Lei feriehus i Tikøb - Book her

Feriehus i Tikøb, Sjælland, Danmark til utleining!

Tikøb ligger i Nordsjælland - mellom Helsingør og den 'uberørte' Esrum Sø.

 

Gjestevurderinger fra Tikøb

 
 

7 gjester har gitt Tikøb en gjennomsnittlig vurdering på 3,86 av 5 stjerner.

 

Eign

Nordsjælland er et sannt ferieeldorado. Fra Tikøb er det ikke langt til hverken Esrum Sø (ca. 4 km) eller til byen Helsingør (ca. 13 km) med de tallrike butikkene. Området byr på severdigheter, aktivitetstilbud, en fergeforbindelse til Sverige og de herlige strandene langs Øresund. Tikøb er en liten,levende og aktiv landsby med forretninger, en kirke og et museum. Nyt en avslappende ferie blandt den vennlige lokalbefolkningen, eller ta en liten tur til Sverige - turen med fergen fra Helsingør til Helsingborg tar bare 20 minutter.

 

Strande

Øresunds strender befinner seg i ca. 12 kilometers avstand fra Tikøb. Stranden ved Ålsgårde er en liten, hvit sandstrand med en badebro, og den deilige stranden med det veldig fine sandet ved Hornbæk er på grunn av den lave vanndybden veldig barnevennlig. Desuten har stranden høye klitter, det Blå Flagget og livreddere i højsesongen. Strandaktiviteter som vannsykling, beachvolley og windsurfing er veldig populære her. Hornbæk Havn ligger bak stranden, og molene sørger for, at det bare er fint sand på stranden. De kan også bade i Esrum Sø. Ved Fredensborg (ca. 15 km) finner De f.eks. et godt badested i nærheten av Fredensborg Slot, som er sommerresidens for den danske Dronning Margrethe og hjem for Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary.

Natur

I det bakkete, varierte landskapet rundt Tikøb ligger det 2 store sjøer. Arresø, som med de 40 km2 sine er Danmarks største sjø, og Esrum Sø ligger i et landskap, som er omgitt av skog. Gribskov, Danmarks største bladfellende skog, ligger ved Esrum Sø. Landskabet rundt Hornbæk (ca. 8 km) er preget av sjø, mark, skog og hav. Det kuperte terrenget har flere gode utsiktspunkter. Her ligger også Hornbæk Plantage, som har et rikt dyre- og planteliv og mange merkede vandre- og sykkelruter. Tibirke Bakker (ca. 25 km) er et herlig, fredet naturområde med lyngkledde bakker. Fra et utsiktspunkt i området er det en flott utsikt over Arresø, Gribskov og en bit av Roskilde fjord.

Aktiviteter

I området er det mulig å spille minigolf og tennis, ride, windsurfe, kjøre hestevogn eller veterantog og spille beachvolley. 6 av Danmarks beste golfbaner ligger i Nordsjælland. I Tikøb er det en golfbane med 9 huller til rådighet. Asserbo Golfklub (ca. 33 km) er en av de eldste og beste i Danmark og ligger i et praktfullt naturområde ved Arrenakke Bakke. Her er det utfordringer for både nybegynnere og øvede. Det er gode fiskemuligheter fra kysten, i Put & Take fiskesjøer, fra leiet jolle eller på havet fra en kutter og selvfølgelig i Esrum Sø. Ved Rågeleje (ca. 26 km) finner De Heatherhill, som med de høye skråningene sine og gunstige vinnforhold er et attraktivt sted for paragliders. Vindforholdene gjør også området velegnet til windsurfing.

Severdigheter

Tikøb Frysehus (ca. 3 km) er et lite museum, som viser, hvordan man i tidligere tider klarte seg uten kjøleskap og fryser, og som også forteller en historie om Tikøbs fortid. Ca. 5 km fra Tikøb ligger det gamle cistercienserkloster Esrum Kloster fra 1151 midt i et uberørt skog- og marklandskap. I klosterbygningene er det forskjellige utstillinger, og i den deilige klosterhagen finnes det et stort antall urter. Også ruinene av Gurre Slot er verdt et besøk (ca. 7 km). Her blir fortiden levende og om natten siger man, at det spøker. Hornbæk Kunstmuseum (ca. 8 km) er et kulturelt møtested med skiftende kunstutstillinger. På Rudolf Tegners Museum ved Dronningmølle er det utstillet skulpturer av gips og marmor, laget av billedhuggeren Tegner (ca. 11 km). I Dronningmølle finner De også Munkeruphus, et utstillingssted med kunst, kunsthåndverk, design og arkitektur.

Utfluktsmål

'Hammermøllen og Turbinehuset' i Hellebæk (ca. 12 km) er en restaurert mølle, som i dag virker som museum. Inntil 1870 ble det her laget gevær- og pistolløp. Besøk også Fredensborg Slot og ta evt. del i en rundvisning (ca. 15 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygningene og den vakre gamle parken danner en spennende ramme om kunsten (ca. 15 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund (ca. 27 km) er innrettet med galleri, utstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbildeavdeling, bibliotek og kafé. Besøk hovedstaden København med det levende kulturliv, museer, musikk, teatre, gallerier, forlystelser og Europas lengste gågate 'Strøget' og attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelene og København Zoo (49 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

1 Feriehus i Tikøb

Søk feriehus
 
  •  Kategori

   ?

    

   Tikøb Feriehus, Tikøb

   Reg. nr.: 93-5210

   6000 m till vann

   Soveplasser: 5

   Soverom: 3