Lei feriehus i Røsnæs - Book her

Feriehus i Røsnæs, Sjælland, Danmark til utleining!

På Sjællands vestligste punkt finner dere halvøya Røsnæs, et storslått og helt enestående naturområde.

 

Gjestevurderinger fra Røsnæs

 
 

gjester har gitt Røsnæs en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Røsnæs ligger rett ut mot Sejerøbugten, og antas å være det mest tørre og solrike område i Danmark. Halvøya er 15 km lang og byr på flotte naturområder med skog, bakker, marker, sjø, enger og myr. På grunn av det kuperte landskapet, er det flere steder på Røsnæs med en vakker utsikt over Storebælt. På halvøyas vestligste punkt ligger det 15 m høye Røsnæs Fyr, som ble oppført i 1844. Området er ideelt for naturelskere, fugleinteresserte, samt lystfiskere. Det er flere butikker i området. Den nærmeste større by er Kalundborg, som ligger 15 km fra Røsnæs.

 

Strande

Stranden ved Røsnæs er en sten- og sandstrand. Vannstanden varierer mye i forbindelse med høy- og lavvann. Det er bratte skrenter ned til stranden. Gå ikke glipp av den praktfulle solnedgangen over Storebælt. Ved Saltbæk Vig, 15 km mot øst, finnes en deilig sandbadestrand.

Natur

Røsnæs er et fantastisk, kupert naturområde med skog, grønne bakker, marker, en sjø, myr samt mange små stier og utsiktspunkter. Røsnæs har et rikt dyre- og fugleliv. Halvøya er et av de få steder i Danmark, hvor dere kan høre kvekkingen fra den fredede klokkefrosken. Firfirsler lever også her. Baunebjerg Skov er den vakreste skogen på spissen av Røsnæs. I Skanseskoven fins et rikt fugleliv, samt to betongfundamenter fra 2. verdenskrig, og fra skogen kan dere se sel i vannet. Det fins flere markerte vandreruter på Røsnæs, som bl.a. fører gjennom skogene. Fra utsiktspunktet Vågehøj, 55 m over havet, er det en storslått utsikt over halvøya, Sejerøbugten, Fyn, Samsø, Mols og Storebæltsbroen.

Aktiviteter

Få km fra sommerhusområdet på Røsnæs ligger Kalundborg Golfklub, med en 18- hulls bane. Lystfiskere har virkelige gode forhold langs halvøyas kyster. Dessuten arrangeres det havfisketurer med fiskekutter fra Røsnæs Havn. Den varierte og enestående natur på halvøya innbyr til vandreturer langs de markerte stier.

Severdigheter

Foruten naturen kan Røsnæs-halvøya også tilby en del gallerier og verksteder. Besøk den levende handelsbyen Kalundborg med spennende havnemiljø, en helt unik middelalderbydel med smale gater og velbevarte bindingsverkshus. Her fins også Danmarks eneste kirke med 5 tårn, mange utstillinger, hyggelige bymidte med spisesteder og forretninger, samt Kalundborg Museum, hvor vikingfunn fra Tissø er utstilt (15 km).

Utfluktsmål

På østsiden av Tissø fins hele 7 herregårder med vakre alléer, omgitt av mark og skog, bl.a. de 3 middelaldergårder Søbygård, Kattrup og Selchausdal (ca. 36 km). Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse er en 1000 år gammel vikingborg. Et museum på stedet stiller ut funn fra utgravninger (verktøy, våpen, drakter o.lign.), samt rekonstruksjoner (50 km). Sommerland Sjælland byr på mer enn 60 aktiviteter for hele familien; en hyggelig tur i kano, en vill tur i rutsjebanen eller en tur i Sjællands største vannland (70 km). Besøk hovedstaden København med sitt levende kulturliv, museer, musikk, teatre, gallerier, fornøyelser og Europas lengste gågate 'Strøget', samt attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelene, København Zoo og mye mer (105 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Feriehus i Røsnæs

Søk feriehus