Lei feriehus i Saltbæk - Book her

Feriehus i Saltbæk, Sjælland, Danmark til utleining!

Saltbæk ligger like ved fuglereservatet Saltbæk Vig og bare 8 km fra Kalundborg.

 

Gjestevurderinger fra Saltbæk

 
 

2 gjester har gitt Saltbæk en gjennomsnittlig vurdering på 4,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Ferieområdet ligger ved den lille landsbyen Saltbæk, kun få hundre meter fra vannet og like ved fuglereservatet Saltbæk Vig. Saltbæk hører til området Odsherred, som er et 'typisk dansk' ferieområde, da mange hus ikke leies ut til turister. Såvel natur- og badeopplevelser, som kultur og severdigheter, venter dere her. Dagligvarer kan kjøpes i området. Den nærmeste større byen er Kalundborg (ca. 8 km) med et spennende havnemiljø, en ganske spesiell bydel fra middelalderen, mange utstillinger og et hyggelige sentrum med restauranter og forretninger.

 

Strande

Saltbæk Strand er en av de 3 strender i Kalundborg kommune, som har det Blå Flagg. Stranden er en blanding av sten og sand, og her kan dere bade fra en bro. Det er fin sandbunn og godt badevann. Ta en spasertur langs stiene ¿ men husk, at dere ikke må gå på diket, da Saltbæk Vig er fredet. Ved stranden kan dere finne mange forskjellige stener og fossiler av bl.a. forstenet sjøpinnsvin. Sandstranden ved Havnsø (ca. 26 km), som hører til området Vesterlyng, er barnevennlig, har Blått Flagg og er godt egnet for windsurfing.

Natur

Fuglereservatet Saltbæk Vig hører til blant de største sjøer i Vestsjælland og er en kystlagune, med våte klittlavninger, bevokst med rør. Vesterlyngen ved Havnsø (ca. 26 km) er Sjællands største hedelandskap med gressenger, små sjøer, lyng og en sjelden flora. Området er dessuten fredet. Ordrup (ca. 44 km) er omgitt av skog, vann og tangen Ordrup Næs, et delvis fredet naturområde med løv- og nåletrær. Fra tangens spiss har dere mulighet for å se både marsvin og sel.

Aktiviteter

Det er gode fiskemuligheter langs hele Vestsjællands kyst, i områdets Put & Take sjøer eller på havet fra f.eks. Havnsø eller Sj. Odde med en fiskekutter. Dessuten er Saltbæk Vig også et godt fiskespot. Spiller dere golf, kan Kalundborg Golf Klubs 18-hulls golfbane anbefales, og ønsker dere å ri en tur, så har dere muligheten for å leie ridehester flere steder (ca. 9 km). På Ordrup Næs kan dere følge en sti hele veien rundt i det naturskjønne området. På grunn av de gode vindforhold på nesset, er det også et populært sted å sette opp drager. Har dere mot og lyst til å dykke, er det anledning til det ved Ordrup Næs. Her kan det finne etterlatenskaper fra en gammel stenalderboplass ca. 50 m fra land.

Severdigheter

Besøk middelalderbyen Kalundborg (ca. 8 km). Opplev gater med brosten, smale streder og velbevarte hus i bindingsverk. La dere fascinere av førsteklasses arkitektur og besøk kirken 'Vor Frue Kirke' fra ca. 1170 med sine fem spir. Naturområdet Loch Ness ved Spangsbro (ca. 9 km) er et rekreasjonsområde for hele familien. Havnsø (ca. 26 km) ligger i Nekselø Bugt og har alltid vært et viktig fergeleie. Nyt stemningen på havnen, kjøp evt. fersk fisk eller ta fergen fra Havnsø til den bilfrie øya Nekselø, som med sitt vakre og spennende landskap og et rikt dyreliv, er et besøk verd - eller til øya Sejerø, som har Danmarks mildeste klima, et kupert landskap, mange små badestrender, samt flere jettestuer og en bautasten.

Utfluktsmål

I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan dere oppleve 600 dyr av 100 forskjellige arter (ca. 46 km). Besøk Danmarks eldste slott 'Dragsholm'. Den opprinnelige festningen fra tidlig middelalder har et fangehull og kan by på mange spøkelseshistorier. Til slottet hører en meget skjønn slottspark (ca. 47 km). Jettestuen ved Højby er en av Danmarks best bevarte jettestuer med 2 kamre. Jettestuen er 4,5 m høy, 26 m i diameter og var gravkammer for 98 mennesker. Utstillingen fra utgravningen kan ses på Stenstrup Museum i nærheten (ca. 59 km). Hva med en hyggelig kanotur, en vill tur i rutsjebanen eller en tur i Sjællands største vannland? Fornøyelsesparken Sommerland Sjælland byr på mer enn 60 aktiviteter for hele familien (ca. 63 km). Besøk også hovedstaden København med den lengste gågate i Europa - Strøget (ca. 109 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

3 Feriehus i Saltbæk

Søk feriehus