Lei feriehus i Roskilde - Book her

Feriehus i Roskilde, Sjælland, Danmark til utleining!

Naturskjønt ferieområde ved Roskilde Fjord i nærheten av en av de eldste byene i Danmark

 

Gjestevurderinger fra Roskilde

 
 

11 gjester har gitt Roskilde en gjennomsnittlig vurdering på 4,45 av 5 stjerner.

 

Eign

Roskilde er det ideelle feriemål for badeferie med familien, naturopplevelser og innsikt i Danmarks historie og kultur. Hvis dere holder ferie på Sjælland, kan dere nyte noen avslappende dager på deilige strender, se på kongeslott, gå lange turer i de store skogene, seile ut til små øyer, besøke fornøyelsesparker som Sommerland Sjælland og gjøre bruk av det store kulturelle utbudet i København. Ferieområdet er preget av det nydelige naturområdet ved Roskilde Fjord. Roskilde Fjord har er rikt fugleliv og innbyr til bading, lystfiske og forfriskende spaserturer i det enestående landskapet. Innenfor en radius på 3 km er det mulig å kjøpe dagligvarer, og ca. 15 km fra feriehuset deres ligger Roskilde, en av de eldste byene i landet. I Roskilde finner dere den nydelige domkirken, spennende museer og gode innkjøpsmuligheter.

 

Strande

Ved Roskilde Fjord er det mange bademuligheter, men hvis dere vil bade på en annen strand, er f.eks. den barnevennlige Herslev Strand (3 km) med grunt vann og grovkornet sand et fint alternativ, og ca. 5 km fra feriehuset deres er det ved Borrevejle Centret en strand med grovkornet sand og gress. Her er det mulighet for å leie kano, hvis dere har lyst på å se lidt av eignen fra vannsiden.

Natur

I naturreservatet Roskilde Fjord er vannet veldig lavt nesten overalt med vanndybder, som på sine steder er under 6 m - og her finnes det et stort antall vadefugler som yngler på ca. 30 små øyer og tanger. Opplev fjorden, eventuelt fra et vikingskip eller et moderne fartøy, og nyt utsikten til små øyer, skogkledde skråninger og et rikt fugleliv. Hedeland (22 km) er et 15 km2 stort kunstig anlagt natur- og fritidsområde. Her er det vide sletter, sjøer, skog og bakker med en interessant fauna og flora. Den skogen, Lystryp Skov (42 km) som ligger høyst, er delt av en veldig stor smeltevannsdal fra slutten på istiden. Den østligste delen av skogen er en av de mest bakkerike eignene i Danmark. Derimot er den vestlige delen noe flatere med en stor, nydelig lysning.

Aktiviteter

Som golfspiller er det fint å være plassert i dette området. Roskilde Golf Klub ligger bare ca.10 km fra feriehusområdet, og Holbæk Golfklub (24 km) byr på en spesiell opplevelse på grunn av den enestående beliggenheten direkte på halvøya Kirsebærholmen. Det finnes også mange andre forskjellige aktivitetsmuligheter innen for en radius på 20 km i Roskilde og omegn. Besøk f.eks. Roskilde Bowling Center, Roskilde Badet, svømmehallen for hele familien, eller den 1250 m lange Gokart-banen i Roskilde Racing Center. Hvis dere er interessert i lystfiske, er det mange muligheter for at fange velnærte ørreter i Roskilde Fjord - eller dere kan besøke Roskilde Fiskeland (14 km) med 2 ulike store sjøer og praktiske innredninger så som lekeplass, toaletter, grill, bålplass, rensebord til fisk, kiosk og parkeringsplasser rundt sjøene. Det kan også anbefales å ta en tur med den nostalgiske Hedelands Veteranbane (22 km).

Severdigheter

Roskilde er en av de eldste byene i Danmark og var for mer enn 1000 år siden vikingenes handelsplass og har siden utviklet seg til å bli en betydningsfull by. Den nydelige Roskilde Domkirke med de røde teglsteinene er bare én av de mange severdighetene i denne byen. I domkirken finner dere gravkapeller og et interessant museum som beretter om den tusenårige historien til Roskilde Domkirke. Se bl.a. den kostbare klesdrakten som barna til Christian IV ble begravet i. I Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan dere se på skip fra vikingtiden og andre nordiske båter (15 km). Mange gravhøyer i Bramsnæs-området vitner om Danmarks bebyggelse i oldtiden. På nordsiden av Ådalen, Ejby Ådal, finner dere bautasteinen Troldbykællingen, og på Bramsnæs Museum i Kirke Hyllinge kan dere lære mer om, hvordan folk levde i dette området - fra oldtiden opp til i dag (14 km).

Utfluktsmål

I Skibby (23 km) ligger Selsø Slot med et spennende museum og en av Danmarks fineste riddersaler. Her kan dere bl.a. beundre det praktfulle taket med stukk og de 2 store Versailles-speilene. Også Holbæk (26 km) er verdt et besøk. Her kan dere shoppe, slentre en tur langs marinaen og besøke Holbæk Museum som består av 13 historiske bygninger. På det historiske opplevelsessenteret Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk kan dere besøke den gamle smia fra 1869 eller prøvesmake spesialiteter fra kjøkkenet til husmannsstedet. Dragsholm Slot ved Hørve (50 km) er Danmarks eldste slott. Den opprinnelige festningen stammer fra den tidligere middelalder og kan by på et underjordisk fengsel og spøkelseshistorier. Men også København (50 km) med Tivoli, Nyhavn, Strøget, de mange museene, Operahuset, Planetarium, for bare å nevne noen få, er verdt et besøk. Hvis dere gjerne vil besøke en fornøyelsespark med barna deres, kan Sommerland Sjælland ved Nykøbing (60 km) anbefales.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Roskilde

Søk feriehus