Lei feriehus i Sejerø - Book her

Feriehus i Sejerø, Sjælland, Danmark til utleining!

På den naturskjønne Sejerø kan dere oppleve et mildt klima, et bakket landskap, mange små badestrender samt mange historiske monumenter.

 

Gjestevurderinger fra Sejerø

 
 

gjester har gitt Sejerø en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

En times seiltur fra den nordvestsjællandske byen Havnsø tar dere til den helt enestående Sejerø. Sejerø er 11 km lang og 2 km bred og byr på en unik natur med et rikt dyre- og planteliv, et mildt klima, gode badestrender, et fyrtårn samt gravhøyer, en jettestue og en bautastein. Sejerby er hovedbyen på øya, og her finner dere en landhandel. Sejerø har mange spisesteder rundt på øya. Bl.a. også på den hyggelige lystbåthavnen. På den vestligste spissen på øya ligger Sejerø Fyr, omgitt av deilige badestrender på begge sider. Når dere holder ferie i feriehus på Sejerø har dere fred og ro, men også mulighet for mange friluftsaktiviteter som f.eks. sykling, vandring og drageflying. Sejerø er kjent for sin uspolerte natur, spennende dyr og planter samt feriehusutleie.

 

Strande

Sejerø har mange, fine badestrender med rent og barnevennlig badevann. Dere kan bade på den fine Gniben Strand ved et av feriehusområdene eller ved Såen, hvor dere finner en sydvendt sandstrand. På begge sider av Sejerø Fyr kan dere nyte den deilige badestranden. Besøk også stranden ved Revet, som er spesielt vakker i juni, hvor ormehodeblomsten farger landskapet blått.

Natur

Naturen er Sejerøs største attraksjon. Landskapet er veldig kupert langs kysten med over 40 bakker. Det høyeste punktet er Kongshøj, som ligger 30 meter over havet. Påden østlige delen av øya ligger det en 4 km lang grusrevle, som slutter i en undersjøisk bakke, Kolen. Dere kan gå på bunnen langt ut på Kolen, men etter bakken er vannet plutselig 10 meter dypt. Sejerø er hjemsted for den sjeldne fuglen tejsten, som bor i øens klinter. Tejsten lever utelukkende på Sejerø og på naboøya Samsø. Dessuten kan dere oppleve store rovfugler som musvåk, glenter og ugler på øya. Da det ikke finnes rovdyr på Sejerø, stortrives dyr som rådyr, harer, fasaner og ville påfugler her. I vinterperioden kan dere ofte se seler ut for kysten, og om sommeren er det niser, som svømmer forbi Sejerø.

Aktiviteter

Sejerø er et opplagt feriemål, hvis dere gjerne vil kombinere fred og ro med utendørs aktiviteter, da naturen ligger rett uden for feriehuset deres. Dere kan vandre og sykle rund på øya på egen hånd, og dere kan leie sykler på Tinggården. Dere kan følge en vandrerute fra Nordre Klint langs Kongshøjstien på toppen av klintene og nyte den flotte utsikten. Men dere kan også ta på vandretur med en naturveileder, som viser dere, hvor teisten kommer ut av redehullene i klinten ved Lindehoved. Sejerø er et eldorado for lystfiskere, som kan fiske langs hele kysten. Her har dere mulighet for å fange et utall av fisk, som f.eks. ørret, rødspette, torsk, makrell, piggvar og sjøtunge. Vil dere gjerne oppleve Sejerø på hesterygg, kan dere året rundt ta med på en guidet ridetur på islandshest i den nydelige naturen ved Mastrup. Barn kan også få trekketurer i skogen eller på stranden fra Kongshøjgård. Hvis dere holder ferie på Sejereø august, kan dere være med på Sejerø Festival.

Severdigheter

På Sejerø kan dere oppleve mange oldtidsminner i form av gravhøyer fra bronsealderen samt en langdysse på den nordlige spissen av øya og en bautastein. Besøk det 19 meter høye, gule Sejerø Fyr, som ble ført opp i 1852 på Sejerøs nordvestligste punkt Gniben. Fyret ligger kun 2 meter fra skrenten, og dere kan komme opp i fyret i følge med fyrpasseren. I klart vær kan dere se helt til Jylland. I Sejerø Kulturhus kan dere se forskjellige utstillinger og høre foredrag. Sejerø Museum er innredet som en landhandel fra gamle dager og bak landhandelen kan dere se en kunstutstilling med kunstnere, som har tilknytning til Sejerø. Sejerø Kirke fra år 1300 er åpen i dagtimene, og dere har mulighet for å komme opp i kirketårnet.

Utfluktsmål

I forbindelse med fergeoverfarten til Sejerø kan dere gjøre en stopp i havnebyen Havnsø. Her kan dere oppleve byens hollandske mølle fra 1822 og nyte den koselige stemningen på havnen. 9 km fra Havnsø kan dere besøke Danmarks eldste slott, Dragsholm Slot. Her kan dere se et fangehull i den opprinnelige festningen fra den tidlige middelalder og få et interaktivt blikk inn i områdets fortid - helt tilbake til istiden. Slottet er omgitt av en nydelig slottspark. Ved Dragsholm Slott kan dere dessuten oppleve Geopark Odsherred, som er et enestående og særdeles naturskjønt naturområde med en spennende geologisk arv.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Feriehus i Sejerø

Søk feriehus