Lei feriehus i Strøby Egede - Book her

Feriehus i Strøby Egede, Sjælland, Danmark til utleining!

Strøby Egede er et hyggelig sommerhusområde og en deilig badeby på Sjællands østkyst.

 

Gjestevurderinger fra Strøby Egede

 
 

5 gjester har gitt Strøby Egede en gjennomsnittlig vurdering på 4,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Strøby Egede ligger i Køge Bugt, få km sør om Køge, og er omgitt av strand, skog og ådal. Området er rikt på severdigheter, så som spennende kystlinjer, deilig natur, slott, godser, idylliske små lystbåthavner og et rikt kunstnerisk liv. Det er innkjøpsmuligheter og spisesteder i området, og den nærmeste større byen er Køge, som ligger 8 km mot nord.

 

Strande

Det er fin sandstrand med godt badevann hele veien fra Strøby Egede og inn til Køge.

Natur

Tryggevælde å løper bak byen og munner ut i Køge Bugt rett nord for Strøby Egede. Bak byen ligger også den lille skogen Pram-Skov. Vallø Slot og de tilhørende, store skogområdene ligger tett på byen, og de naturskjønne skogene innbyr til sykkel- og vandreturer. Litt syd for Strøby Egede, ute ved kysten, ligger Gjorslev Bøgeskov, som er en variert gammel bøkeskog med bl.a. 55 gravhøyer og et utall av gode vandrestier. Ca. 10 km syd for området starter den 15 km lange Stevns Klint, som med de kritthvite krittklintene sine strekker seg mer enn 40 meter opp fra kysten. Opplev den bemerkelsesverdige klinten fra utsiktspunktene eller kysten ved Højerum, Boesdal Kalkbrud eller Holtug Kridtbrud. Fra Rødvig til Boesdal kan De spasere langs stranden. Ved Holtug Kridtbrud finnes en rekke sjeldne planter.

Aktiviteter

Det er virkelig gode fiskemuligheter i området bl.a. langs kysten, på havet eller i Tryggevælde Å, som løper rett bak Strøby Egede og munner ut like nord for byen. Det finnes mange golfbaner i området, bl.a. ved Køge Golf Klub (8 km), Herfølge (9 km) og Skovbo Golfklub ved Borup (26 km). Den deilige, lange stranden, de vakre skogene og den øvrige naturen med bl.a. Stevns Klint innbyr til sykkel-, vandre- og rideturer.

Severdigheter

Besøk Køge, som kan by på en hyggelig, gammel bydel med vakre hus fra 1600-tallet, en stemningsfyllt lystbåthavn, museene Køge Skitsesamling, Køge Museum og Køge Legetøjs Museum, en flott kirke, gågate, torgedager og gode spisesteder (8 km). I Magleby finner De en kjempestor jettestue fra bronsealderen (11 km). Gjorslev Slot er bygget av kalkstein fra Stevns Klint. Slottet er omgitt av vollgrav og en flott park i engelsk stil med en sjø. Det er mulig å få en rundvisning på slottet. Gå ikke glipp av Stevns største severdighet; den 15 kilometer lange og opp til 41 meter høye krittklinten Stevns Klint. ''Flagbanken'' er klintens mest dramatiske punkt med en enestående utsikt, og ligger ved Stevns Natur Center. Desuten er den gamle kirken ved Højerup, som ligger helt ute ved klinten, verdt et besøk (ca. 20 km).

Utfluktsmål

Rødvig er en hyggelig havneby med både fiskerihavn og lystbåthavn og det interessante Rødvig Skibsmotormuseum (22 km). Hovedstaden København med levende kulturliv, museer, musikk, teatre, gallerier, fornøyelser og Europas lengste gågate ''Strøget'' samt attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelene, København Zoo og mye mer ligger 37 km fra Strøby Egede. Bonbonland i Holme Olstrup har mer enn 70 aktiviteter for hele familien - til vanns, til lands og i luften (45 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

2 Feriehus i Strøby Egede

Søk feriehus
 
  •  Kategori

   ?

    

   Strøby Egede Feriehus, Strøby Egede

   Reg. nr.: 92-8007

   250 m till vann

   Soveplasser: 5

   Soverom: 2