Lei feriehus i Svallerup Strand - Book her

Feriehus i Svallerup Strand, Sjælland, Danmark til utleining!

Svallerup Strand ligger i den idylliske Jammerland Bugt på Vestsjælland.

 

Gjestevurderinger fra Svallerup Strand

 
 

gjester har gitt Svallerup Strand en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Ferieområdet ved Svallerup Strand er omgitt av hav og deilig natur, og ligger ca. 11 km nord for Gørlev og ca. 12 km syd for Kalundborg på Vestsjælland. Et deilig feriemål for bl.a. lystfiskere og naturelskere. I en avstand på ca. 10 km ligger Danmarks 4. største sjø Tissø. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i området. I Kalundborg finner De et spennende havnemiljø, en ganske særlig middelalderbydel, mange utstillinger, restauranter og forretninger.

 

Strande

Svallerup Strand er en barnevennlig badestrand med grovkornet sand. Stranden ved Bjerge (ca. 5 km) er delt i Bjerge Sydstrand og Bjerge Nordstrand. Begge har en skjøn sandstrand med klart vann og Blått Flagg. Især Bjerge Sydstrand er veldig barnevennlig, da det ikke er så mye strøm her, og vannet bare langsomt bliver dypere. Ved ebbe opstår det små sandbanker, som nesten når stranden. I den sydlige delen ved Bjerge Sydstrand finner De en beachvolleybane og en lekeplass. Ut over å bade, spille beachvolley, vandre eller lage andre strandaktiviteter er det her også gode muligheter for å surfe, seile og fiske.

Natur

Svallerup Strand er omgitt av skog og fredede arealer. Søen Tissø er med et areal på 13 km2 Danmarks 4. største. Mot vest blir naturen preget av marker og et flatt morenelandskap og mot øst av høyt liggende, bakkede og varierte landskaper. Området har et rikt fugleliv. Halvøen Røsnæs er et skjønt, attraktivt naturområde vest for Kalundborg (ca. 23 km).

Aktiviteter

I bekken 'Halleby Å' og i kanalen 'Sukkerkanalen', som begge løper fra sjøen Tissø til stranden ved Bjerge, finnes det gode muligheter for fiskeri. Desuten er det mange gode fiskespots ved kysten, bl.a. er skrenten Bjerge Klint et yndet sted, især ved lavvann. I sjøen Tissø kan De fange ferskvannsfisk. I nærheten av Svallerup Strand finnes det flere golfbaner. De nærmeste er golfklubbene i Kalundborg (ca. 19 km), Korsør (ca. 46 km) og Sorø (ca. 46 km). Området med den lange, gode stranden innbyr til forskjellige former for aktiviteter på stranden og på vannet.

Severdigheter

Svallerup Kirke ble bygget i det 12. århundrede i romersk stil. Bemerk tiendeskuret, øst for kirken, hvor tiende, som bønderne hvert år skulle avlevere til herremennene, ble oppbevart. Rundt landsbyen Bjerge (ca. 5 km) finnes det flere jettestuer, bl.a. Regnarshøj ved Bjerge by og Rævehøj, hvorifra De har en praktfull utsikt over Storebælt. Besøk den levende handelsbyen Kalundborg (ca. 12 km) med dens interessante havnemiljø og den enestående gamle middelalderbydel med smale gater og velbevarte bindingsverkshus, den eneste kirken i Danmark med fem spir, mange utstillinger, den fascinerende bymitten og Kalundborgs Museum. Det allsidige landbrugsmuseum Fløjgården (ca. 15 km) rummer bl.a. en stor privat samling av landbruksmaskiner fra tiden mellom 1850-1950, i alt ca. 2000 effekter. Gårdens tunge, belgiske trekkhesterase tjener ved særlige leiligheter som arbeidshester spennt for gamle vogner og redskaper.

Utfluktsmål

Minnestenene i Mullerup Mose (ca. 17 km) indikerer stederne, der funn fra steinalderens jegere og fiskere laget om på Danmarks historie. På halvøyen Reersø ligger det interessante, lille Reersø Museum, en avtektsbolig fra det 18. århundrede (ca. 18 km). Ta eventuelt en tur med fergen fra Havnsø (ca. 29 km) til øyen Sejerø med Danmarks mildeste klima, et bakket landskap, mange små badestrander og flere jettestuer og en bautastein. Birkegårdens Haver ved Tågerup (ca. 32 km) er en fryd for øyet. Opplev en engelsk, japansk og dansk hage og en dyrefoll med tamme dyr. I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs (ca. 48 km) kan De oppleve 600 dyr av 100 forskjellige arter. Sommerland Sjælland kan by på mer enn 60 aktiviteter for hele familien, akkurat som De også her finner Sjællands største vannland (ca. 64 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Feriehus i Svallerup Strand

Søk feriehus