Lei feriehus i Rødvig - Book her

Feriehus i Rødvig, Sjælland, Danmark til utleining!

Sjarmerende kystby ved Stevns Klint med havn, marina, strand, friske fisk og deilig natur.

 

Gjestevurderinger fra Rødvig

 
 

14 gjester har gitt Rødvig en gjennomsnittlig vurdering på 4,07 av 5 stjerner.

 

Eign

Den koselige havnebyen Rødvig ligger i et rolig og naturskjønt område på halvøyen Stevns på østkysten til Sydsjælland - rett ut til Fakse Bukt og Østersjøen. Rødvig er preget av den stemningsfulde fiskeri- og lystbåthavnen sin, der dere bl.a. kan kjøpe friskfanget fisk eller ta med på en seiltur langs den spektakulære kystlinjen og Stevns Klint som ligger tett på byen. Vartegnet til byen er den store, hvite flintesteinsovnen på havnen som tidligere ble brukt til å lage om kuleflint til flintesteinspulver. Det er gode innkjøpsmuligheter og mange spisesteder i Rødvig, og innen for kort avstand finner dere skog, kritt- og kalkbrudd, museer, fornøyelser og handelsbyer.

 

Strande

Klintestranden i Rødvig er en deilig sandstrand med lavt, barnevennlig vann og Blått Flagg. Stranden begynner sør for fiskerihavnen og strekker seg langs med byen. Stranden er delvis skjermet av med bevoksning. Her kan dere bade, sole dere og dyrke strand- og vannsportsaktiviteter.

Natur

Rødvig er omgitt av hav, en spektakulær kystlinje med både klint og strand, marker og skog. Rett nord for Rødvig kan dere oppleve den dramatiske, 15 km lange Stevns Klint som med de kritthvite krittklintene sine stikker mer enn 40 meter opp fra kysten. Nyt synet av den bemerkelsesverdige klinten fra utsiktspunktene eller kysten ved Højerup, Boesdal Kalkbrud eller Holtug Kridtbrud. Fra Rødvig til Boesdal kan dere vandre langs stranden. Ved Holtug Kridtbrud kan botanisk interesserte finne en rekke sjeldne planter (13 km). Gjorslev Bøgeskov ved Holtug er en smukk og tett bøkeskog som ligger helt ut til vannkanten. Herifra kan dere nyte utsikten over Køge Bugt og svenskehysten. På kysten kan dere besøke et nesten 100 år gammelt traktørsted (18 km mot nord). Feddet er en 5 km lang halvøy med en veldig vekslende natur. Det fredede hedeområde med sanddyner og strandeng har dessuten et rikt fugleliv som kan studeres fra et fugletårn (39 km).

Aktiviteter

Dere kan bade, sole dere, windsurfe, fiske, seile og dykke ved Klintestranden i Rødvig. Har dere mot på en god travetur kan dere følge Stevns Klint Trampesti som strekker seg fra Rødvig Havn mot nord til Bøgeskov Havn ¿ en flott strekning på 20 km. Vallø Golfklub byr på et deilig golfanlegg med 27 huller: en 18-hullers langbane og en 9-hullers Pay & Play intermediate-bane. Derutover er det her driving range, innspillsgreen og klubbhus til rådighet (20 km). Rønnede Golfklub kan tilby greenfee-spillere en naturskjønn og spendende 18-hullers golfbane (30 km). I Fakse kan man komme på rundvisning på de kjente Faxe Bryggerier. Turen slutter med smaksprøver (26 km).

Severdigheter

På Rødvig Skibsmotormuseum utstilles det motorer fra all verdens skip og bak museet har den store museumskutteren Vivi blitt trukket opp på land. Opplev den største severdigheten til Rødvig og Stevn: den 15 km lange og 41 m høye krittklinten Stevns Klint. 'Flagbanken' ved Stevns Natur Center er klintens mest dramatiske punkt med en enestående utsikt. Højerup Gl. Kirke befinner seg helt ute på kanten til klinten - et imponerende syn. Stevns Museum i Højerup er en oppdagelsesreise tilbake i tiden. Her kan dere se gamle verksteder, resultater av tidligere tiders husflid, gammelt leketøy, flaskeskip, effekter fra gamle sjøslag, fiskeredskaper og brannsprøyter samt en geologisk utstilling om dinosaurene og områdets kalkfylte undergrunn (5 km). Gjorslev Gods i Holtug er Danmarks største middelalderslott. Godset er omgitt av en offentlig tilgjengelig, 10 ha stor park, hvor det er fri adgang i dagtimene. Parken fremstår som en engelsk landskapshage (13 km).

Utfluktsmål

Østsjællands Museum Fakse utstiller mer enn 500 ulike arter fossiler og forsteininger (26 km). I Fakse Kalkbrud som er 45 m dypt, kan dere selv finne fossiler og forsteininger fra f.eks. haier og krokodiller som levde her for millioner av år siden. Bonbonland i Holme Olstrup har mer enn 70 aktiviteter for hele familien; bl.a. Danmarks villeste berg- og dalbane 'Vild-svinet', raftingbane, karuseller, sirkus, barneteater, sjørøversjø og mye mer (42 km). Hovedstaden København med levende kulturliv, museer, musikk, teater, gallerier, fornøyelser og Europas lengste gågate 'Strøget' samt attraksjoner som Tivoli, Planetarium, Guinness World Records, Ripley's Believe it or Not, H.C. Andersen Eventyrhuset, Carlsberg Glyptotek, København Zoo osv. ligger 74 km fra Rødvig.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

3 Feriehus i Rødvig

Søk feriehus