Lei feriehus i St. Havelse Strand - Book her

Feriehus i St. Havelse Strand, Sjælland, Danmark til utleining!

St. Havelse Strand byr på herlige naturopplevelser direkte ved den skjønne Roskilde Fjord på Sjælland.

 

Gjestevurderinger fra St. Havelse Strand

 
 

gjester har gitt St. Havelse Strand en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Ferieområdet er karakterisert av enger, våtområder, fjord, tanger, strand, bukter, sjøer og bekker. Sommerhusområdet ligger bare få meter fra Roskilde Fjord og bare ca. 3 km fra Arresjø, Danmarks største sjø. Her finner De alt, hva hjertet kan begjære. Gled Dem til Kattegats rene strander, naturopplevelser ved Roskilde Fjord, fritidsaktiviteter i den friske luften, samtaler med interessante kunstnere i området og besøk på spennende museer, f.eks. i byen Frederiksværk (7 km), der De også finner gode innkjøpsmuligheter. Det er også mulig å kjøpe dagligvarer i området rundt St. Havelse Strand.

 

Strande

Sommerhusområdet ligger bare få meter fra fjorden, men hvis De gjerne vil bade i havet, kan Liseleje Strand anbefales. Den skjønne, barnevennlige stranden ved Liseleje, som ligger ca. 12 km fra St. Havelse Strand, er en av Danmarks beste Kattegatstrander. Stranden har Blått Flagg, fint sand, klitter og livreddere i sommersesongen. Det er virkelig bra betingelser her for windsurfere. Hvis De vil bade i Roskilde Fjord, så kan De velge Marbæk Strandpark (16 km), som har sandbunn og lavt vann, og der De også kan spille beachvolley.

Natur

Langs med sjøen Arresjø er det gode muligheter for vandre- og sykkelturer. En sykkeltur rundt sjøen er 50 km lang. Desuten er det mulig å ta en hyggelig seiltur på sjøen med MS Frederikke (3 km). Fra den merkede vandrestien Bakkestien, som byr på bakker, skråninger, skog og strand, har De flott utsikt over Frederiksværk og Roskilde Fjord (7 km). Tibirke Bakker er et herlig, fredet naturområde med lyngkledde bakker. Fra et utsiktspunkt i området er det en herlig utsikt over Arresjø, Gribskog og en bit av Roskilde fjord (20 km). Gribskog er med sine ca. 5600 ha en av Danmarks største skoger. Her finnes det et utall av merkede vandre- og sykkelruter og flere vakre og historiske steder (34 km). Ved Gribskog ligger også Esrum Sø, vakkert omgitt av et uberørt landskap med skog og eng. Her kan De bade, seile og studere fugler i fuglereservatet.

Aktiviteter

Lei en sykkel i Frederiksværk (7 km) og ta på en sykkeltur på vandre- og sykkelstien Fjordstien langs Roskilde Fjord. Fjordstien går fra Hundested over Frederiksværk, Frederikssund og Jyllinge til Roskilde, og derifra kan De komme videre til Holbæk og Rørvig. For lystfiskere er det gode fiskeplasser langs hele Nordsjællands kyst, og bare ca. 5 km fra sommerhusområdet står Put & Take fiskesjøen ''Hagelsegård Ørredfiskeri'' til rådighet. Roskilde Fjord egner seg også bra til fiskeri, og f.eks. kan stedet nord for Kronprins Frederiks Bro anbefales (14 km). Golfspillere kan besøke Asserbo Golfklub og en av de eldste og beste golfbaner i Danmark, som ligger i et herlig naturområde ved Arrenakke Bakke (9 km). Ta evt. på kanotur på kanalen, som forbinner Roskilde Fjord med Arresjø. Kanoer kan De leie hos Frederiksværk Camping eller på vandrehjemmet.

Severdigheter

I nærheten av sommerhusområdet finnes det et utall av gallerier, atelieer og kunsthåndverksteder, der De kan beundre malerier, glasskunst og kunstneriske metallarbeider. Bare ca. 6 km fra St. Havelse Strand ligger det praktfulle, kulturhistoriske Arresjødal Slot i den deilige skogen med samme navnet. Men slottet kan De bare se utefra. Besøk Frederiksværk med de mange forretninger, restauranter og museer (7 km). Bymuseet, som kan berette om lokalhistorien, kan anbefales. Dronningholm Slotsruin er også verdt et besøk. Her kan De beundre det engang så kraftige borganlegget med vollgrav og vindebro. Besøk også Asserbo Slotsruin (13 km). Slottet ble bygget av munker i det 12. århundrede.

Utfluktsmål

I Nordsjælland finnes flere interessante slott. Bl.a. Frederiksborg Slot, som har et næsten eventyraktig utseende (19 km), Fredensborg Slot, som er Dronning Margrethes sommerresidens (26 km) og Kronborg Slot i Helsingør (41 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygningene og den vakre, gamle parken danner en spennende ramme om kunsten (36 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund er innrettet med galleri, utstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbildeavdeling, bibliotek og kafé (ca. 37 km). Opplev den enestående atmosfæren i den gamle fiskerbyen Gilleleje med den gamle bydel, de små fiskerhusene og den hyggelige, stemningsfyllte havn (41 km). Besøk også hovedstaden København med attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot, København Zoo osv. (53 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Feriehus i St. Havelse Strand

Søk feriehus