Lei feriehus i Solrød Strand - Book her

Feriehus i Solrød Strand, Sjælland, Danmark til utleining!

Solrød Strand er et deilig, rolig ferieområde ved havet med skjønn natur, like ved byer og severdigheter.

 

Gjestevurderinger fra Solrød Strand

 
 

4 gjester har gitt Solrød Strand en gjennomsnittlig vurdering på 4,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Solrød Strand ved Køge Bugt er et hyggelig sommerhusområde, som er omgitt av strand, skog, eng, kalkbrudd og små landsbyer med gamle hus, kirker, gårder og gatekjær. Solrød Strand ligger bare 40 km fra København, og herfra kjører S-tog flere ganger i timen til hovedstaden. Et par km bak kysten ligger byen Solrød, her kan dere bl.a. finne 8 bronsealderhauger. Solrød Strand ligger i et område, som er rikt på severdigheter i form av spennende kystlinjer, deilig natur, idylliske havner og et rikt kunstnerliv. Det er gode innkjøpsmuligheter i området, bl.a. i Solrød Centret, samt flere gode spisesteder.

 

Strande

Utenfor Solrød Strand kan dere benytte dere av en bred sandstrand med klitter og strandrug. Her fins god anledning for både bading og seiling. Like nord ligger Karlstrup Strandpark - er en av Sjællands beste badestrender. Stranden er bred med sandbunn som skråner svakt og er derfor svært barnevennlig.

Natur

Karlstrup Skov er et deilig rekreativt område, som bl.a. har forskjellige slags skog, myrområder og en 30 ha stor kalkgrav med en 14 m dyp sjø. Stier fører hele veien rundt sjøen, herfra kan dere se imponerende formasjoner. Karlstrup Skov munner ut i Trylleskoven - en nåletreskog med 'fortryllende' og krokede furutrær, lyng og en stor bestand av ekorn. Dere kan benytte flere forskjellige vandreruter i skogen. Ved Karlstrup Strandpark kan dere i for- og sensommeren oppleve en mengde trekkfugler, som tar et opphold her. Dere kan også observere et rikt fugleliv, ved Stauning Sø, like ved Solrød. Litt syd for Strøby Egede, ute ved kysten, ligger Gjorslev Bøgeskov, som er en variert gammel bøkeskog med bl.a. 55 gravhauger og et utall av gode vandrestier (17 km). Opplev Stevns Klint (ca. 36 km mot syd), hvis kritthvite krittklinter er mer enn 40 m høye. Fra mange utsiktspunkter kan dere nyte synet av den enestående klinten.

Aktiviteter

I Solrød kan dere besøke byens svømmehall, som har bl.a. spa, babybasseng, helsestudio, sauna og solarium. Karlstrup Kalkgrav, som utgjør et hull på 500 x 400 m, gir et interessant innblikk i Danmarks geologiske fortid. Her kan dere gå på skattejakt og med litt hell finne velbevarte fossiler (2 km). For golfspillere er det gode muligheter i området. Dere kan besøke bl.a. Solrød Golfklubs bane - en Pay & Play bane med 9 hull, Køge Golf Klub (9 km), Golf Club Harekær (10 km), Skovbo Golfklub ved Borup (24 km) og Golfklubben Hedeland (27 km). Det er gode fiskemuligheter i området bl.a. langs kysten, på havet eller i en av områdets Put & Take sjøer. Den deilige, lange stranden, kalkgraven og de vakre skoger innbyr til sykkel-, vandre- og rideturer.

Severdigheter

Ved byen Solrød kan dere se flere gravhauger fra bronsealderen. I den nordlige utkanten av Solrød Strand kan dere besøke den legendariske og 300 år gamle Korporalskroen som ennå er i bruk. Møllebækkens Købmandsgård ved Karlslunde framstår som i 1908 og fungerer som både butikk og levende museum med nostalgiske varer og effekter (3 km). Besøk kjøpstaden Køge, som kan by på en hyggelig, gammel bydel med vakre hus fra 1600-tallet, en stemningsfull lystbåthavn, museene Køge Skitsesamling, Køge Museum og Køge Legetøjs Museum, en flott kirke, gågate, torvdager og gode spisesteder (9 km). Greve Museum er et spennende, utradisjonelt, lokalhistorisk museum med mange aktiviteter og utstillinger (9 km).

Utfluktsmål

Gjorslev Slot er bygd av kalksten fra Stevns Klint. Slottet er omgitt av vollgrav og en vakker park i engelsk stil med en sjø. Det er anledning til å få en omvisning på slottet (22 km). Gå ikke glipp av Stevns største severdighet; den 15 kilometer lange og opp til 41 meter høye krittklint Stevns Klint. 'Flagbanken' er klintens mest dramatiske punkt med en enestående utsikt, og ligger ved Stevns Natur Center. Et besøk verd er den gamle kirken ved Højerup, som ligger helt ute ved klinten, (ca. 36 km). Hovedstaden København (ca. 40 km) byr på et levende kulturliv, museer, musikkliv, teatre, gallerier, Europas lengste gågate - Strøget, samt attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelene, København Zoo osv. Bonbonland i Holme-Olstrup byr på mer enn 70 aktiviteter for hele familien - til vanns, til lands og i luften (46 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Feriehus i Solrød Strand

Søk feriehus