Lei feriehus i Stavreby - Book her

Feriehus i Stavreby, Sjælland, Danmark til utleining!

Stavreby er et fredelig og flott beliggende ferieområde på det sydlige Sjælland

 

Gjestevurderinger fra Stavreby

 
 

gjester har gitt Stavreby en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Feriehusene ved Stavreby på Jungshoved ligger i et stille og idyllisk område, helt ut til Fakse Bugt på det sydøstlige Sjælland. Bak kysten er naturen preget av marker og grønne områder. De høye trærne skjermer av tomtene og gir både ly og privatliv. Margueritruten går rett gjennom den naturskjønne Stavreby. 2 km fra ferieområdet finner dere den lille, koselige Stavreby Bådehavn med fiskerbåter, joller og større båter. I Stavreby får dere frisk havluft, fred og ro. Dere bor i midt i naturen og er allikevel tett på aktiviteter og severdigheter. Man kan handle inn dagligvarer i Jungshoved by som ligger 4 km fra Stavreby. I Præstø (14 km) er det butikker og spisesteder. 100 km borte byr København på storbystemning, severdigheter og fornøyelser for hele familien.

 

Strande

Det gror gress helt ned til vannkanten i Stavreby, men det er mulig å bade her. Det er mange små, fine badestrender både nord og sør for Stavreby, men dersom dere gjerne vil bade på en deilig, bred og hvit sandstrand med klitter og nydelig badevann, kan dere ta til halvøya Feddet, som ligger ca. 25 km nordover.

Natur

Stavreby er omgitt av Fakse Bugt og marker og grønne områder. Ved Bønsvig, 4 km nordover ligger det en liten, hyggelig skog med bl.a. en kjent gravhøy. Feddet, en 5 km lang halvøy som strekker seg gjennom Præstø Fjord, har en veldig vekslende natur. Det fredede hedeområdet med klitter og strandeng har dessuten et rikt fugleliv som man kan se på fra et fugletårn. Både Præstø Fjord og den lille øya Maderne og Feddet er fuglebeskyttelsesområder (28 km). Besøk evt. de spektakulære klintene Møns Klint (48 km mot sydøst) og Stevns Klint (58 km mot nord), og bli bergtatt av den imponerende utsikten.

Aktiviteter

Den nydelige og fredelige naturen rundt Stavreby innbyr til vandre- og sykkelturer i det grønne. Ta evt. på en seiltur på Præstø Fjord med turbåten Fjordkaperen som seiler fra Præstø til Fed Havn på Feddet. Lystfiskere kan kaste ut snøren i Fakse Bug fra kysten eller besøke en av Put & Take fiskesjøene på Sydsjælland. Golfspillere kan prøve en 18-hullers parkbane med sjøer og bekker hos Sydsjællands Golfklub (28 km). Dessuten ligger både Falster Golfklub og Møns Golfklub i kort kjøreavstand fra Stavreby.

Severdigheter

Ved Bønsvig, 4 km mot nord, kan dere se gravhøyen 'Svend Gønges Hule'. Den lille jettestua har fått navnet sitt etter Gøngehøvdingen, som sies å ha gjemt seg her i 1600-tallet. På herregården Nysø ved Præstø kan dere se skulptursamlingen 'Thorvaldsens Samling' (14 km). Præstø er en sjarmerende, gammel handelsby. Her finner dere bl.a. butikker, hyggelige spisesteder og kunsthåndverkere (14 km). Besøk Kalvehave Labyrintpark, som utfordrer både barn og voksne som våger seg inn i labyrinten (21 km).

Utfluktsmål

Handelsbyen Vordingborg byr på mange severdigheter og fritidstilbud. Byens vartegn er Gåsetårnet som hører til en av Danmarks største slottsruiner fra middelalderen (25 km). Geomuseum Fakse utstiller mer enn 500 forskjellige fossiler. Fakse Kalkbrud er 45 m dypt, og her kan dere finne fossiler av f.eks. hai og krokodille som har levd her for millioner av år siden (33 km). Bonbonland i Holme-Olstrup byr på mer enn 70 aktiviteter for hele familien, bl.a. berg- og dalbanen 'Vildsvinet', raftingbane, karuseller, sirkus, barneteater, sjørøversjø og mye mer (45 km). Kom helt tett på de ville dyrene i Knuthenborg Safaripark ved Bandholm på Lolland. Her lever dyrene i naturlige omgivelser - rett rundt bilene (85 km). Besøk også hovedstaden København med storbyatmosfære, severdigheter, attraksjoner, kultur og uovertrufne innkjøpsmuligheter (100 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Feriehus i Stavreby

Søk feriehus