tureby, Køge - Book her

Feriehus i Tureby, Køge, Sjælland, Danmark til utleining!

Her kan dere holde ferie i rolige, rekreative og hyggelige omgivelser, og samtidig være tett på Sjællands mange severdigheter.

 

Gjestevurderinger fra Tureby, Køge

 
 

gjester har gitt Tureby, Køge en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Tureby ligger på den østlige delen av Sjælland, ca. 12 km sørvest for Køge. Den lille landsbyen er omgitt av nyplantet skog, marker, en innsjø med bålplass samt Herregården Turebyholm. Det er ca. 15 til kysten og den gode badestranden ved Strøby Egede. Området omkring Tureby henvender seg fortrinnsvis til naturelskere, som ønsker fred, ro og frisk luft, samt personer med interesse for historiske severdigheter. Langs de snvingete veiene i området kan dere bl.a. oppleve kupert natur, daler, små, idylliske landsbyer, middelalderkirker, den enestående Stevns Klint og den gamle bronsealderhøyde Lammehøj i landsbyen Varpelev. Det er mulighet for å kjøpe inn dagligvarer i området, og 12 km herfra byr Køge på gode innkjøpsmuligheter, spisesteder, aktivitetsmuligheter og severdigheter.

 

Strande

Det er ingen badestrand i umiddelbar nærhet av Tureby, men dere finner en fin sandstrand med godt badevann hele veien mellom Strøby Egede (15 km) og Køge (12 km). Stranden ved Strøby Ladeplads (18 km) er også en god sandstrand med deilig badevann. Det er stein ved vannkanten, men en badebro gir mulighet for å komme utenom steinene og ut til sandbunnen.

Natur

Tureby er omgitt av en nyplantet skog, landbruksarealer, og dalen Tryggevælde Ådal med engområder og oldtidsminner. I dalen kan dere se sjeldne planter om sommeren, ynglende vadefugler og gressende kyr. Bak Strøby Egede ligger den lille, hyggelige skogen Pram-Skov, Vallø Slot og dets store skogsområder, og de naturskjønne skoger innbyr til sykkel- og vandreturer. Litt sør for Strøby Egede, ute ved kysten, ligger Gjorslev Bøgeskov, som er en variert gammel bøkeskov med bl.a. 55 gravhøyder og et utall gode vandrestier. Ca. 10 km sør for området starter den 15 km lange Stevns Klint, som rager mere end 40 meter opp fra kysten med sine kritthvite krittklinter. Opplev den bemerkelsesverdige klint fra utsiktspunktene eller kysten ved Højerum, Boesdal Kalkbrud eller Holtug Kridtbrud.

Aktiviteter

For golfspillere er det gode muligheter i området. I Køge Golfklub, 10 km mot nord, kan dere spille på den deilige 18-hullers banen med bl.a. trær og innsjøer. Rønnede Golfklub, 21 km mot sør, byr på en vakker og spennende golfbane med 18 utfordrende huller. Det er gode fiskemuligheter langs kysten, på havet eller i Tryggevælde Å, som renner bakenfor Strøby Egede og munner ut nord for byen. Den rolige og meget naturskjønne natur med bl.a. Stevns Klint innbyr til sykkel-, vandre- og rideturer.

Severdigheter

Den vakre, restaurerte herregården Turebyholm hører under godset Bregentved, og har en usedvanlig velbevart rokokko hovedbygning. Herregården er omgitt av marker, alléer og levende gjerder. Besøk Køge, som bl.a. kan by på en hyggelig, gammel bydel med vakre hus fra 1600-tallet, en stemningsfylt lystbåthavn, museene Køge Skitsesamling, Køge Museum og Køge Legetøjs Museum, en flott kirke, gågate, torgdager og gode spisesteder (12 km). Det majestetiske Vallø Slot er en renessansebygning fra 1580'erne med 2 flotte tårn. Slottet er omgitt av en vakker herregårdshage, som igjen er omkranset av vittstrakte skoger og åpne marker. Det er offentlig adgang til parken og gårdsplassen (15 km).

Utfluktsmål

I Magleby finner du en kjempestor jettestue fra bronsealderen (23 km). Bonbonland i Holme Olstrup har mere end 60 forlystelser for hele familien - til vanns, til lands og i luften. Prøv f.eks. 'Hundeprutte-rutschebanen', 'Vandrotten', 'Den Skøre Skildpadde', 'Bæverrafting', 'Tarzan-stien' eller noen av de andre, spennende aktiviteter (29 km). Gå ikke glipp av Stevns største severdighet; den 15 kilometer lange og opp til 41 meter høye krittklint Stevns Klint. 'Flagbanken' er klintens mest dramatiske punkt med en enestående utsikt, og ligger ved Stevns Natur Center. Dessuten er den gamle kirken ved Højerup, som ligger helt ute ved klinten, vært et besøk (ca. 30 km). Hovedstaden København byr på et levende kulturliv, museer, musikk, teatre, gallerier, forlystelser og Europas lengste gågate 'Strøget' samt attrasjoner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelene, København Zoo og meget mere (57 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Feriehus i Tureby, Køge

Søk feriehus